Sistem Haberleri

EFT, PÖS, EMKT... Merkez Bankası duyurdu! Ödeme sistemleri yenilendi

Merkez Bankası, ödeme sistemlerinin yenilerek devreye alındığı duyurdu. Sistemlerin yeni halinin 23 Şubat itibariyle hizmet verdiği hatırlatıldı.

Finans 01-03-2024 12:02

Bankacılıkta yeni dönem: Ödeme İste sistemi başlıyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Bankalararası Kart Merkezi (BKM) ortaklığında yürütülen "Ödeme İste" sistemi kullanıma sunuldu. "Ödeme İste", ödemeler öncesinde alacaklının borçludan ödeme talep etmesi, borçlunun ise bu talebe yanıt vermesi esasına dayanıyor.

Finans 24-01-2024 15:09

Hakkarili genç, ekinleri yaban hayvanlarından korumak için sensörlü düzenek tasarladı

Hakkari'de yaşayan teknoloji meraklısı 26 yaşındaki Savaş Tatlı, yörede yaban hayvanlarının ekili arazilere zarar vermesini engellemek amacıyla "Ayısavar" adını verdiği sensörlü mini düzenek yaptı.

Yurthaber 16-01-2024 12:23

İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yılbaşından itibaren geçerli olacak

İnşaat demiri ticaretinde yeni dönem başlıyor. İnşaat Demiri İzleme Sistemi (İDİS), yeni yılda uygulamaya konulacak. Yeni yılla birlikte inşaat demirlerinde özel güvenlikli etiket de olacak.

Finans 31-12-2023 10:06

Sistem

Sistem Hakkındaki Haberler Mynet'te. Sistem Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Niğde Belediyesi SCADA sistemiyle 20 milyon lira enerji tasarrufu sağladı

Niğde Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğünce hayata geçirilen merkezi denetim ve veri toplama sistemi (SCADA) sayesinde yaklaşık 20 milyon lira enerji tasarrufu sağlandığı bildirildi.

Yurthaber 21-08-2023 13:45

Kayserili genç girişimci direksiyon başında uyuklayan sürücüyü uyaracak sistem geliştirdi

Erciyes Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde öğrenciyken hazırladığı güvenli sürüş projesinden yola çıkan genç girişimci, Erciyes Teknopark'ta kurduğu şirket bünyesinde sürücüyü gözleri kapandığında veya gözünü yoldan ayırdığında sesli uyaran yapay zeka yazılımına sahip sistem geliştirdi.

Yurthaber 29-12-2022 13:02

Sistemik Risk nedir?

Finans ve ekonomi piyasalarında bazı riskler vardır. Bu riskler özelliklerine göre farklı gruplara ayrılmıştır. Sistemik risk de bu gruplar arasında yer alır. Finansal sistemin bir bölümünde ya da bütününde oluşan bir zayıflama nedeni ile finans hizmetlerinin iktisadi etkinlikleri üzerinde olumsuz sonuçlara sebep olabilecek bir şekilde kesintiye uğraması durumu sistemik risk şeklinde isimlendirilmiştir.

Finans 17-11-2022 22:00

Piyasa yapıcılığı sistemi nedir? Piyasa yapıcılığı sisteminin sağladığı faydalar nelerdir?

Finans ve ekonomi alanlarında kullanılan bazı terimler ve ifadeler bulunur. Piyasa yapıcılığı sistemi de bu ifadeler arasında yer alır. Devlet içindeki borçlanma senetlerinin öncelikli piyasasında talep oluşturmak ve ihraç gerçekleştiren değerlerin ikincil piyasalarda etkin olarak işlem görmesini sağlama amacı ile faaliyet göstermek adına seçilen finansal aracılar piyasa yapıcılarıdır. Piyasa yapıcıları devlet tarafından belirlenir. Piyasa yapıcılığı sisteminin sağladığı faydalar nelerdir?

Finans 07-11-2022 21:21

Menkul Kıymetler Mutabakat Sistemi nedir?

Security Settlement System ya da diğer adı ile Kıymetler Mutabakat Sistemi, üç ya da daha fazla sayıda katılımcı arasındaki ortak kurallara sahip olan bir sistemdir. Katılımcıların arasındaki transfer işlemlerinden kaynaklı olan menkul kıymetlerin aktarımlarının gerçekleşmesi için yapılır.

Finans 31-10-2022 00:10