Protein Tozu Haberleri

Protein tozu kilo aldırır mı, kilo vermeye çalışan biri protein tozu kullanabilir mi? Protein tozu ne işe yarar, kilo yapar mı?

Protein tozu sporcuların ve fitness meraklılarının antrenmanlarını desteklemek için yaygın bir şekilde kullandığı bir takviye maddesidir. Bu tozlar yoğun egzersizlerin neden olduğu kas yıkımını azaltmaya ve kas onarımını desteklemeye yardımcı olan yüksek kaliteli protein kaynaklarından elde edilir. Peki, protein tozu kilo almaya neden olur mu?

Haber 07-07-2023 01:16

Yeni başlayanlar için protein tozu kullanımı nasıl olmalıdır? Hangi protein tozu almalıyım, spora yeni başlayanlar protein tozu kullanmalı mı?

Protein tozu fitness dünyasında son yıllarda popüler hâle gelen takviye ürünlerden biridir. Bu ürün özellikle sporcuların ve egzersiz yapan kişilerin kas yapısını güçlendirmek, yenilemek ve büyütmek amacıyla kullanılır. Protein tozları çeşitli protein kaynaklarından üretilir ve genellikle süt proteini, whey proteini, soya proteini, yumurta proteini ve bezelye proteini gibi farklı formlarda bulunabilirler. Peki, protein tozu ne kadar kullanılmalı?

Haber 08-05-2023 14:09

Ağzınıza bile sürmeyin! Beyin sağlığını bitiren yiyecekler

Günlük hayatta tükettiğimiz gıdalar sadece enerjimizi değil organlarımızı da etkiliyor. Beyin yenilen yiyeceklerden en çok etkilen organlar arasında yer alıyor. Sık sık tüketilen ve sağlıklı olduğu düşünülen bazı yiyecekler beyin sağlığı için büyük risk oluşturuyor. İşte beyin sağlığını korumak için uzak durmanız gereken gıdalar...

Haber 12-04-2023 17:13

Kas kazanımınızı artıracak en iyi protein tozu markaları

Spor yapanların, kilo almak ve vücudundaki kas kütlesini artırmak isteyenlerin kullanması önerilen protein tozu, ihtiyaç duyulan proteini vücuda kazandırır. Sağlıklı beslenmek ve içeriğine güvenebileceğiniz bir protein tozundan yardım alarak kas gelişiminize katkıda bulunmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Sizin için detaylı bir şekilde araştırdık ve öne çıkan en iyi protein tozu markalarını listeledik.

Haber 10-01-2023 18:10

Protein Tozu

Protein Tozu Hakkındaki Haberler Mynet'te. Protein Tozu Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Spora yeni başlayanlar için performans arttırıcı olmazsa olmaz sporcu besini tavsiyeleri

Düzenli beslenmek sağlıklı beslenme rutini için yeterli olmayabiliyor. Özellikle spor yapıyorsanız bazı besinlerle sporu desteklemelisiniz. Bu besinler içerik yönünden temiz ve doğal olmalı. Ayrıca bedenin ihtiyaç duyduğu besin değerlerini de karşılamalı. Spora yeni başlayanlar için alternatif atıştırmalık ve besin takviyelerini listeledik. Gelin, spor yaşamınızın parçaları olabilecek o ürünleri birlikte inceleyelim.

Haber 10-01-2023 15:46

Fitness ve vücut geliştirme tutkunları için en etkili protein tozu önerileri

Protein tozları spor yapanların en çok ihtiyaç duyduğu takviyelerin başında yer alır. Kas kütlesinin artmasında ve kasta oluşan hasarların kısa sürede onarılmasında etkili olan bu besinler, vücut gelişim hızını arttırarak spora daha iyi motive olmanızı sağlar. Güçlü görünen bir vücuda sahip olmak istiyorsanız burada yer alan protein tozlarına mutlaka göz atın.

Haber 18-11-2022 17:16

Protein tozu ne işe yarar, kas yapar mı? Protein tozu zararları nelerdir, protein tozu kilo aldırır mı?

Protein, spor yapanların ve özellikle kas hacimlerini arttırmak isteyen kişilerin en çok ihtiyacı olan bileşendir. Kas gelişiminde büyük etkisi olan protein besinlerden alınabileceği gibi bazı karışımlardan da alınabilir. Protein tozu, besinler dışında protein almanın yollarından birisidir. Özellikle yoğun antrenman yapan sporcuların takviye olarak aldığı protein tozu bir uzman görüşü ile kullanılmalıdır. Protein tozu kas yapar mı, protein tozu nasıl kullanılır?

Haber 28-10-2022 16:59

Sağlıklı beslenmeye önem verenler ve vücudunu zinde tutmak isteyenlere besin takviyesi önerileri

Şehir hayatı, stres, yorgunluk, yoğun tempo ve yüksek spor performansı gibi nedenlerle vücudumuz her zaman istediği her bileşeni elde edemeyebilir. Dengeli ve düzenli bir beslenme planı ile hareket edilse bile bazı ihtiyaçlarımız karşılanmayabilir. Bu eksikleri gidermek için beslenme düzeninize bazı takviye edici besinler eklemek isteyebilirsiniz. Enerjinizi arttıracak ve sizi daha zinde tutacak takviye edici besin önerileri burada sizi bekliyor!

Yemek 26-08-2022 15:23

Gençlerin elinden düşmüyor: Kalp krizini tetikliyor! Sporcu takviyeleri nedir?

Beslenme ve spor ilişkisi birbirine çok sıkı bağlıdır. Bu anlamda sporcular başarı ve performans elde edebilmek için doğal beslenmelerin yanında sporcu takviyeleri olarak bilinen yapay ürünlerde kullanabilmektedirler. En sık kullanılan protein tozları günümüzde birçok çeşit marka ve isimle satılmaktadır. Ancak bilinmelidir ki bu ürünler farklı protein içerikleri ve aminoasit miktarları barındırıyor olabilirler.

Haber 06-05-2022 14:54

İçtiği protein tozu felç etmişti! 20 yaşındaki genç yaşam savaşını kaybetti

Adana’da gittiği spor salonunda içtiği protein tozu nedeniyle felç kalan 20 yaşındaki Hüseyin Ömer Uğurludoğan hayatını kaybetti. Uğurludoğan’ın kullandığı protein tozunun beynine zarar verdiği belirtildi.

Haber 28-03-2022 20:19

Protein tozu nedeniyle yatağa bağımlı hale gelmişti! Hayalleri yarım kaldı

Adana’da gittiği spor salonunda kullandığı protein tozu nedeniyle felç kalan Hüseyin’in, 1 ay gittiği fizik tedavinin ardından maddi yardımın kesilmesi nedeniyle ayağa kalkma hayali yarım kaldı.

Haber 02-11-2021 23:23

Günde 5 kilogram protein tozu içen genç felç kaldı

Adana’da asker olma hayaliyle kilo almak için geçtiğimiz ay spor salonuna kaydolan genç felç kaldı. 19 yaşındaki gencin günde 5 kilogram protein tozu içtiği öğrenildi.

Haber 20-08-2021 16:27

Çok fazla protein yediğinizde ne olur? Yararı kadar zararları da var

Sağlıklı beslenmek isteyen pek çok kişinin düştüğü hatalardan biri de fazla protein tüketimidir. Yenilenler azaltılmak istenirken dengeli beslenmeden uzaklaşmak vücudun işleyişinin bozulmasına neden olur. Hızlı kilo vermek isteyenlerin başvurduğu protein diyetlerinin de bu sebeplerle yarardan çok zararı olduğu kanıtlanmıştır. Fazla protein tüketiminin vücuda zararı nedir? Doğru protein miktarı ne kadar olmalıdır?

Yemek 24-06-2021 10:08

Protein tozu kansere neden oluyor mu?

Hayvansal ve bitkisel kaynaklardan elde edilen protein tozlarının kansere yol açtığı iddialarına uzmanlardan yanıt geldi. Protein tozu zararlı mı? sorusuna açıklık getiren uzmanlar, protein tozlarının sağlık açısından etkilerini anlattı.

Haber 09-06-2013 23:57