Salyangoz Haberleri

Amerika Birleşik Devletleri’nde dev salyangoz istilası panik yarattı! Bölge karantinaya alındı

Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletine bağlı Miramar bölgesi 20 cm uzunluğuna kadar ulaşan kara salyangozları tarafından adeta istila edildi. Salyangozların insanlarda menenjite neden olabilecek çeşitli parazitler taşıdığının tespit edilmesinden sonra bölge karantinaya alındı.

Trend 22-06-2023 15:25

Böceklerden kurtulmak için kullandığı yöntemle viral oldu! Sadece iki malzemeyle evinizdeki haşerelerden sonsuza dek kurtulabilirsiniz

Böceklerden korkan ve tiksinen kişiler evdeki böceklerden nasıl kurtulurum sorunu aratıyor. Böcekleri yok etmek için kimyasal ürünler kullanmak istemeyenler farklı çözümlere başvuruyor. Sosyal medyada kendi böcek kovucu karışımını paylaşan bir kişinin videosu kısa süre içerisinde viral oldu. Böceklerden kurtulmanızı sağlayacak bu mis kokulu karışımı herkesin denemesi gerekiyor.

Kadin 03-05-2023 17:29

Deniz salyangozundan antikanser özellikli doğal ilaç ürettiler! Kanserden hipertansiyona kadar birçok hastalığa şifa olabilir

Kanser, diyabet, hipertansiyon gibi tüm hayatı etkisi altına alan hastalıkların tedavisi için çeşitli araştırmalar yapılıyor. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde yapılan çalışmalar sonucunda deniz salyangozunun antikanser, antihipertansif, antimikrobiyal, antioksidan özelliklere sahip olduğu tespit edildi. Uzmanlar deniz salyangozu çalışmalarının kanser, hipertansiyon gibi hastalıklar için doğal ilaç olabileceğini belirtti.

Haber 22-04-2023 10:54

Dünyanın en güzel kadınlarının paylaştığı güzellik sırları! Pürüzsüz bir cilt için...

Kadınlar güzelliklerini oldukça ön planda tutuyorlar. Her ne kadar iç güzelliği önem verildiği belirtilse de bir insanı tanırken görünümü ön yargılara yol açabiliyor. Güzellik maalesef ki birçok kapının açılmasına veya kapanmasına sebep oluyor. Bazı kadınların saçlarının ve ciltlerinin nasıl bu kadar güzel olduğu ve ne kullandıkları merak ediliyor. İşte dünyanın en güzel kadınlarının güzellik sırları...

Kadin 03-01-2023 09:21

Salyangoz

Salyangoz Hakkındaki Haberler Mynet'te. Salyangoz Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Omega-3 deposu ama sağlık için riskli etkiler taşıyor! Kanser riski oluşturabilir

Sonbahar aylarının gelişiyle birlikte balık sezonu renklenmeye başlıyor. Pazarlarda, balıkçılarda satılan taze balıklar farklı farklı çeşitleriyle sofralarda yer buluyor. Balıkların oldukça sağlıklı olduğu biliniyor. Ancak yapılan bazı araştırmalara göre kabuklu deniz hayvanlarının kanser riskini artırma riski bulunuyor.

Haber 17-10-2022 11:52

Kocaeli'de kurulu salyangoz çiftliği İspanya'daki restoranların ihtiyacını karşılıyor

Kandıra ilçesinde 17 dönüm alanda faaliyet gösteren çiftçilikten bu yıl canlı ve konserve olarak İspanya'ya 20-25 ton salyangoz gönderilmesi hedefleniyor - Girişimci Burçhan Öndoğan: - "Ürettiğimiz ürünleri İspanya'ya satıyoruz. Geçen sene 10 ton civarında yolladık"

Yurthaber 17-09-2022 11:05

Gören tedirgin oldu! Bir kenti istila ettiler, otluk alanlar, ağaçlar ve direkler...

Sivas’ta otluk alanlar, ağaçlar ve direkler salyangozlarla kaplandı. Yaklaşık 100 metrekare gibi bir alana yayılan binlerce salyangoz ilginç bir görüntüye yol açarken, görenleri tedirgin etti. İlk kez böyle bir durumla karşılaştığını belirten Mahmut Çetinkaya, "İlk gördüğümde bunlar ne diye dikkatimi çekti. Bu yaşıma kadar görmediğim bir şeydi. Ondan sonra baktım ki salyangoz kabukları" dedi.

Haber 07-08-2022 11:44

Biz yüzüne bakmıyoruz! Bilecik'ten dünyaya kapış kapış satıyoruz

Türkiye'nin dört bir tarafında doğadan canlı olarak toplanan "Helix lucorum" türü kara salyangozları, Balıkesir'in Bandırma ilçesindeki tesiste ön işlemden sonra Bilecik Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikaya gönderiliyor. Bilecik'ten Fransa'ya 700 ton "salyangoz dolması" ihraç ediliyor

Finans 05-08-2022 14:41