Recep Ayi Orucu Nasil Niyet Edilir Haberleri

Sahura kalkmadan oruç tutulur mu, sahura kalkmadan tutulan oruç kabul olur mu? Sahura kalkmadan oruca nasıl niyet edilir?

11 ayın sultanı olarak kabul edilen Ramazan'ın gelmesiyle birlikte orucu bozan eylemlerle ilgili araştırmalara başlanır. Bu mübarek ayda, kişiler 'sahura kalkmadan oruç tutulur mu?' sorusunun yanıtını aramaktadır. Peki sahura kalkmadan oruç tutulur mu?

Haber 2024-03-21 23:11:46

MEVLİD KANDİLİ ORUCU 2023 ne zaman tutulur? Diyanet'e göre Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu, nasıl niyet edilir? Fazileti ve sevabı!

Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu? Merak edilen sorunun yanıtını öğrenmek istenler Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan bilgileri inceliyor. Hz. Muhammed'in dünyaya geldiği gün olarak bilenen bu kandilde birçok kişi ibadetlerini yerine getirecek. Peki, Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi gün başlar? Mevlid Kandili orucu için nasıl niyet edilir?

Haber 2023-09-26 10:11:57

2023 Mevlid Kandili orucu ne zaman tutulur, saat kaçta? Mevlid Kandili orucu fazileti ve sevabı

Mevlid Kandili orucu ile ilgili detaylar merak konusu oldu. Hz. Muhammed'in dünyaya teşrif ettiği gün olarak kabul edilen yılın son kandilinde ibadetlerini eksiksiz yapmak isteyenler konuya ilişkin araştırma yapıyor. Diyanet tarafından yayımlanan bilgiler inceleniyor. Peki 2023 Mevlid Kandili orucu ne zaman tutulur? Mevlid Kandili orucu saat kaçta tutulur, nasıl niyet edilir, farz mı?

Haber 2023-09-26 10:11:20

MEVLİD KANDİLİ ORUCU 2023: Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu, nasıl niyet edilir, sevabı nedir? Diyanet açıkladı

Mevlid kandili orucuna dair araştırmalar hız kazandı. Veladet Kandili olarak da geçen Mevlid Kandili Hz. Muhammed’in doğum günü vesilesiyle idrak edilmektedir. Mevlid Kandili bol bol dua ve ibadetler eşliğinde sürdürülür. Aynı zamanda birçok Müslüman vatandaş bu özel günde oruç tutar. Peki, Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu, nasıl niyet edilir, sevabı nedir?

Haber 2023-09-22 17:30:53

AŞURE GÜNÜ ORUCU 2023: Aşure günü oruç tutulur mu, nasıl niyet edilir?

Aşure Günü orucu merak konusu olurken Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından konuya dair yayımlanan bilgiler internette inceleniyor. Muharrem ayının onuncu günü nihayet geldi. Bugünü ibadet ederek geçirmek isteyen kişiler "Aşure günü oruç tutulur mu, ne zaman tutulur?" sorusuna yanıt arıyor. İşte Aşure Günü orucu ile ilgili detaylar...

Haber 28-07-23 07:50

ARİFE GÜNÜ ORUCU 2023: Arife günü oruç tutulur mu, nasıl niyet edilir, sevabı nedir? Diyanet açıkladı

Arife günü orucu ile ilgili sorgulamalar hız kazandı. İslam peygamberi Hz. Muhammed (s.a.s) "Arife günü tutulan orucun geçmiş ve gelecek birer yıllık günahları bağışlayacağı Allah'tan umulur." diye buyurmuştur. Konuya ilişkin detaylar merak konusu oldu. Birçok kişi internette "Arife günü oruç tutulur mu?" sorusuna yanıt arıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından konuya dair açıklamada bulunuldu. Peki, arife günü oruca nasıl niyet edilir, sevabı nedir?

Haber 26-06-23 11:48

Şevval orucu ne zaman, kaç gün tutulur 2023? Şevval ayı orucu nedir, nasıl niyet edilir? İşte Diyanet bilgisi

Şevval ayı orucunun ne zaman tutulacağı merak ediliyor. Ramazan Bayram'ının sona ermesinin ardından Şevval ayı ve orucu gündeme geldi. Bu oruç, Ramazan'ın ayının hemen ardından tutularak 30 güne 6 gün ekleyerek yapılan bir ibadet şeklidir. Fazileti ve ecri büyük olduğu için bu 6 günlük orucun sünnet olarak biliniyor. Peki, Şevval orucu ne zaman, kaç gün tutulur 2023? Şevval ayı orucu nedir, nasıl niyet edilir?

Haber 25-04-23 23:33

Kadir Gecesi oruç tutmamak günah mı? Diyanet'e göre Kadir Gecesi oruç tutmamanın günahı nedir?

Kadir Gecesi'nde oruç tutmamanın günah olup olmadığını öğrenmek isteyen vatandaşlar internette yaptıkları sorgulamalara hız verdi. Bu gece, Kur'an'ı Kerim'in İslam peygamberi Hazreti Muhammed'e vahyedilmeye başlandığı gecedir. Bugün eller semaya kalkacak, dualar edilecek. Öte yandan birçok kişi arama motorlarında "Kadir Gecesi oruç tutmamak günah mı?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, Kadir Gecesi orucu ne zaman tutulur, nasıl niyet edilir? İşte, sevabı ve fazileti...

Haber 17-04-23 12:17

BERAT KANDİLİ ORUCU kaç gün tutulur, ne zaman? Berat Kandili orucuna nasıl niyet edilir? Diyanet İşleri Başkanlığı açıkladı!

Berat Kandili orucu ile ilgili detaylar merak konusu oldu. İbadetlerini eksiksiz olarak yerine getirmek isteyenler arama motorlarında konuya ilişkin araştırma yapıyor. Peki, Berat Kandili orucu kaç gün tutulur, ne zaman? Berat Kandili orucuna nasıl niyet edilir? Diyanet İşleri Başkanlığı açıkladı!

Haber 06-03-23 10:34

Şaban ayı orucu kaç gün tutulur, hangi günler tutulmalıdır? Şaban ayı ilk gün orucuna nasıl niyet edilir? Diyanet açıkladı!

Şaban ayı orucu ile ilgili araştırmalar 21 Şubat 2023 Salı günü hız kazandı. Mübarek üç ayların içerisindeki ikinci ay ve aynı zamanda Ramazan'ın habercisi olan Şaban ayında oruç tutmak oldukça faziletlidir. Şâban ayının büyük kısmını oruçlu geçiren Hz. Peygamber “İnsanların değerini bilemedikleri bu ayda ameller Allah’a arzedilir; ben amellerimin oruçlu iken Allah’a arzedilmesini arzu ediyor ve bu ayda oruç tutuyorum” buyurmuştur. Peki, Şaban ayı ilk gün orucuna nasıl niyet edilir?

Haber 21-02-23 23:58

Miraç Kandili orucu kaç gün tutulur, hangi günler? Miraç Kandili orucuna nasıl niyet edilir? Diyanet açıkladı!

Miraç Kandili bugün idrak edilecek. Bilindiği üzere Recep ayının 27. gecesine Miraç gecesi denilmektedir. Miraç kelime anlamı itibariyle göğe çıkma, yükselme anlamlarına gelir. İsra ve Miraç hâdisesi, İslam peygamberi Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hicretinden 18 ay evvel vukû bulmuştur. Miraç Kandili'ni çeşitli ibadetlerle geçirmek tavsiye edilir. Peki, Miraç Kandili orucu kaç gün tutulur, hangi günler? Miraç Kandili orucuna nasıl niyet edilir? Ayrıntılar haberimizde...

Haber 17-02-23 22:57

Regaip Kandili'nde oruca nasıl niyet edilir? Regaip Kandili'nde oruç tutulur mu, kaç gün tutulur?

Regaip Kandili orucu ve nasıl niyet edileceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Regaip Kandili İslam Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v) ana rahmine düşmesini, yani annesi Amine validemizin Hz. Muhammed'e gebe kalmasını ifade etmektedir. Peki, Regaip Kandili'nde oruca nasıl niyet edilir? Regaip Kandili'nde oruç tutulur mu, kaç gün tutulur? İşte detaylar...

Haber 26-01-23 06:29

Nafile oruca ne zaman, hangi günler niyet edilir? Sahursuz nafile orucu tutulur mu, bozulursa ne olur?

Nafile oruca ne zamana kadar niyet edileceği sorusu, 3 ayların başlanıgıçı olan Recep ayının başlamasıyla beraber merak konusu oldu. Nafile orucu Hz. Peygamber (s.a.v) döneminde 3 aylarda tutulurdu. Her bir ay için tutulan nafile orucunun kuralları da farklı olmaktaydı. Bu doğrultuda nafile orucu hakkında merak edilen sorular hız kesmeden araştırılıyor. Peki, Nafile oruca ne zaman, hangi günler niyet edilir? Sahursuz nafile orucu tutulur mu, bozulursa ne olur?

Haber 24-01-23 20:00

Kaza orucuna ne zaman niyet edilir? Kaza orucu nedir, ne demek? Diyanet'ten açıklama!

Kaza orucu, oruç tutmakla sorumlu Müslümanların mezeretten dolayı görevini yerine getirememesi sonucu tutulur. Oruç tutulmadığı günler belirlenir ve buna göre bu oruçlar, bayram günleri dışında tutulur. Diyanet'in kaza orucu açıklamasında detaylar yer aldı. Peki kaza orucuna ne zaman niyet edilir? Kaza orucu nedir, ne demek?

Haber 24-01-23 13:04

Recep ayının ilk gecesi kılınacak namaz kaç rekattır, nasıl niyet edilir? Recep ayı 30 rekatlık namazın kılınışı!

Recep ayının ilk gecesi bu gece idrak edilecek. İslam alemi tarafından büyük bir heyecanla beklenen üç aylara bugün itibari ile girmiş bulunmaktayız. Bu gece eller semaya yükselecek, namazlar kılınacak ve çeşitli ibadetler yapılacak. Peki, Recep ayının ilk gecesi kılınacak namaz kaç rekattır, nasıl niyet edilir? İşte, Recep ayı 30 rekatlık namazın kılınış şekli...

Haber 24-01-23 00:31

Recep Ayı orucu ne zaman, kaç gün tutulur, nasıl niyet edilir? Üç aylar başlangıcı Recep ayı orucu günleri 2023

Recep ayı orucu ile ilgili detaylar Recep ayının ilk gününde vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Üç aylar başlangıcı Recep ayı orucu arama motorlarında sorgulanmaya devam ediliyor. Üç aylar ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan bilgilere göre; Recep ve Şaban aylarının aralıksız olarak oruçlu geçirilmesinin dinî bir dayanağı yoktur. Fakat, kişinin sağlığı müsait olduğu takdirde dilerse nafile oruç tutabilir. İşte ayrıntılar...

Haber 23-01-23 06:43

MEVLİD KANDİLİ ORUCU ne zaman? Mevlid Kandili’nde oruç tutulur mu, nasıl niyet edilir? Diyanet açıkladı!

Mevlid Kandili orucunun ne zaman, hangi gün tutulacağı İslam Peygamberi Hazreti Muhammed'in doğum günü olarak kabul edilen Mevlid Kandili sebebiyle merak konusu oldu. Mevlid Kandili orucu tutmak isteyen vatandaşlar sahur ve iftar saatleri aralığında orucu bozan durumlardan uzak durmak durumundadır. Diyanet İşleri Başkanlığı kandil orucu ile ilgili bilgileri yayımladı. Peki, Mevlid Kandili orucu ne zaman, nasıl niyet edilir?

Haber 07-10-22 07:12

Şevval ayı 2022 ne zaman? Şevval ayı orucu ne zaman tutulur, nasıl niyet edilir? Diyanet açıkladı!

Şevval ayı 2022 ne zaman? sorusunun yanıtı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan dini günler takvimi, Ramazan Bayramı'nın ilk günü en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Hz. Muhammed konuya ilişkin (s.a.s.), “Kim Ramazan orucunu tutar ve ona bu aydan altı gün ilave ederse, sanki yılın bütününde oruç tutmuş gibi olur.” diye buyurmuştur. Peki Şevval ayı 2022 ne zaman? Şevval ayı orucu ne zaman tutulur, nasıl niyet edilir? İşte Diyanet'in açıklaması ve detaylar...

Haber 02-05-22 08:32

Berat Kandili orucu ne zaman tutulur, nasıl niyet edilir? İşte 2020 Berat Kandili imsakiyesi!

Berat Kandili için vakit geldi. 7 Nisan 2020’de Berat Kandili idrak edilecek. Kandil ibadetlerinden biri de oruç tutmaktır. Peki Berat Kandili orucu ne zaman tutulur. Kandil gecesinin gündüzünde mi yoksa ertesi gün mü? İşte Berrat Kandili orucu ne zaman tutulur sorusunun cevabı ve Berat Kandili’nde oruç tutacaklar için il il imsakiye, sahur ve iftar vakitleri...

Haber 06-04-20 16:31

Berat Kandili orucu hangi gün ve kaç gün tutulur? Kandil orucuna nasıl ve ne zaman niyet edilir?

Berat Kandili, mübarek üç ayların içinde idrak edilen üçüncü kandil gecesidir. Bu özel ve önemli dini gün de çeşitli ibadetler ile değerlendirilir ki bunlardan biri de kandil orucudur. Peki Berat kandili orucu hangi gün ve kaç gün tutulur, kandil orucuna nasıl niyet edilir? İşte Berat Kandili orucu hakkında detaylar..

Trend 18-04-19 17:56

2018 Aşure günü ne zaman? Aşure orucu hangi günler tutulur? Aşure günü orucu için nasıl niyet edilir?

Aşure günü ne zaman ve aşure günü orucu hangi günler tutmak gerekir merak ediliyor. İslam alemi için çok önemli bir ay olan Muharrem ayı içerisindeyiz. Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayı ve bu ay içerisindeki Aşure Günü, birçok önemli ve acı olayların yaşandığı bir ay olarak müslümanlar açısında kıymetlidir. Aşure günü orucu, özellikle Peygamber Efendimiz tarafından tavsiye edilmiştir. Peki Aşure günü ne zaman? Aşure günü orucu hangi günler tutulur? Aşure orucu için nasıl niyet edilir?

Haber 17-09-18 07:40

Berat Kandili orucu hangi gün tutulur? Kandil orucu kaç gün tutulur, nasıl ve ne zaman niyet edilir?

Berat Kandili, mübarek üç ayların içinde ifa edeceğimiz 3. kandil gecesidir. İslam alemi için önemli olan Berat Kandili'ni dua ve ibadetlerle geçirmek isteyenler, Berat kandili orucu hangi gün ve kaç gün tutulur ile kandil orucuna nasıl niyet edilir merak ediyorlar. Peki Berat Kandili orucu ne zaman tutulur, geceden önceki gün mü sonraki gün mü? Kandil orucu niyeti nasıl yapılır, ne zaman niyet etmek gerekir? İşte Berat Kandili orucu hakkında detaylar...

Haber 29-04-18 22:30

Miraç Kandili orucu kaç gün tutulur? Kandil orucu hangi gün tutulur, nasıl ve ne zaman niyet edilir?

Miraç Kandili, mübarek üç ayların içinde ifa edeceğimiz 2.kandil gecesidir. İslam alemi için önemli olan Miraç Kandili'ni dua ve ibadetlerle geçirmek isteyenler, Miraç kandili orucu hangi gün ve kaç gün tutulur ile kandil orucuna nasıl niyet edilir merak ediyorlar. Peki Miraç Kandili orucu ne zaman tutulur, geceden önceki gün mü sonraki gün mü? Kandil orucu niyeti nasıl yapılır, ne zaman niyet etmek gerekir? İşte Miraç Kandili orucu hakkında detaylar...

Haber 12-04-18 15:35

Regaip Kandili orucu kaç gün tutulur? Kandil orucu hangi gün tutulur, nasıl ve ne zaman niyet edilir?

Regaip Kandili, mübarek üç ayların içinde ifa edeceğimiz ilk mübarek gecedir. İslam alemi için önemli olan Regaip Kandili'ni dua ve ibadetlerle geçirmek isteyenler, kandil orucu hangi gün ve kaç gün tutulur ile kandil orucuna nasıl niyet edilir merak ediyorlar. Peki Regaip Kandili orucu ne zaman tutulur, geceden önceki gün mü sonraki gün mü? Kandil orucu niyeti nasıl getirilir, ne zaman niyet etmek gerekir? İşte Regaip Kandili orucu hakkında detaylar...

Haber 20-03-18 14:22

3 aylar orucu nasıl tutulur? - Üç aylar ibadetleri

Müslümanlar için farklı bir manevi atmosfere girilen 3 aylara sayılı günler kaldı. 3 aylar 29 Mart Çarşamba günü başlayacak. Peki 3 aylar da oruç tutulur mu? Üç aylar orucuna nasıl niyet edilir?

Haber 27-03-17 23:18