Potasyum Haberleri

Potasyum simgesi nedir, özellikleri nelerdir? Potasyum elementi periyodik tabloda nerede yer alır?

Potasyum, yeryüzünde en çok bulunan elementler arasında yer alır. Hafif yapısıyla dikkat çeker. Canlıların yaşamını sürdürmesi için de potasyum elementi gerekir. Yumuşak yapısı ve beyaz renk tonuyla öne çıkan potasyum elementi tarihte sabun üretiminde sıkça kullanılmıştır. Dünyanın her yerinde ortak sembolle gösterilen potasyum elementi, bıçakla kesmeye uygun yumuşak yapısıyla dikkat çeker. Pek potasyumun özellikleri nelerdir?

Egitim 10-03-2023 16:27

Depremden sonra bu yiyeceklerin tüketiminden kaçının! Hayati önem taşıyor

Depremin ardından psikolojik ve sağlık açısından birçok değişiklik yaşanıyor. Depremin etkilerini azaltmak ve sağlığı korumak için çeşitli önlemler alınması gerekiyor. Uzmanlar depremzedelerin yaşanan depremden sonra uygulaması gerekenleri açıkladı.

Haber 15-02-2023 13:32

Öfkesi başına iş açtı! Yediği prezervatife sarılı muz yüzünden canından oluyordu

Yenilen bazı yabancı maddeler vücut tarafından dışarı atılamayarak ciddi sonuçlar doğurabiliyor. Günlerce vücutta kalan bu maddeler sağlığı tehdit ediyor. Yaşadığı bir öfke nöbeti sırasında prezervatife sarılı muz yiyen bir adam günler boyunca çeşitli sağlık problemleri yaşayınca doktora başvurdu.

Haber 29-01-2023 09:38

Hızlıca olgunlaştırmanız mümkün! Yeşil muzları hızla olgunlaştırma yöntemi

Muz içeriğinde bulunan zengin potasyum ile sağlığımız için çok etkili meyveler arasında bulunmaktadır. Birçok tatlının lezzetine lezzet katan muzun rengi olgunlaşma seviyesini göstermektedir. Yeşil muzlar daha tatsız ve sert oldukları için tatlıda kullanılmazlar. Muzların olgunlaşmanın sağlamak için uygulayabileceğiniz ufak taktikler vardır.

Yemek 14-11-2022 16:31

Potasyum

Potasyum Hakkındaki Haberler Mynet'te. Potasyum Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Bir kaşık etkisini anında gösterir! Kalbi zırh gibi korur

Kalbinizi korumaya yardımcı olmak için bu potasyum açısından zengin gıdalar sayesinde vücudunuzda biriken tuzla savaşabilirsiniz. Muz, somon ve avokado gibi potasyum açısından zengin yiyecekleri alışveriş listenize ekleyin ve bu süreçte tuzun zararlı etkilerini azaltarak kalp sağlığınızı koruyabilirsiniz. Kalp sağlığını korumak için en gerekli besinlerin başında potasyum zengini besinler yer alır. İşte potasyum zengini besinler...

Haber 22-09-2022 18:20

Potasyum metal mi ametal mi? Potasyum periyodik tabloda hangi gruptadır?

Periyodik tabloda "K" simgesiyle gösterilen element potasyumdur. Atom numarası ise 19 olan kimyasal bir elementtir. Az bir kuvvetle kesilebilecek kadar yumuşaktır. Gümüşi beyaz bir renge sahiptir. Potasyumun buharıysa yeşil renktedir. Peki potasyum ametal mi yoksa potasyum metal mi?

Egitim 09-09-2022 16:14