Varlık Haberleri

AB'den dondurulan Rus varlıklarının kârları için karar: Ukrayna'ya gönderilmesi planlanıyor

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, dondurulan Rus varlıklarından elde edilen kârların Ukrayna'nın yeniden inşasının finansmanında kullanılmak üzere ayrılması teklifini kabul etti.

Finans 30-01-2024 12:30

Rusya Ulusal Refah Fonu'ndaki Euro varlıklarını sıfırladı

Rusya Maliye Bakanlığı, Ulusal Refah Fonu'nda Euro varlıklarının payının sıfıra indirildiğini bildirdi. Rusya, Ulusal Varlık Fonu’ndaki dolar varlıklarını Temmuz 2021’de, sterlin ve yen varlıklarını da 2022’de sıfırlamıştı.

Finans 18-01-2024 16:50

Dönen varlık nedir, hesap kodları nelerdir? Dönen varlıklar nelerdir, nasıl hesaplanır?

Muhasebede 1 ile kodlanan ve 10 ile 100 gibi kategoriler altında çeşitlenen dönen varlıklar, stoklardan diğer alacaklara varan pek çok varlığı kapsar. Bu varlıkların duran varlıklar ile farklı özelliklere sahip olduğu söylenebilir. Dönen varlıkların en temel özelliği ise belli bir faal dönemde işletmeye yarar sağlayıp bu dönem içerisinde sonlanmasıdır. Ayrıca dönen varlıkların 1 sene içerisinde veya daha kısa bir sürede nakde çevrilmesi gerekir. Peki, dönen varlıkların özellikleri nelerdir?

Finans 20-01-2023 17:22

Varlık / Yükümlülük İlkesi nedir?

Para piyasalarında kullanılan bazı terimler ve ifadeler bulunur. Varlık ya da yükümlülük de bu ifadeler arasında yer alır. Yükümlülük ilkesi ile birlikte anılır. Yurt dışındaki yerleşik olan firmalara, özel ya da tüzel kişilere karşı olan bütün borçların ve alacakların stoklar için brüt olan varlık ve yükümlülükler olarak ve akımlar için tüm kategorilerin netleştirerek gösterilmesi anlamına gelir.

Finans 28-11-2022 20:21

Diğer Haber Etiketleri

Varlık

Varlık Hakkındaki Haberler Mynet'te. Varlık Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.