Sistem Haberleri

'Küresel yazılım sorunu' dünyada kaosa neden olmuştu! Elon Musk kararını verdi: Tüm sistemlerimizden sildik

Tesla, SpaceX ve X gibi şirketlerin sahibi milyarder Elon Musk, küresel yazılım sorununun ardından CrowdStrike'ı sistemlerinden sildiğini bildirdi. Musk, X hesabından yaptığı paylaşımda, "CrowdStrike'ı tüm sistemlerimizden sildik." ifadesini kullandı. Microsoft'a siber güvenlik hizmeti sağlayan CrowdStrike'ın sistemlerindeki aksaklık sonrası işletmeleri etkileyen küresel yazılım sorunu, dün dünyanın birçok bölgesinde hayatı olumsuz etkilemişti.

Finans

Dünya genelinde sistemler çöktü, piyasalar böyle hareketlendi! Satış baskısı arttı, hisselerde düşüş var! Kayıp yüzde 18'i buldu

Dünya genelinde internet sistemlerinde yaşanan yazılım arızası küresel piyasaları da etkiledi. Küresel iletişim kesintisinin ardından küresel piyasalarda satış baskısı arttı. Yazılım sistemi arızalanan Microsoft'un hisselerinde de yüzde 2'yi aşan düşüşler görüldü.

Finans

Call of Duty: Black Ops 6 sistem gereksinimleri – Call of Duty: Black Ops 6 minimum ve önerilen sistem gereksinimleri nelerdir?

Oyun sektöründe bulunan video oyunlarından biri birinci şahıs nişancı olarak bilinen ve kısaca FPS olarak ifade edilen oyunlardır. Call of Duty oyunu da bu oyunlar arasında yer almaktadır. Bu oyun bir seri olarak devam ettiği için en son Call of Duty: Black Ops 6 oyunu çıkmıştır. Bu oyunun oynanabilmesi için bazı sistem gereksinimlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Peki, Call of Duty: Black Ops 6 minimum ve önerilen sistem gereksinimleri nelerdir?

Haber

Bakan Uraloğlu duyurdu! Yollarda yeni dönem başlayacak! Hepsini haber verecek: Akıllı ulaşım sistemleri kuruluyor: Tarih verildi

Araç sürücüleri dikkat! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yollara akıllı ulaşım sistemlerinin (AUS) kurulacağını bildirdi. Uraloğlu, "Kooperatif ve Akıllı Ulaşım Sistemlerine Yönelik Merkezi Yazılım Platformu ile yeni nesil iletişim teknoloji ve protokolleri kullanılarak haberleşme ile uyarı senaryolarının gerçekleştirileceği 30 kilometrelik kesimde pilot sahada bir proje başlattık." dedi. Uraloğlu projenin bitiş tarihini de duyurdu.

Finans

Sistem

Sistem Hakkındaki Haberler Mynet'te. Sistem Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Assetto Corsa nedir, sistem gereksinimleri nelerdir? Assetto Corsa araba modu

Assetto Corsa oyunseverlere sunulmuş bir video oyunudur. Bu sayede dünyadaki diğer oyuncularla yarış deneyimi yaşanabilmektedir. Oyunun yükleneceği sistem, Assetto Corsa oyununun sistem gereksinimlerini karşılamalıdır. Sistem oyun için yeterliyse oyun sorunsuz bir şekilde yüklenip oynanabilir. Oyunseverler, bilgisayarlarının durumunu tespit etmek için Assetto Corsa sistem gereksinimleri hakkında bilgi sahibi olmalıdırlar. Peki, Assetto Corsa sistem gereksinimleri nelerdir?

Haber

RDR 2 sistem gereksinimleri: Red Dead Redemption 2 sistem gereksinimleri (minimum ve önerilen) nelerdir? RDR 2 kaç GB?

Rockstar Games tarafından geliştirilen ve çıkışından itibaren oyunseverler arasında büyük ilgi görmeyi başaran Red Dead Redemption 2'nin sorunsuz bir şekilde oynanabilmesi için gerekli donanım ve yazılım gereksinimleri mevcuttur. Kısa sürede geniş bir oyuncu kitlesine ulaşan oyunun sık sık minimum ve önerilen sistem gereksinimleri merak edilmektedir. Peki, Red Dead Redemption 2 sistem gereksinimleri nelerdir?

Haber

EFT, PÖS, EMKT... Merkez Bankası duyurdu! Ödeme sistemleri yenilendi

Merkez Bankası, ödeme sistemlerinin yenilerek devreye alındığı duyurdu. Sistemlerin yeni halinin 23 Şubat itibariyle hizmet verdiği hatırlatıldı.

Finans

Bankacılıkta yeni dönem: Ödeme İste sistemi başlıyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Bankalararası Kart Merkezi (BKM) ortaklığında yürütülen "Ödeme İste" sistemi kullanıma sunuldu. "Ödeme İste", ödemeler öncesinde alacaklının borçludan ödeme talep etmesi, borçlunun ise bu talebe yanıt vermesi esasına dayanıyor.

Finans

Hakkarili genç, ekinleri yaban hayvanlarından korumak için sensörlü düzenek tasarladı

Hakkari'de yaşayan teknoloji meraklısı 26 yaşındaki Savaş Tatlı, yörede yaban hayvanlarının ekili arazilere zarar vermesini engellemek amacıyla "Ayısavar" adını verdiği sensörlü mini düzenek yaptı.

Yurthaber

İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yılbaşından itibaren geçerli olacak

İnşaat demiri ticaretinde yeni dönem başlıyor. İnşaat Demiri İzleme Sistemi (İDİS), yeni yılda uygulamaya konulacak. Yeni yılla birlikte inşaat demirlerinde özel güvenlikli etiket de olacak.

Finans

Niğde Belediyesi SCADA sistemiyle 20 milyon lira enerji tasarrufu sağladı

Niğde Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğünce hayata geçirilen merkezi denetim ve veri toplama sistemi (SCADA) sayesinde yaklaşık 20 milyon lira enerji tasarrufu sağlandığı bildirildi.

Yurthaber

Kayserili genç girişimci direksiyon başında uyuklayan sürücüyü uyaracak sistem geliştirdi

Erciyes Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde öğrenciyken hazırladığı güvenli sürüş projesinden yola çıkan genç girişimci, Erciyes Teknopark'ta kurduğu şirket bünyesinde sürücüyü gözleri kapandığında veya gözünü yoldan ayırdığında sesli uyaran yapay zeka yazılımına sahip sistem geliştirdi.

Yurthaber

Sistemik Risk nedir?

Finans ve ekonomi piyasalarında bazı riskler vardır. Bu riskler özelliklerine göre farklı gruplara ayrılmıştır. Sistemik risk de bu gruplar arasında yer alır. Finansal sistemin bir bölümünde ya da bütününde oluşan bir zayıflama nedeni ile finans hizmetlerinin iktisadi etkinlikleri üzerinde olumsuz sonuçlara sebep olabilecek bir şekilde kesintiye uğraması durumu sistemik risk şeklinde isimlendirilmiştir.

Finans

Piyasa yapıcılığı sistemi nedir? Piyasa yapıcılığı sisteminin sağladığı faydalar nelerdir?

Finans ve ekonomi alanlarında kullanılan bazı terimler ve ifadeler bulunur. Piyasa yapıcılığı sistemi de bu ifadeler arasında yer alır. Devlet içindeki borçlanma senetlerinin öncelikli piyasasında talep oluşturmak ve ihraç gerçekleştiren değerlerin ikincil piyasalarda etkin olarak işlem görmesini sağlama amacı ile faaliyet göstermek adına seçilen finansal aracılar piyasa yapıcılarıdır. Piyasa yapıcıları devlet tarafından belirlenir. Piyasa yapıcılığı sisteminin sağladığı faydalar nelerdir?

Finans

Menkul Kıymetler Mutabakat Sistemi nedir?

Security Settlement System ya da diğer adı ile Kıymetler Mutabakat Sistemi, üç ya da daha fazla sayıda katılımcı arasındaki ortak kurallara sahip olan bir sistemdir. Katılımcıların arasındaki transfer işlemlerinden kaynaklı olan menkul kıymetlerin aktarımlarının gerçekleşmesi için yapılır.

Finans