Dondurma Haberleri

Affogato tarifi: Affogato nasıl yapılır?

İtalya mutfağından tüm dünyaya yayılan enfes bir kahve tarifimiz var: Affogato. Bu tarif kahveye bambaşka bir boyut getirmekle kalmıyor sıcak yaz günlerinin bunaltıcı etkisinden de sizi koruyor. Serinletici etkisi ve damak çatlatan lezzeti ile işte affogato tarifi!

Yemek

Aman dikkat! Yaz sıcaklarında dondurma keyfi tadınızı kaçırmasın! Dikkatli olunmazsa sonucu kötü oluyor

Dondurma tüketimi hakkında uyarılarda bulunan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Opr. Dr. Ali Rıza Gökduman, “Çok soğuk dondurma tüketimi, boğazda aniden bir soğuk şoku oluşturabilir ve bu da boğaz enfeksiyonlarına zemin hazırlayabilir. Bu nedenle, dondurma yerken yavaş yavaş ve küçük lokmalar halinde tüketmek önemlidir” dedi.

Haber

Evde çilek sorbe tarifi: Evde çilek sorbe nasıl yapılır?

Mevsiminde taze çileklerle lezzetli ve serinletici bir sorbe hazırlayabilirsiniz. Aşağıda verilen malzemelerin miktarlarını kişi sayınıza göre artırarak daha fazla kişiye de sorbe servis edebilirsiniz. Evde çilek sorbe tarifimizin hazırlanışı da son derece kolay.

Yemek

Evde kırmızı meyveli sorbe tarifi: Evde kırmızı meyveli sorbe nasıl yapılır?

Kırmızı meyve tutkunlarındansanız hem sıcak yaz günlerinde misafirlerinize sunabileceğiniz hem de dolapta bulundurarak her bunaldığınızda tüketebileceğiniz evde kırmızı meyveli sorbe tarifimizi çok seveceksiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek

Dondurma

Dondurma Hakkındaki Haberler Mynet'te. Dondurma Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Evde iki malzemeli dondurma tarifi: Evde iki malzemeli dondurma nasıl yapılır?

Bunaltıcı sıcaklardan korunmak için yazın en çok tüketilen ve tercih edilen yiyecek dondurmadır. Ancak hazır gıda tüketmek istemeyen kişiler dışarıdan almamak için kendi dondurmasını kendi yapmayı tercih edebilir. İşte bunun için sadece iki malzemeyle yapılabilecek pratik bir tarifimiz var. İşte evde iki malzemeli dondurma tarifi!

Yemek

Evde süt reçelli çikolatalı dondurma tarifi: Evde süt reçelli çikolatalı dondurma nasıl yapılır?

Kahvaltı sofralarını süsleyen lezzetlerden biri ve son yıllarda popülerleşmiş olan süt reçelini çikolatayla birlikte dondurma olarak denemediyseniz evde süt reçelli çikolatalı dondurma tarifimize mutlaka göz atmalısınız. Bu tarifi deneyerek hem lezzetli hem de serinletici bir dondurma hazırlayabilirsiniz.

Yemek

Evde şekersiz dondurma tarifi: Evde şekersiz dondurma nasıl yapılır?

Sağlıklı beslenmesinden taviz vermeden de hem lezzetli hem de pratik bir şekilde hazırlanabilen dondurmalar yapılabilir. Evde şekersiz dondurma tarifini mutlaka denemeli yaz sıcaklarının bunaltıcı etkisinden kurtulmak için bu dondurmanın ferahlatıcı etkisinden yararlanmalısınız. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek

Evde cevizli dondurma tarifi: Evde cevizli dondurma nasıl yapılır?

Sıcak yaz günlerinde içleri ferahlatan, damakları serinleten bir dondurmaya kimse kolay kolay hayır diyemez. İşte sizi bunaltıcı havanın olumsuz etkilerinden koruyacak, birkaç dakika içinde kolayca hazırlayabileceğiniz evde cevizli dondurma tarifimiz!

Yemek

Evde kaymaklı dondurma tarifi: Evde kaymaklı dondurma nasıl yapılır?

Kahvaltıda ya da tatlıların yanında kaymak olmadan olmaz diyenlere evde kaymaklı dondurma tarifimiz var. Kaymağın lezzetini ve dondurmanın serinletici etkisini bir araya getiren evde kaymaklı dondurma tarifi yaz boyu favoriniz olacak! İşte tarifimiz...

Yemek

Evde damla sakızlı dondurma tarifi: Evde damla sakızlı dondurma nasıl yapılır?

Türk mutfağındaki sütlü tatlıların yıldızı damla sakızı ile ferah ve lezzetli bir dondurma hazırlayabilirsiniz. Hem yapımı çok kolay olan hem de son derece lezzetli olan bu tarifi çok seveceksiniz. İşte evde damla sakızlı dondurma tarifi!

Yemek

Evde incirli dondurma tarifi: Evde incirli dondurma nasıl yapılır?

İster mevsiminde taptaze incirlerle isterseniz de markette kolaylıkla bulabileceğiniz kuru incirlerle hazırlayabileceğiniz hem pratik hem de serinletici ve lezzetli bir tarifimiz var: Evde incirli dondurma tarifi!

Yemek

Evde zencefilli dondurma tarifi: Evde zencefilli dondurma nasıl yapılır?

Sağlıklı beslenmesinden de damak tadından da taviz vermeyenler için hem serinletici hem de lezzetli ve sağlıklı bir tarifimiz var: Evde zencefilli dondurma tarifi! Bu tarifimizi siz de evde kolayca hazırlayabilir ve misafirlerinize de sunabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek

Evde fıstık ezmeli çikolatalı dondurma tarifi: Evde fıstık ezmeli çikolatalı dondurma nasıl yapılır?

Fıstık ezmesi sevenlerden ve yaz günü sıcaklarında bunalınca dondurma yemeği tercih edenlerdenseniz bu tarifi çok seveceksiniz. Pratik bir şekilde hazırlayıp servis edebileceğiniz evde fıstık ezmeli çikolatalı dondurma tarifi için aşağıdaki malzemeleri kullanabilirsiniz.

Yemek

Evde süt reçelli dondurma tarifi: Evde süt reçelli dondurma nasıl yapılır?

Efsane lezzetlerden biri olan süt reçeli ile yaz sıcaklarının ferahlatıcı tadı dondurmayı birleştiren bu tarifi çok seveceksiniz. Süt reçelini hazır alabileceğiniz gibi isterseniz kendiniz de kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. İşte evde süt reçelli dondurma tarifimiz...

Yemek

Evde beyaz çikolatalı dondurma tarifi: Evde beyaz çikolatalı dondurma nasıl yapılır?

Hem çikolata hem dondurma sevenler bu tarifi çok sevecek! Evde beyaz çikolatalı dondurma tarifinin yapımı kolay bir o kadar da lezzetli. Bu tarifi hazırlayarak sıcak yaz günlerinde ferahlamakla kalmayacak damakları enfes bir lezzetle de buluşturmuş olacaksınız.

Yemek

Evde kayısılı dondurma tarifi: Evde kayısılı dondurma nasıl yapılır?

Tezgahlarda mevsimi gelince taze taze bulabileceğiniz yazın habercisi kayısılarla sıcak yaz günlerinde serinletecek bir dondurma hazırlayabilirsiniz. İşte hem içinizi ferahlatacak hem de damakları şenlendirecek evde kayısılı dondurma tarifimiz!

Yemek

Evde kestaneli dondurma tarifi: Evde kestaneli dondurma nasıl yapılır?

Bursa şehri ile özdeşleşmiş olan lezzetlerden kestane ile hem ferahlatan hem de enfes bir dondurma tarifimiz var. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz kestaneli dondurma tarifini siz de deneyebilir, misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Yemek

Evde karadutlu dondurma tarifi: Evde karadutlu dondurma nasıl yapılır?

Mevsiminde taptaze olan, rengarenk meyveler ile kendi mutfağınızda enfes dondurmalar hazırlayabilirsiniz. İşte elinizin altında her zaman olabilecek kolay bulunan malzemeler ve son derece pratik tarif aşamalarından oluşan evde karadutlu dondurma tarifimiz!

Yemek

Evde kurabiyeli dondurma tarifi: Evde kurabiyeli dondurma nasıl yapılır?

Farklı ve lezzetli bir dondurma tarifi için evde kurabiyeli dondurma tarifimizi deneyebilirsiniz. Bu tarif hem sıcak yaz günlerinde ferahlamanızı sağlayacak hem de damağınızda uzun süre enfes bir tat bırakacak. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek

Evde limonlu dondurma tarifi: Evde limonlu dondurma nasıl yapılır?

Birkaç malzemeyle yaz sıcaklarının bunaltıcı etkisinden kurtaracak enfes bir dondurma hazırlayabilirsiniz. Evde limonlu dondurma tarifi için ihtiyaç duyacağınız tüm malzemeleri ve tarif aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz.

Yemek

Evde kakaolu dondurma tarifi: Evde kakaolu dondurma nasıl yapılır?

Sıcak bir yaz günü elinizin altında olan malzemelerle ferahlatıcı ve lezzetli bir dondurma yapabilirsiniz. Evde kakaolu dondurma tarifi sayesinde hem serinleyecek hem de bu lezzetin tadına doyamayacaksınız. Ayrıca yapımı da çok kolay bir tarif. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek

Evde vişneli dondurma tarifi: Evde vişneli dondurma nasıl yapılır?

Birkaç malzeme ile yaz sıcaklarında sizi ve sevdiklerinizi serinletecek lezzetli bir dondurma hazırlayabilirsiniz. Evde vişneli dondurma tarifini deneyerek hem ferahlayabilir hem de bu eşsiz lezzeti sevdiklerinize sunabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek

Evde Antep fıstıklı dondurma tarifi: Evde Antep fıstıklı dondurma nasıl yapılır?

Lezzetli ve ferahlatıcı dondurmalar hazırlamak için aşağıda malzemelerini ve tarif aşamalarını verdiğimiz evde Antep fıstıklı dondurma tarifimizi deneyebilirsiniz. Bu tarifle hem damaklarınızı şenlendireceksiniz hem de sıcak yaz günlerinin bunaltıcı etkisinden korunabileceksiniz. Yapımı da son derece kolay.

Yemek

Evde ballı dondurma tarifi: Evde ballı dondurma nasıl yapılır?

Sadece 3 malzeme ile enfes bir dondurma hazırlayabilirsiniz. Evde ballı dondurma tarifi için aşağıda verdiğimiz malzemeleri ve tarif adımlarını kullanabilirsiniz. Sıcak yaz günlerinde serinlemek için hazırlayabileceğiniz bu tarifin tadı damağınızda kalacak. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek

Evde tahinli dondurma tarifi: Evde tahinli dondurma nasıl yapılır?

Kolay bulunan malzemeler ile hem pratik hem lezzetli hem de sıcak yaz günlerinin bunaltıcı havasından kurtarıcı bir dondurma yapmak isterseniz evde tahinli dondurma tarifimizi mutlaka denemelisiniz.

Yemek

Evde portakallı dondurma tarifi: Evde portakallı dondurma nasıl yapılır?

Hem pratik hem de lezzetli bir dondurma tarifi için aşağıda malzemelerini ve tarif adımlarını verdiğimiz evde portakallı dondurma tarifimizi deneyebilirsiniz. Bu tarif sayesinde yaz sıcaklarında hem ferahlayacak hem de damaklarınızı şenlendireceksiniz.

Yemek

Evde fındıklı dondurma tarifi: Evde fındıklı dondurma nasıl yapılır?

Farklı ve yapımı kolay bir dondurma tarifi arıyorsanız ve evde kendi dondurmanızı kendiniz yapmak istiyorsanız bu tarifi çok seveceksiniz. Evde fındıklı dondurma tarifini siz de evinizde kendi mutfağınızda kolayca hazırlayabilir ve servis edebilirsiniz.

Yemek

Evde şeftalili dondurma tarifi: Evde şeftalili dondurma nasıl yapılır?

Bursa’nın lezzetlerinden biri olan, adı Bursa ile anılan şeftali, sadece meyve olarak değil dondurma olarak da damaklarınızı şenlendirecek. Evde şeftalili dondurma tarifimizle hem taze meyvelerin vitaminlerine hem de yaz sıcaklarında serin bir lezzete kavuşabileceksiniz.

Yemek

Evde Hindistan cevizli dondurma tarifi: Evde Hindistan cevizli dondurma nasıl yapılır?

Yaz sıcaklarında bunalmamak için yapılacak en keyifli ve lezzetli şeylerden biri dondurma yemek olabilir. Hazır olarak dondurma almak istemeyenler evde kendi dondurmalarını kendi yapmayı tercih edebilirler. İşte hem yapımı kolay hem de çok lezzetli evde Hindistan cevizli dondurma tarifi!

Yemek

Evde kivili dondurma tarifi: Evde kivili dondurma nasıl yapılır?

Vanilyalı ya da çikolatalı dondurmalardan ziyade daha çok meyveli dondurma seviyorsanız mevsiminde tezgahlarda taze taze bulabileceğiniz meyvelerden enfes dondurmalar hazırlayabilirsiniz. Aşağıda görebileceğiniz evde kivili dondurma tarifimizi deneyerek yazın bunaltıcı etkisine bu eşsiz lezzet sayesinde daha kolay direnebilirsiniz.

Yemek

Evde böğürtlenli dondurma tarifi: Evde böğürtlenli dondurma nasıl yapılır?

Lezzetli dondurmalarla yaz sıcaklarının bunaltıcı etkisine karşı koymak mümkün. Hem lezzetli hem de serinletici dondurmaları siz de kendi evinizde ve mutfağınızda kolaylıkla yapabilirsiniz. İşte evde böğürtlenli dondurma tarifimiz...

Yemek

Evde ananaslı dondurma tarifi: Evde ananaslı dondurma nasıl yapılır?

Çikolatalı, vanilyalı, çilekli… Dondurma, rengarenk çeşitleriyle yaz sıcaklarıyla baş etmenin en keyifli ve en lezzetli yolu. Hazır almak yerine evde kendi mutfağınızda kendi dondurmanızı hazırlamak istiyorsanız da evde ananaslı dondurma tarifimize mutlaka göz atmalısınız.

Yemek

Evde vanilyalı dondurma tarifi: Evde vanilyalı dondurma nasıl yapılır?

Sıcak yaz günlerinin gözde yiyeceklerinin başında dondurma gelir. Serinleten dondurmalar ise çeşitli renklerde ve lezzetlerde sunulur. Eğer dışarıdan dondurma almak yerine kendi mutfağınızda, kendi dondurmanızı yapmayı tercih edenlerdenseniz aşağıdaki evde vanilyalı dondurma tarifini deneyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek

Askıda ekmek, askıda yemek derken... Şimdi de onun için başladı! 'Herkes göğsünü gere gere gelsin yesin'

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, askıda ekmek, askıda yemek ve askıda kırtasiye derken, şimdi de askıda dondurma uygulaması başlatıldı. Ören Meydanında yiyecek servisi yapan Adem Teslim askıda dondurma uygulamasını başlattı.

Finans

Önce Türk döneri şimdi de Maraş dondurması... IShowSpeed'in dondurma sınavı gündem oldu

Yediği Türk dönerinden sonra şimdi de dünyaca ünlü Youtuber IShowSpeed, Maraş dondurmasını denemek istedi. IShowSpeed'in dondurmayı yemek için dondurmacıyla verdiği mücadelenin görüntüleri sosyal medyada gündem oldu.

Manşet

7 yaşındaki çocuk üst üste 3 dondurma yiyince hastanelik oldu! Birden kan kusmaya başladı

Çin'in Anhui eyaletinin Fuyang şehrinin Taihe bölgesinde ismi açıklanmayan 7 yaşındaki erkek çocuğu art arda 3 dondurma yedikten sonra hastanelik oldu. Mide ve bağırsak kanaması yaşayan çocuğun yapılan tetkiklerde duodenum ülser hastası olduğu ve dondurma yemesinin semptomlarını daha da kötüleştirdiği ortaya çıktı.

Trend

Korku filmi gibi ama gerçek! Mide bulandıran detay... Dondurmasının içinden kesik insan parmağı çıktı: Dilime garip bir tat geldi

Brendan Ferrao isimli bir adam dondurma yediği sırada hiç beklemediği bir durumla karşılaşarak kabusu yaşadı. Dondurmasını yaladığı sırada ağzında garip bir tat hissettiğini dile getiren Ferrao, dondurmaya baktığında ise kesik parmağa benzeyen bir şey gördü. Durumu anında polise bildirdi ve daha detaylı inceleme için parmağı adli tıpa gönderdi.

Trend

Serinleten 5 fit dondurma tarifi! Evde kolay dondurma nasıl yapılır?

Havaların iyice ısınmasıyla birlikte serinletici lezzetlere talep arttı. Canınız dondurma yemek istiyor ancak hazır dondurmalardan tüketmek istemiyorsanız doğru yerdesiniz. Bu fit dondurma tarifleri tam size göre! Üstelik hazırlaması da oldukça basit. İşte 5 fit dondurma tarifi...

Yemek

Alaçatı'da iki külah dondurmaya ödediği fiyat dudak uçuklattı! Fakir fukara ne yapsın?

TikTok'ta 'cdburak35' kullanıcı adıyla paylaşım yapan bir kişi Alaçatı'da satın aldığı dondurmanın ücretiyle görenleri şaşkına çevirdi. Arkadaşıyla birlikte toplam 5 top dondurma alan genç adam 1050 TL ücreti duyunca kulaklarına inanamadı. Dondurmasını kameraya gösterdiği sırada Burak, "Fakir fukara ne yapsın?" ifadelerini kullandı.

Trend

Yine Bodrum yine rekor! Dondurma da lüks oldu! Fiyatı et fiyatlarıyla yarışıyor

Lahmacundu, makarnaydı, ayrandı, derken Bodrum'dan bir rekor haberi de dondurma için geldi. Dondurma fiyatları cep yaktı. Tekli dondurmalarda en ucuzu 10 TL, en pahalısı ise 50 TL. Kutu dondurmalarda bile en uygun fiyatlı olan ürün 150 TL'den başlıyor.

Finans

Kızarmış dondurma tarifi: Kızarmış dondurma nasıl yapılır?

Dondurmayı, çok farklı bir yöntemle ve birkaç aşamadan geçirerek yapılan pratik bir tarifle yemek davetlerinizin gözde tatlısı hâline getirebilirsiniz. Bunun için aşağıda tüm malzemelerini verdiğimiz kızarmış dondurma tarifimize mutlaka göz atmalısınız.

Yemek

Türk mutfağının en lezzetli 25 yemeği açıklandı! Zirvede bakın hangi yemek varmış...

TasteAtlas, Türk mutfağının yemeklerini değerlendirdi. Değerlendirme sonucu Türk mutfağının en lezzetli 25 yemeği seçildi.

Yemek

AB'den dondurulan Rus varlıklarının kârları için karar: Ukrayna'ya gönderilmesi planlanıyor

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, dondurulan Rus varlıklarından elde edilen kârların Ukrayna'nın yeniden inşasının finansmanında kullanılmak üzere ayrılması teklifini kabul etti.

Finans

Dondurma üretimi için yeni karar! Tebliğden önce üretilenler için de süre belirlendi

Dondurmaya ilişkin kriterlerin belirlendiği Türk Gıda Kodeksi Dondurma Tebliği'nin yürürlük tarihinden önce üretilen ürünler, raf ömrü sonuna kadar piyasada yer alabilecek.

Finans

Maraş dondurması nasıl yazılır? Maraş dondurması ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Maraş kelimesi Kahramanmaraş şehrinin adının kısaltılmış halidir. Yani bu sözcük bir özel isim olarak ele alınır. Dondurma ise dünya üzerinde pek çok ülkede farklı çeşitleriyle üretilen bir tatlı türüdür. Bu bağlamda Maraş dondurması sözcük öbeğinin ilgili ile özgü olan bir dondurma çeşidini temsil ettiği söylenebilir. TDK güncel sözlüğü kapsamındaki açıklamalar ise Maraş dondurması sözcük öbeğinin doğru yazılışının nasıl olduğunun belirtilmesini sağlar.

Egitim

Bu dondurma yedikçe ödem attırıyor! Kalori diye biliniyor ama yağı eritiyor!

Ödem savar dondurma olarak bilinen bu dondurma çeşidi yiyenlerin damak lezzeti alması dışında ödem atmasına yarıyor. Dondurma yemekten hoşlananlar için çarpıcı faydası olduğu öğrenilen ödem savar dondurmanın tarifi merak ediliyor. Bu tarifle yapılan dondurma yedikçe ödem attırıyor. Kalori diye bilinen ama yağ eritmeye yarayan dondurmanın tarifini haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Yemek

Dondurma kazandığını zannetti, hayatının şokunu yaşadı! Tam 22 bin doları buhar oldu

Bursa’da akıllara durgunluk veren bir dolandırıcılık olayı yaşandı. Meliha Doğan, telefonuna gelen “Dondurma kazandınız” mesajını görünce metnin altındaki linke tıkladı. Doğan’ın telefonundaki bilgileri ele geçiren dolandırıcılar, banka hesabından 4 seferde 22 bin dolar çekti. Hesabındaki paranın başka bir banka hesabına aktarıldığını gören Doğan, dolandırıldığını anlayınca soluğu savcılıkta aldı. İşte akılalmaz dolandırıcılığın detayları...

Haber

Diyarbakır'da polisten aşırı sıcaklardan bunalan çocuklara dondurma ikramı

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kavurucu sıcaklardan bunalan çocuklara dondurma ikram etti.

Yurthaber

Dondurma kilo aldırır mı? Aşırı dondurma yemek kilo yapar mı?

Dondurma yaz aylarının serinletici lezzeti, tatlı düşkünlerinin vazgeçilmezi. Sıcak günlerde serinlemek için bir kase dondurma almak insanların yüzlerinde tebessüm yaratır. Ancak tatlı bir zevk olarak kabul edilen dondurmanın bazı gölgeleri de vardır. Birçok insan dondurmanın kilo aldırıcı etkisinden endişe duyar. Peki, aşırı dondurma yemek gerçekten kilo yapar mı?

Haber