Sadri Alışık Haberleri Ve Son Dakika Sadri Alışık Haberleri

Sadri Alışık Haberleri Ve Son Dakika Sadri Alışık Haberleri

Türk tiyatro ve sinema oyuncusu Sadri Alışık, 5 Mart 1925 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Sinema hayatına 1945’de ilk filmi olan Günahsızlar ile adım attı. Hayat verdiği Turist Ömer, Ofsayt Osman gibi rollerle dikkatleri üzerine çekti. Canlandırdığı karakterler genellikle umut dolu neşeli gibi olumlu özelliklere sahiptir.

Serseri, Turist Ömer serileri, Beyaz Şehir, Battal Gazi Geliyor, Külkedisi gibi toplamda 500’den fazla filmde rol almıştır. En İyi Erkek Oyuncu gibi birçok ödüle layık görülmüştür. Oyuncuğunun yanı sıra birkaç 45’lik plak da doldurmuştur.

Çolpan İlhan ile hayatını birleştiren Sadri Alışık’ın bu evlilikten bir oğlu olmuştur. Oğlu Kerem Alışık babasının izinden giderek oyunculuk yapmaktadır. Sadri Alışık 18 Mart 1995 yılında vefat etmiştir.

Sadri Alışık Haberleri

MasterChef'te Mehmet Şef'ten gündem olan sözler! Barbaros'un yeni imajı Sadri Alışık'a benzetildi

MasterChef All Star'da finale adım adım yaklaşırken heyecanın dozu da giderek artıyor. Barbaros'un imaj değiştirdiğini fark eden ünlü şef Mehmet Yalçınkaya'nın Sadri Alışık benzetmesi programa damga vurdu. Barbaros'un 'Turist Ömer' selamı verip sarf ettiği sözler ise izleyenleri gülümsetti.

Magazin 24-12-2023 13:35

Kerem Alışık annesi Çolpan İlhan'ı ölüm yıldönümünde andı! Mesajı herkesi duygulandırdı: 'Annen yok, kimsen yok'

Çolpan İlhan ile Sadri Alışık'ın oğlu Kerem Alışık, 9 yıl önce hayatını kaybeden annesini sosyal medya hesabından yaptığı duygusal bir paylaşımla andı. Alışık, paylaşımında 'Annen yoksa kimsen yok' ifadelerine yer verdi. Kerem Alışık'ın bu sözleri herkesi duygulandırdı.

Magazin 25-07-2023 17:41

Kerem Alışık kimdir, nereli ve kaç yaşında? Sadri Alışık'ın oğlu Kerem Alışık O Ses Türkiye'de!

Kerem Alışık, O Ses Türkiye yılbaşı özel programının konukları arasında yer aldı. Ünlü oyuncu, Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu TV 8'de yayınlanan O Ses Türkiye yılbaşı özel programında şarkı söyledi. Peki, Kerem Alışık kimdir, nereli ve kaç yaşında? İşte ünlü oyuncu Kerem Alışık'ın hayatı, biyografisi ve kariyerine ilişkin bilgiler...

Magazin 01-01-2023 04:34

Sadri Alışık'sız 27 sene! Sevenleri unutmadı...

Türk sinemasının usta ismi Sadri Alışık, 27 sene önce aramızdan ayrılırken, doğum günü olan 5 Nisan’da Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Sanatçının oğlu Kerem Alışık ve torunu Sadri Alışık’ın da hazır bulunduğu anmaya yakın dostları ve sevenleri katıldı.

Magazin 05-04-2022 17:30

Rol arkadaşıyla mahkemelik olmuştu! Kerem Alışık oğlu ile aynı dizide oynamış!

13 Eylül 2018'de yayınlanmaya başlayan ve yayınlandığı günden beri reyting rekorları kıran Bir Zamanlar Çukurova dizisi Türk televizyonlarının uzun soluklu dizileri arasında yer alıyor. Bir Zamanlar Çukurova'da Ali Rahmet karakterine hayat veren Kerem Alışık'ın, oğlu ile aynı dizide oynaması ve oğlunun canlandırdığı rol dikkatleri çekti. İşte ayrıntılar...

Magazin 17-08-2021 15:31

Çağla Demir gönlünü Kerem Alışık'ın oğlu Sadri Alışık'a mı kaptırdı?

Geçtiğimiz aylarda adı sosyal medya fenomeni Reynmen ile aşk dedikodularına karışan oyuncu Çağla Demir, önceki gün usta oyuncu Kerem Alışık'ın oğlu Sadri Alışık ile görüntülenince yeni bir aşkın doğduğunu düşündürdü. Peki Çağla Demir gönlünü Sadri Alışık'a mı kaptırdı? Detaylar haberimizde...

Magazin 16-06-2021 09:44

Kerem Alışık'ın duygu dolu anları! 'Adana'dan selam olsun'

Çekimleri Adana'da yapılan Bir Zamanlar Çukurova dizisinde başrol oynayan Kerem Alışık, Ceyhan'a giderken yoldaki bir tırın üzerinde babası Sadri Alışık'ın fotoğrafını gördü. O anları Instagram hesabından paylaşan oyuncu "İster istemez tırı takip ettim" dedi.

Magazin 16-04-2021 10:16

Kerem Alışık, babası Sadri Alışık'ı duygusal sözlerle andı

1995 yılında hayatını kaybeden Yeşilçam'ın efsane isimlerinden Sadri Alışık 96. doğum gününde unutulmadı. Alışık'ın oyuncu oğlu duygularını takipçileriyle paylaştı.

Magazin 05-04-2021 11:37

Sadri Alışık ne zaman neden öldü? Sadri Alışık'ın oğlu ve eşi kimdir?

Usta oyuncu Sadri Alışık'ın 96. doğum günü! En büyük arama motorları arasında bulunan Google ise doğum gününde Sadri Alışık'ı unutmadı ve onu doodle'a taşıdı. Bu doodle sebebi ile birçok vatandaş Sadri Alışık ne zaman neden öldü? Sadri Alışık'ın oğlu ve eşi kimdir? sorularının yanıtlarını aramaya başladı. İşte Sadri Alışık hakkında merak edilenler...

Magazin 05-04-2021 11:20

Google'dan Sadri Alışık'ın doğum gününe özel Doodle

Google, Türk sinemasının unutulmaz ismi Sadri Alışık'ı 96. yaşında unutmadı. Google Sadri Alışık için özel bir Doodle hazırladı.

Haber 05-04-2021 01:11

Sadri Alışık kimdir? Google'dan Sadri Alışık'a özel Doodle

Türk sinemasının usta isimlerinden Sadri Alışık, 5 Nisan 1925'te doğdu. Dünyanın en büyük arama motorlarından olan Google ise Sadri Alışık’ın doğum gününü unutmadı. Doodle’da Sadri Alışık’a yer veren Google, usta oyuncuyu saygı ve özlemle andı. Kerem Alışık’ın da babası olan Sadri Alışık, yaşamı boyunca pek çok filmde yer aldı. Turist Ömer karakteri ile simgeleşen Sadri Alışık'ın 96. yaş gününde Google arama motorunu kullananlar Sadri Alışık'ın selamı ile karşılaştı.

Magazin 05-04-2021 00:39

Çolpan İlhan kimdir? Çolpan İlhan neden öldü?

Usta oyuncu Sadri Alışık'ın eşi ve Şair Atilla İlhan'ın kız kardeşi olan Çolpan İlhan'ın hayatı merak ediliyor. Kerem Alışık'ın annesi Çolpan İlhan, Devlet Sanatçısı unvanına layık görülmüştür. Usta sanatçı hakkında arama motorları üzerinden Çolpan İlhan neden öldü? , Çolpan İlhan kimdir? sorularına yanıt aranıyor. İşte, Çolpan İlhan'ın hayatı...

Magazin 18-03-2021 20:02

Sadri Alışık kimdir? Sadri Alışık oğlu kimdir? Ölüm yıldönümünde anılıyor

Tiyatronun usta isimlerinden biri olan Sadri Alışık, pek çok başarılı filme imza atmış ve milyonlarca kişiyi güldürmüştü. Sinema oyuncusu ve tiyatrocu Sadri Alışık, 1944 senesinde Günahsızlar filmi ile sinemaya ilk adımını atmıştı. Peki ölüm yıl dönümünde anılan Sadri Alışık kimdir? Sadri Alışık filmleri neler ve Sadri Alışık oğlu kimdir? İşte yanıtı...

Magazin 18-03-2021 15:50

Bir Zamanlar Çukurova’nın Fekeli’si Kerem Alışık’ın 26 yıldır dinmeyen özlemi!

Beyaz perdenin bütün renklerini üstünde taşıyan büyük usta Sadri Alışık, 26 sene önce, 18 Mart 1995’te aramızdan ayrıldı. Her sene usta sanatçı için mezarı başında ailesi, dostları ve sevenlerinin katılımıyla yapılan anma töreni bu sene pandemi nedeniyle sadece aile içinde sınırlı bir katılım ile gerçekleşecek.

Magazin 18-03-2021 07:20

Yeşilçam'ın efsane filmi Ali Baba ve Kırk Haramiler'deki mağara yıllar sonra bulundu

Yeşilçam'ın kült filmleri arasında olan Ali Baba ve Kırk Haramiler filmindeki mağara yıllar sonra bulundu. 1971 yılında çekilen 'Ali Baba ve Kırk Haramiler' filminde haramilerin "açıl susam açıl" diyerek girdikleri mağara, bakın neredeymiş?

Magazin 25-11-2020 16:04

Sanat dünyasında Dallas’ı aratmayacak akrabalıklar!

Pırıltı hayatları ve kazandıkları paralarda adlarından sıklıkla söz ettiren ünlü isimlerin hiç bilmediğiniz pembe dizileri tahtından edecek akrabalık bağları! Soyadı benzerliğinden akraba olduğu düşünülen ünlü isimlerin aksine gerçekte akraba olanları sizler için derledik. Kimilerinin arasında kan bağı bulunurken kimileri yaptıkları evlilikler sonucunda akraba oldular. Bu listede yok yok! Kayınvalide-damat, elti, kayınbirader, kayınço, kardeş, kuzen, dede-torun…

Trend 10-07-2020 15:30

Türk sinemasının Taçsız Kralı: Ayhan Işık

Yeşilçam'da genellikle "tuttuğunu koparan, mert, bıçkın mahalle delikanlısı" karakterlerine hayat veren ve "Osmanlı-Türk erkek görünümünün en tipik temsilcisi" olarak işaret edilen Türk sinemasının "Taçsız Kral"ı Ayhan Işık, hayatı boyunca 200'e yakın filmde rol aldı - Ayhan Işık, 1952'de Türk sinemasında geçiş dönemini bitiren ve sinemacılar dönemine giriş yapıtı olarak kabul edilen Ömer Lütfi Akad'ın çektiği "Kanun Namına" filmindeki oyunculuk yeteneği ile büyük üne kavuştu

Haber 15-06-2019 11:10

Sadri Alışık, mezarı başında anıldı

Oyuncu Kerem Alışık: - "Özlemek çok zor. Ölmek gibi ama öldürmeyen bir şey özlemek. Çok özlüyoruz. Aslında hiçbir yere gittikleri de yok. Onlar hep aklımıza, kalbimize geliyor." - Yönetmen Safa Önal: - "Dostluk, sevgi, arkadaşlık nedir, böyle kayıplarla öğreniyorsunuz. Sadri şairdi. Aktörlüğü çok iyiydi, tartışılmazdı ama bir de şair tarafı vardı. Yaşarken de şair gibi yaşardı"

Haber 06-04-2019 15:00

Sadri Alışık tek başına bir konservatuvardı

Oyuncu Kerem Alışık, ölümünün 24. yıl dönümünde sinema ve tiyatro oyuncusu babası Sadri Alışık'ı anlattı - Kerem Alışık: - "Tek başına bir konservatuvardı. Şarkısıyla, şiiriyle, resmiyle, müthiş özellikli bir adamdı" - "Onun sağı, solu, altı, üstü hep Çolpan İlhan, bütün bu başarılarında en büyük pay sahibi diyebilirim. Filmlerinde hep ofsaytta kalan bir adamdır ama hayatın içinde tek golü Çolpan İlhan'dır" - "Özlemini soluyorum, sevgisini koruyorum, 24 yıl olmuş. 'En çok neyi özledin?' dersen, çok kısa ve derin şekilde bir tek şey söyleyebilirim, 'baba' demeyi çok özledim"

Haber 17-03-2019 11:09

Sadri Alışık ve Çolpan İlhan sergisi açıldı

Türk sinemasının efsane isimleri Sadri Alışık ve eşi Çolpan İlhan'ın yaşantılarından kesitler yansıtan sergi, beğeniye sunuldu - Çiftin oyuncu oğlu Kerem Alışık: "Bugün burada, ürettikleri, hissettikleri ve bütün yaşanmışlıklarını küçük parçalarla da olsa sizlerle paylaşmaktan gurur duyuyorum"

Haber 20-10-2018 18:41

Sadri Alışık ve Çolpan İlhan sergisi açıldı

Türk sinemasının efsane isimleri Sadri Alışık ve eşi Çolpan İlhan'ın yaşantılarından kesitler yansıtan sergi, beğeniye sunuldu - Çiftin oyuncu oğlu Kerem Alışık: "Bugün burada, ürettikleri, hissettikleri ve bütün yaşanmışlıklarını küçük parçalarla da olsa sizlerle paylaşmaktan gurur duyuyorum"

Yurthaber 20-10-2018 18:41

Şaşırtan benzerlik

Hande Soral, Çolpan İlhan- Sadri Alışık Tiyatrosu’nun sahnelediği ‘Dali’nin Kadınları’ oyununda ünlü ressam Frida Kahlo’yu canlandıracak.

Magazin 18-09-2018 02:45

Sadri Alışık'ın ilk dizi heyecanı

Dedesi usta oyuncu Sadri Alışık’ın adını taşıyan “Sadri Alışık Akademi”de gördüğü 2 yıllık oyunculuk eğitiminin yanı sıra, New York’ta oyunculuk workshoplarına katılan ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde Sinema Televizyon yüksek lisansı yapan Sadri Alışık, ilk dizi deneyimi için kamera karşısına geçti.

Magazin 31-08-2018 22:33

Sadri Alışık’ın kayıp olan filmi gün yüzüne çıktı

Yeşilçam'ın efsane ismi Sadri Alışık'ın kayıp olan 'Ayyaş' filmi, 2016’da hayata gözlerini yuman yönetmen Ülkü Erakalın’ın sahaflara ve eskicilere satılan özel eşyaları arasında çıktı.

Magazin 30-07-2018 23:18

Sadri Alışık'ın kayıp filmi gün yüzüne çıktı

Senaryosu 1975'te yazılan ve bir kısmı çekilebilen filmde, Muhterem Nur, Gönül Yazar, Renan Fosforoğlu, Ekrem Bora, Çolpan İlhan ve Senih Orkan gibi ünlü isimler de rol alıyor

Haber 30-07-2018 12:58

Efsane oyuncunun torunu büyüdü: Dedesinin kopyası

O Yeşilçam'ın efsanelerinden birinin torunu ve ünlü bir çiftin oğlu.

Magazin 24-03-2018 12:15

Sadri Alışık mezarı başında anıldı

Sinema ve tiyatro oyuncusu Sadri Alışık, vefatının 23. yılında Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı - Sadri Alışık'ın oğlu Kerem Alışık: - "Duamızı, sevdamızı, vefamızı, çabamızı, gözümüzü onun selamından, sevgisini kalbimizden ayırmadan taşımaya gayret ediyoruz. Sadri Alışık, Türk sineması, Türk sanatı için çok önemli bir değer, çok büyük bir kıymettir. Bence Sadri Alışık halktır, sinemadır"

Haber 18-03-2018 14:29

Sadri Alışık klasik otomobiliyle mezarı başında anıldı

Yeşilçam'ın efsanevi oyuncusu Sadri Alışık, doğum gününde uzun yıllar kullandığı 1957 model otomobiliyle mezarı başında anıldı. 5 Nisan 1925 tarihinde doğan ve 200'ün üzerinde filme imza atan ünlü aktör Sadri Alışık'ın Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başındaki anmaya oğlu Kerem Alışık, ünlü senarist ve Alışık'ın yakın arkadaşı Sefa Önal, sanatçı dostları, Sadri Alışık Kültür Merkezi öğrencileri

Magazin 05-04-2017 14:35

Kara Sevda dizisinde Sadri Alışık sürprizi

Star TV ekranlarında ilgiyle takip edilen Kara Sevda'nın 43.yeni bölümü bu akşam ekrana gelecek. Dizinin bu bölümünde özel bir anma gerçekleştirilecek.

Magazin 09-11-2016 15:53

21.Sadri Alışık oyuncu ödülleri adayları belli oluyor

Türkiye'de tiyatro ve sinema dallarında Oyuncu ödülleri veren tek ve en uzun soluklu organizasyon olan "Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri"nin 21.si için adaylar 15 Nisan 2016 Cuma günü açıklanacak.

Magazin 12-04-2016 14:54

Sadri Alışık mezarı başında anıldı

Türk sinemasının ve tiyatrosunun unutulmaz ismi Sadri Alışık, doğum gününde mezarı başında anıldı.

Magazin 06-04-2015 09:04

Sadri Alışık Ödülleri sahiplerini buldu

Efsane oyuncu Sadri Alışık adına verilen oyuncu ödülleri dün akşam düzenlenen bir törenle sahiplerine verildi.

Magazin 06-05-2014 23:50