Varis Belirtileri Haberleri

Varis nedir, neden olur? Varis belirtileri ve tedavisi

Varis, genellikle bacaklarda ve ayaklarda beliren, mor veya mavimsi renkte görülen genişlemiş ve kıvrılmış damarlar olarak tanımlanır. Varis kan damarlarının elastikiyetini kaybetmesi ve kanın geri akışının artması sonucu ortaya çıkar. Günümüzde hayat tarzının getirdiği, uzun süreli oturarak veya ayakta kalma gibi faktörler nedeniyle varis vakaları artmaktadır.

Haber 29-03-2024 13:41

Varise ne iyi gelir, varis olmaması için ne yapılmalı? Evde varis tedavisi nasıl yapılır, zeytinyağı varise iyi gelir mi?

Varis günümüzde yaygın bir sorun haline gelen bir dolaşım bozukluğudur. Genellikle bacaklarda ortaya çıkan ve mor, mavi veya kırmızı renkteki genişlemiş damarlar olarak tanımlanır. Varisler genellikle estetik kaygılarla ilişkilendirilse de aynı zamanda rahatsızlık, ağrı ve diğer semptomlarla da kendini gösterebilir. Bu durum damar duvarlarının zayıflaması veya hasar görmesi nedeniyle kanın düzgün bir şekilde geri pompalanamamasından kaynaklanır. Peki, varise ne iyi gelri?

Haber 15-06-2023 11:15

Varis Belirtileri

Varis Belirtileri Hakkındaki Haberler Mynet'te. Varis Belirtileri Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.