Tigem Haberleri

Amasya'da süt kuzularının anneleriyle buluşması görüntülendi

Amasya'da Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TİGEM) bağlı Gökhöyük Tarım İşletmesi'nde meraya otlamaya götürülen koyunlar, yeni doğan kuzularıyla buluşturuldu.

Yurthaber 23-02-2024 10:55

Türkiye'nin en büyük tarım işletmesinde buğday tohumları toprakla buluşuyor

Şanlıurfa'da yaklaşık 1 milyon 663 bin dekar arazide tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yürütüldüğü Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TİGEM) bağlı Ceylanpınar Tarım İşletmesinde, 658 bin dekarlık alanda hububat tohumları toprakla buluşturulmaya başlandı.

Haber 31-10-2022 10:07

Anadolu merinosu ırkında yüzde 50 ikizlik oranı hedefleniyor

Eskişehir'de bulunan TİGEM'e bağlı Anadolu Tarım İşletmesi, bu yıl ilk kez yetiştirilen ve yüzde 43 ikizlik oranına ulaşılan Anadolu merinosu ırkında gelecek yılki ikizlik oranı hedefini yüzde 50 olarak belirledi

Yurthaber 19-10-2022 12:31

Reis buğdayında 4 bin ton tohumluk mahsul beklentisiyle ekime başlandı

Eskişehir'deki Anadolu Tarım İşletmesinde ilk kez 2019 yılında ekimi yapılan "Reis" çeşidi buğdaydan bu sene elde edilen 2 bin 500 ton ürün çiftçilere tohumluk olarak dağıtıldı - Gelecek yıl dağıtılacak tohumluklar için ekim mesaisinin başladığı işletmede bu çeşitten 4 bin ton ürün alınması hedefleniyor

Yurthaber 16-10-2022 11:21

Tigem

Tigem Hakkındaki Haberler Mynet'te. Tigem Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

TİGEM 15 tay satışından 10 milyon lira gelir elde etti

Malatya Sultansuyu Tarım İşletmesinde yetiştirilen 15 elit safkan, ortalama 681 bin lira fiyatla alıcı buldu - Şampiyon "Özgünhan"ın yavrusu "Akatahan" isimli tay 2 milyon liraya satıldı

Yurthaber 12-10-2022 16:32

TİGEM arazisinde yetiştirilen ve ihraç edilen sertifikalı limonun hasadı yapılıyor

TİGEM Bitki Üretim Şefi Namık Kemal Balki: - "TİGEM'de yetiştirilen limonlar ilk kesim iriliğine, ihracatta müsaade edilen meyve suyu oranına ulaştığı için ilk hasat burada başladı" - Limon ihracatı yapan firma yetkilisi Beyhan Aydoğdu: - "Ürünlerimizin büyük bölümünü Rusya'ya gönderiyoruz. Ayrıca Kuzey Makedonya, Polonya ve birçok Avrupa ülkesine de limon gönderiyoruz."

Yurthaber 07-10-2022 13:41

Dalaman'da trenin hiç uğramadığı gar binası TİGEM'e hizmet ediyor

TİGEM Dalaman İşletme Müdürü Adem Kalaycı: - "Rivayete göre bu binanın yapım ihalesini bir Fransız firması alıyor. Aynı firma Mısır'da bir de gar binası ihalesi alıyor. Projelerin karışmasıyla Dalaman'a yapılması gereken av köşkü Mısır'a, Mısır'a yapılması gereken gar binası da Dalaman'a yapılıyor." - "Bölgenin tabiat şartlarından kaynaklanan zorluklar nedeniyle buraya trenin hiç gelmediği dolayısıyla da "trenin hiç uğramadığı" tek gar binası olarak biliniyor"

Yurthaber 03-09-2022 11:01

Geleceğin şampiyon adayı taylar 2023'te modern tavlada doğacak

Eskişehir'de bulunan Anadolu Tarım İşletmesindeki 750 dekar mera alanının 30 dekarlık bölümüne Arap atlarının yetiştirileceği 120 locaya sahip "Anadolu Kısrak Tavlası" inşa edildi - İşletmenin Müdür Yardımcısı Eren Karabulut: - "Kısrağın ve tayın stres faktörlerini en aza indirmek için yeni su ve yemleme sistemleri bulunuyor. Tayın ve kısrağın yemi ile suyu, locaya girilmeden verilecek. Her bir detay incelikle düşünüldü"

Yurthaber 30-08-2022 11:03

Konya'da buzağı kreşinin maskotu üçüzlere şefkatle yaklaşılıyor

TİGEM Gözlü Tarım İşletmesinde doğan üçüz buzağıların bakımını yürüten doğumhane sorumlu veteriner hekimi Bekir Sönmez: - "Üçüzlük 105 binde 1 nadirlikte görülen bir durumdur. Üçüzlük olsa bile genelde birisi ya da ikisi gelişmemiş doğar ve hayatta kalamaz. Bizim üçüzlerimizin özelliği, üçünün de yaklaşık 30 kilonun üzerinde normal gelişimle doğmuş olması" - "Üçü de insan canlısı, üçü de bizim kucağımıza doğdu. İlk nefeslerini bizim elimizde alıp, annelerinden de önce bizi gördüler. Çünkü anneleri çok halsizdi. İlk solunumlarını uyarırken, ilk sütünü içirirken gerçekten onlara bir baba, anne şefkatiyle yaklaştık"

Yurthaber 27-08-2022 11:08

2 yıldır su kaybı nedeniyle kurumuştu! Marmara Gölü, TİGEM'e tahsis edildi...

Manisa'nın Salihli, Saruhanlı ve Gölmarmara ilçeleri sınırlarındaki 'Ulusal Öneme Sahip Sulak Alan' olarak tescilli, 'kuş cenneti' diye bilinen Marmara Gölü'nün Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne (TİGEM) tahsisi onaylandı. Alınan kararla Marmara Gölü su tutana kadar TİGEM'e tahsis edilmiş oldu. 

Haber 09-08-2022 19:31

Bakan Kirişci, Bursa'da Türkiye'nin Tarım Stratejileri toplantısında konuştu:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Venezuela'dan kendi hesabına aldığı bir metrekare toprak yok, olmayacaktır da. Kaldı ki o ülkenin mevzuatında da toprak ancak kiralanabiliyor. Biz devlet olarak kiralayan değil, kendi üreticimizin bilgisini oralara taşıyan, buna rehberlik hizmeti veren bir Tarım ve Orman Bakanlığı olacağız" - "Dolayısıyla küresel oyuncu olmak, gıda güvenliği konusunda dünya genelinde söz sahibi olmak gibi bir mecburiyetimiz var

Yurthaber 31-07-2022 14:28

TİGEM, 56 tay satarak yaklaşık 10 milyon lira gelir elde etti

TİGEM, 56 tay satarak yaklaşık 10 milyon lira gelir elde etti

Yurthaber 27-07-2022 12:44