Solunum Cihazı Haberleri

'Hastanede solunum cihazına bağlı insanlar öldü' iddiası! Hatay İl Sağlık Müdürlüğünden açıklama geldi

Sosyal medyada dolaşan, Hatay'ın İskenderun ilçesindeki hastanede elektrik kesintisi nedeniyle solunum cihazına bağlı kişilerin öldüğüne ilişkin iddialara Hatay İl Sağlık Müdürlüğünden açıklama geldi. Müdürlükten yapılan açıklamada, "Hastanemizde 3 ayrı jeneratör bulunmakta ve çalışır vaziyettedir. İddia edildiği gibi hastanemizde elektrik olmaması sebebiyle hastalarımızın hayatını kaybettiği bilgisi doğru değildir." ifadelerine yer verildi.

Haber 28-02-2023 23:08

“Çok ses yapıyor” diyerek oda arkadaşının solunum cihazının fişini çekmişti! Oğlu annesini savundu: Zarar verme niyetinde değildi

Almanya’nın Mannheim kentindeki Mannheim Diakonissen Hastanesi'nde koronavirüs servisinde yaşanan olay ülke gündemine yerleşmişti. Koronavirüs tedavi gören 79 yaşındaki Hilal K., hastanede aynı odayı paylaştığı 72 yaşındaki Hatun C.’nin solunum cihazının fişini çekmesi üzerine hayatını kaybetmişti. Tutuklanan Hatun C’nin oğlu Aydın, annesinin ilaç kullandığını ve zarar verme niyetinde olmadığını söyleyerek yaşlı kadını savundu.

Trend 13-01-2023 07:47

Doktorlar yaşamaz demişti! Bir somun ekmekten daha hafif doğan bebek yaşam mücadelesini kazandı

Gebelik ve doğum süreci anne adayları için heyecanlı olsa da oldukça stres yaşamalarına neden olabiliyor. Anne adayları bebeklerinin doğumunu beklerken bebeklerinin sağlığı hakkında endişe duyabiliyor. İngiltere'de 23 haftalıkken doğan bebeğin kilosu görenleri şaşırtıyor.

Kadin 10-11-2022 09:51

Derslere solunum cihazıyla giren Gamze öğretmen, sosyal medyadan da ilham oluyor

Kas erimesi hastası Gamze Kılıç, entübe edilmesinin ardından solunum cihazıyla sınıfta ders anlatmaya devam ederken, "trakeostomi"yle ilgili sosyal medya hesabı üzerinden de aynı durumdaki hastalara umut veriyor - Gamze Kılıç: - "Yürüyemiyorum, solunum cihazı kullanıyorum ama bunlar beni tanımlayan şeyler değil. İçinde bulunduğum şartlara rağmen gösterdiğim çaba ile bir yerlere geliyorum" - "Hesabımı takip edenlerden çok güzel dönüşler alıyorum. 'Daha önce dışarı çıkamıyorduk, sizi gördükten sonra dışarı çıkmaya başladık' diyenler oluyor. Bu da beni motive ediyor. İlham aldıklarını söylediklerinde kendimde güç buluyorum"

Yurthaber 10-10-2022 12:03

Solunum Cihazı

Solunum Cihazı Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Solunum Cihazı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Koronavirüs pandemisinde toz aşı ve hap umudu

Bilim insanları, 'toz aşı' olarak nitelendiren inhalerler (astım tedavisinde kullanılan solunum cihazı) ve haplar da dahil olmak üzere, aşının daha kolay erişimi için çeşitli yollar arıyor. İnhalerlerin ezber bozduğu ve saklama ile kullanımda kolaylıklar sağladığı belirtilirken aşı tedarikinde Afrika ülkelerinde yaşanan sorunları da ortadan kaldıracağı düşünülüyor.

Haber 26-07-2021 14:40

KOVİD-19 HASTALARI YAŞADIKLARINI ANLATIYOR - 46 yaşındaki inşaat mühendisi 67 günlük entübe sürecini anlattı

Kovid-19 tedavisi gören Mustafa Öncan, yoğun bakımda gördüğü 83 günlük tedavinin ardından taburcu edildi - Öncan: - "Uzun süre entübe olarak yaşamımı solunum cihazına bağlı sürdürdüm. Hiçbir zaman umudumu kaybetmedim. 'Ben artık iyileşemem' demedim" - Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Cenk Kıraklı: - "Hastamız 67 gün boyunca solunum cihazına bağlı kaldı. İstediğimiz düzelme olmayınca onu son çare olarak 16 gün boyunca da yapay kalp ve akciğer destek cihazına bağladık"

Yurthaber 23-05-2021 11:04

5 yaşında 90 kiloya ulaştı! 'Kilo artışının önüne geçemiyoruz'

Samsun'da 5 yaşında 90 kiloya ulaşan Yağız Bekte, aşırı kilosu ve çeşitli sağlık sorunları nedeniyle geceleri solunum cihazına bağlı olarak uyuyabiliyor. Leptin hormon eksikliği tanısı konulan Bekte'nin kilo almasını önlemek isteyen ebeveynleri, ABD'de uygulanan tedavi yöntemini denemek istiyor.

Haber 01-03-2021 11:37