Ursula K. Le Guin Haberleri

Soluk almadan okuyacağınız bilim kurgu klasikleri

Bilim kurgu, insanlığın hayal gücünün sınırlarını zorlayan ve geleceğe dair birçok felsefi, sosyal ve teknolojik soruyu ele alan bir tür. Genellikle alternatif gerçeklikler aracılığıyla insan deneyimini sorgulayan bilim kurgu klasikleri, bu türün temel taşları olarak kabul edilir ve sadece bu türü sevenler için değil aynı zamanda felsefi düşünceye, toplumsal eleştiriye ve insan doğası üzerine düşünmeyi seven herkes için ilgi çekici okumalar sunar. İşte, bilim kurgu klasiklerinden oluşan seçkimiz

Haber 22-04-2024 11:24

'Mülksüzler' dizi oluyor

Ursula K. Le Guin’in kült bilim kurgu romanı 'Mülksüzler' ekrana gelecek. Şu an için dizinin yayıncı platformu, senaristleri, yönetmenleri ya da oyuncuları gibi detaylar belli değil.

Magazin 06-10-2021 17:01

Ünlü yazar Ursula Le Guin hayatını kaybetti

Kitapları dünya çapında milyonlarca kişi tarafından okunan ünlü ABD'li bilim kurgu yazarı Ursula Le Guin, 88 yaşında hayatını kaybetti. Çok sayıda ünlü yazara ilham kaynağı olan Le Guin, bilim kurgu edebiyatını feminizm ve anarşizmle tanıştıran kişi olarak kabul ediliyor.

Haber 24-01-2018 03:53

Yazar Le Guin'den 'Amazon' için uyarılar

ABD'li yazar Ursula K. Le Guin, internette okunan ve kendisinin de kurucusu olduğu 'Book View Café' sitesinde, küresel kültürel ürün satış kaynağı amazon.com hakkında bir eleştiri yazısı kaleme aldı.

Magazin 09-06-2015 10:12