Vejetaryen Haberleri

Vegan protein kaynakları: nelerdir, veganlar proteini nereden alır? Bitkisel kaynaklı proteinler nelerdir, en fazla protein içeren sebzeler

Son yıllarda sağlıklı ve sürdürülebilir bir beslenme biçimi olarak veganlık popüler hâle geldikçe vegan protein kaynaklarına olan talep de arttı. Veganlar protein ihtiyaçlarını hayvansal kaynaklar yerine bitkisel kaynaklarla karşılamak istiyorlar. Neyse ki bitkisel besinler protein açısından oldukça zengindir ve çeşitli vegan protein kaynakları mevcuttur. Bu kaynaklar arasında soya fasulyesi, nohut, mercimek, fındık, tohumlar, kinoa, sebzeler ve tahıllar bulunur.

Haber 08-05-2023 14:07

Vejetaryen nasıl yazılır, vejetaryen yazımı nasıl olmalıdır? Vejetaryen mi vejataryen mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede diğer tüm dünya dillerinde olduğu gibi yabancı dillerden gelen sözcükler bulunur. Bu sözcüklerin zaman zaman yazılışları ve telaffuzları zorluk yaşanmasına sebep olabilir. Yabancı bir kelime olduğu için vejetaryen kelimesi de yazım ve okunuş bakımından karıştırılabilir. Farklı dillerden gelen sözcüklerin büyük ünlü uyumu gibi yazım kurallarına uymaması sebebiyle yazılışları hakkında soru işaretleri oluştuğu görülebilir.

Egitim 20-04-2023 10:04

Faydalarını duyan markete koşuyor! Vücudu baştan aşağı yeniliyor, kolesterolden ve kanserden koruyor

Sık kullanmadığımız yiyeceklerin vücuda inanılmaz faydaları bulunabiliyor. Maş fasulyesi de bu yiyecekler arasında bulunuyor. Protein ve lif bakımın oldukça zengin olan maş fasulyesinin çok eski yıllarda hastalıkları tedavi etmek amacıyla kullanıldığı söyleniyor. Maş fasulyesi sadece hastalıklar için hızlı kilo vermek isteyenler için de vazgeçilmez besin olarak görülüyor. Kanserden kolesterole kadar birçok faydası olan maş fasulyesinin inanılmaz faydaları...

Haber 13-10-2022 09:50

Yok böyle lezzet: Dağılmayan fellah köftesi tarifi! Fellah köftesi nasıl yapılır?

Köfte her yaştan insan tarafından sevilerek yenildiği için internet arama motorlarında sıklıkla köfte tarifleri aranıyor. Her zevke uygun köfte tarifi bulunuyor. Fellah köftesi de sevilen lezzetler arasında bulunuyor. Özellikle vejetaryenlarin ve evinde kıyması kalmayan kişilerin favorisi olan tarifi mutlaka denemeniz gerekiyor. Fellah köftesi nasıl yapılır? merak ediyorsanız aşağıdaki tarife bağlı kalarak mükemmel bir yemek hazırlayabilirsiniz.

Yemek 04-10-2022 14:21

Vejetaryen

Vejetaryen Hakkındaki Haberler Mynet'te. Vejetaryen Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Sakarya Üniversitesi astronot yiyeceği spirulina üretip pazarlıyor

Havuzda elde edilen yüksek besin değerine sahip spirulina yosunu, özel kağıtlarda kurutularak toz haline getirilip bir firma aracılığıyla yurt içi ve yurt dışı pazarına sunuluyor - Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuba Ongun Sevindik: - "İklim değişikliğiyle tarım arazilerinde meydana gelebilecek verimsizlik ve insan popülasyonunun artması sonucu ileride yetiştiriciliği kolay ve ucuz şekilde elde edilebilen bir besin ihtiyacı oluşmaktadır. Spirulinanın da bu ihtiyacı karşılayacağı düşünülmektedir"

Yurthaber 27-09-2022 12:03

Yok böyle lezzet! Evde falafel köftesi tarifi, falafel nasıl yapılır?

Köfte en sevilen yiyecekler arasında yer alıyor. Yanına her türlü alternatif yiyeceğin yakıştığı köfteyi nohutla da yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Evde yapacağınız falafel köftesini yedikten sonra sürekli bu köfteyi yapmak isteyeceksiniz.

Yemek 13-08-2022 08:02

Vejetaryen kadınları bekleyen tehlike! Yüzde 33 daha fazla

Yapılan yeni bir araştırmanın sonuçlarına göre; vejetaryen kadınlarda kalça kırığı riskinin yüzde 33 fazla olduğu tespit edildi. 26 bin 318 orta yaşlı kadını kapsayan araştırmada, vejetaryen olanlarda kalça kırığı riskinin et ve balık yiyenlere göre yüzde 33 fazla olduğu görüldü.

Haber 11-08-2022 15:54