Vladimir Zelenskiy Haberleri

Ukrayna lideri Zelenskiy Bizim için büyük bir kayıp diyerek açıkladı: Rusya ile savaşta en az 31 bin askerimiz öldü

Rusya'nın Ukrayna'ya 24 Şubat 2022'de başlattığı savaşta 2 yıl geride kalırken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Kiev’de basın toplantısı düzenleyerek devam eden savaşa dair açıklamalarda bulundu. Zelenskiy, Rusya-Ukrayna Savaşı’nda bugüne kadar en az 31 bin Ukraynalı askerin hayatını kaybettiğini açıklayarak "Bu bizim için büyük bir kayıp" ifadelerini kullandı.

Haber 25-02-2024 20:22

SON DAKİKA | Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenskiy ve Stoltenberg ile telefonda görüştü

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmede, İsrail-Filistin ihtilafı başta olmak üzere, bölgedeki çatışmalı süreçlerin barışçıl yöntemlerle çözümünün mümkün olduğunu, Türkiye’nin bunun sağlanması için her türlü çabayı sarf etmeye devam edeceğini ifade ettiği belirtildi. Erdoğan bu görüşmenin ardından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile de konuştu.

Haber 21-10-2023 15:29

Netanyahu, Ukrayna, Almanya, İngiltere ve İtalya liderleriyle görüştü

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile telefonda görüştü.

Haber 08-10-2023 19:37

SON DAKİKA | Ukrayna duyurdu Rusya’nın, Groza köyünde sivil tesisi bombalaması sonucu 49 kişi öldü

Son dakika haberi: Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, ülkesinin Harkiv bölgesindeki Groza köyüne yönelik düzenlenen Rus saldırısında 49 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Haber 05-10-2023 16:00

Vladimir Zelenskiy

Vladimir Zelenskiy Hakkındaki Haberler Mynet'te. Vladimir Zelenskiy Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Rusya-Ukrayna savaşında yeni perde! Zelenskiy saldırıların ardından açıkladı: Yavaş yavaş...

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın başkent Moskova’ya insansız hava araçlarıyla düzenlediği “terör saldırısı” girişiminin engellendiğini duyurdu. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ise saldırıların ardından yaptığı açıklamada, "Savaş yavaş yavaş Rusya topraklarına, sembolik merkezlerine ve askeri üslerine geri dönüyor." dedi.

Haber 30-07-2023 20:26

SON DAKİKA | Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, yarın Türkiye'ye gelecek

Son dakika haberi: Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine, yarın İstanbul'a gelecek.

Haber 06-07-2023 15:12

Ukrayna'nın kalesi düştü mü? Rusya-Ukrayna savaşında 'Bahmut' bilmecesi! Zelenskiy'in açıklaması kafaları karıştırdı

Rusya-Ukrayna savaşında son günlerde peş peşe kritik gelişmeler yaşanıyor. Savaşın yoğunlaştığı Bahmut bölgesiyle ilgili Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy "Hiçbir şey kalmadı. Bugün için Bahmut sadece kalplerimizde" sözleriyle dikkat çekti. Zelenskiy'in ofisinden gelen açıklamada ise Zelenskiy'in şehrin düştüğünü söylemediği ifade edildi. Rusya lideri Vladimir Putin ise "Bahmut'un kurtarılması" nedeniyle Wagner'i ve Rus ordusunu tebrik etti.

Haber 21-05-2023 11:03

Zelenskiy'den Berlin ziyareti! O soruya dikkat çeken yanıt 'Bunu yapacak ne zamanımız ne de gücümüz var'

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile Berlin'de bir araya geldi. Scholz ve Zelenskiy, görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Zelenskiy, Rus topraklarına saldırmadıklarını, meşru topraklarını kurtardıklarını söyledi.

Haber 14-05-2023 15:29

Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy’e “Çok yakışıklı” diyen 70 yaşındaki Rus kadının cezası ağır oldu! O sözleri affetmediler

70 yaşındaki Olga Slegina isimli Rus bir kadın, Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy’e “ucube” diyen bir başka kadınla girdiği tartışmadan sonra para cezasına çarptırıldı. 70 yaşındaki Rus kadın Zelenskiy’e “Çok yakışıklı” dediği için 400 sterlin (9 bin 650 TL) para cezasına çarptırıldı. Yaşlı kadının cezanın nedenini anlayamadığını dile getirdi.

Trend 22-04-2023 11:19

Zelenskiy iftar sofrasında! 'Bu yıldan itibaren her yıl' diyerek duyurdu... Resmi düzeyde iftar yemeği verilecek

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, dün Ukraynalı Müslüman askerler, Kırım Tatar Millet Meclisi liderleri ve Müslüman din adamlarının temsilcileriyle birlikte iftar yemeğine katıldı. Zelenskiy, bundan böyle Ramazan ayında iftar yemeğinin resmi düzeyde bir gelenek olarak devam edeceğini duyurdu. İftar sonrası yaptığı açıklamada Zelenskiy, "Askerlerimizle, Meclis temsilcileriyle ve tüm Ukrayna Müslüman toplumu ile iftar sofrasını paylaşma şerefine eriştim." dedi.

Haber 08-04-2023 15:47

Dünya liderlerine seslenirken ima etti! Zelenskiy'den ortalığı karıştıracak iddia: Putin öldü

Rus lider Vladimir Putin, zaman zaman kanser ve parkinson hastalıklarıyla mücadele ettiği, hatta dublör kullandığı iddialarıyla gündeme geliyor. Ancak son olarak Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy çok konuşulacak bir iddia daha ortaya attı. Putin'in öldüğünü ima eden Zelenskiy, "Hala yaşadığından emin değilim, kararları veren Putin olmayabilir" dedi.

Haber 20-01-2023 17:11

Dnipro saldırısından sonraki sözleri tepki çekmişti! Ukrayna lideri Zelenskiy'nin danışmanı istifa etti

Ukrayna'nın Dnipro kentinde 9 katlı konutun füzeyle vurulmasıyla 40'tan fazla sivil hayatını kaybetmişti. Korkunç olayın ardından ise Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy'nin danışmanı Oleksiy Arestovych, "Ukrayna hava savunma güçlerinin hatası nedeniyle meydana gelmiş olabileceği" sözleri ülkede büyük tartışmalara yol açtı. Zelenskiy'nin çevresindeki kritik isimlerden olan Arestovych, bu sözlerinin ardından hata yaptığını ifade ederek görevinden istifa etti.

Haber 17-01-2023 22:45

Ukrayna lideri Zelenskiy silah desteği istedi: Rus saldırganlığını durdurmak ve tarihi bir yenilgiye uğratmak için...

Rusya ile Ukrayna savaşı devam ederken, Volodimir Zelenskiy müttefiklerinden silah desteği istedi. Gece saatlerinde bir video paylaşan Ukrayna lideri Zelenskiy, "Özgür dünya, Rus saldırganlığını durdurmak ve terör devletini tarihi bir yenilgiye uğratmak için ihtiyaç duyduğu her şeye sahip." dedi.

Haber 11-01-2023 01:56

SON DAKİKA | Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Zelenskiy arasında kritik görüşme! Putin ile de görüşmüştü

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yaptığı telefon görüşmesinin ardından Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İşte o görüşmenin detayları...

Haber 05-01-2023 17:33

ABD'nin 'Ukrayna' hamlesi dünyanın gündemine bomba gibi düştü! Rusya ilk açıklamasında gözdağı verdi: Kesinlikle!

Dünyanın takip ettiği Rusya-Ukrayna savaşı sürerken Ukrayna lideri Zelenskiy Batılı ülkelere sıklıkla destek çağrısı yapıyor. ABD'nin Rusya'ya karşı Ukrayna'ya destek amacıyla Patriot hava savunma sistemi göndereceğine ilişkin haberlerin ardından Rusya'dan jet yanıt geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Patriot hava savunma sisteminin Ukrayna'ya tedarik edilmesi durumunda "Meşru hedefimiz olur" diyerek gözdağı verdi. Peskov ayrıca Çernigiv ve Odessa bölgelerinin akıbetiyle ilgili de konuştu.

Haber 14-12-2022 16:41

Ukraynalılara Dikkatli olun çağrısında bulundu ve ekledi: Teröristlerin yeni saldırılar planladığını anlıyoruz

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşa ilişkin konuşan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Zelenskiy, Ukraynalılara dikkatli olma çağrısında bulunarak, "Teröristlerin yeni saldırılar planladığını anlıyoruz" dedi.

Haber 28-11-2022 17:13

Ukrayna lideri Zelenskiy: Rusya bizi kırmanın bir yolunu bulamadı

Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın, 9 aylık bir süreç içinde Ukrayna'ya karşı cephede bir başarıyı elde edemediğini ifade etti. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy "Siz ve ben dokuz ay boyunca geniş çaplı bir savaşa katlandık. Rusya asla bizi kırmanın bir yolunu bulamadı ve bulamayacak." dedi.

Haber 25-11-2022 00:38

Ukrayna lideri Zelenskiy açıkladı: Luhansk bölgesinde savaşarak yavaş yavaş ilerliyoruz

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Luhansk bölgesinin Rus ordusundan geri alınması için savaşarak yavaş yavaş ilerlemeye devam ettiklerini söyledi. Zelenskiy, en şiddetli çatışmaların ise Donetsk cephesinde yaşandığını kaydetti.

Haber 21-11-2022 00:08

2 kişinin ölümüne yol açan füze dünyayı karıştırmıştı! Gözler Ukrayna'ya çevrilirken Zelenskiy'den açıklama: Eminim ki...

Geçtiğimiz günlerde Polonya'nın Ukrayna sınırındaki bir köye füze düşmesi sonucu 2 kişi yaşamını yitirmiş, NATO üyeleri acil toplantı yaparak teyakkuza geçmişti. 4. maddenin hayata geçirilmesinin tartışmalara yeniden konu olduğu süreçte oklar Rusya'ya çevilirken füzenin Ukrayna'ya ait olduğu ortaya çıkmıştı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, olayla ilgili değerlendirmesinde ne olduğunu ne kendisinin ne dünyanın yüzde 100 bildiğini savunarak dikkat çeken bir açıklamaya imza attı.

Haber 17-11-2022 17:26

Zelenskiy, savaşta kritik gelişmeyi bu sözlerle duyurdu! Bugün tarihi bir gün ve dönüyoruz

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın Ukrayna’daki Herson kentinden tamamen çekildiğini duyurmasının ardından yaptığı açıklamada, "Bugün tarihi bir gün ve Herson’a dönüyoruz" dedi.

Haber 11-11-2022 21:53

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Zelenskiy arasında telefon görüşmesi! Tahıl sevkiyatı konuşuldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan görüşmede tahıl sevkiyatı mutabakatının devamının önemine işaret etti. Görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşındaki son gelişmeler de ele alındı.

Haber 02-11-2022 21:02

Zelenskiy, Avrupa'ya kötü haberi verdi! 'Elektrik ihracatını durdurmak zorunda kaldık'

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus güçlerinin son dönemlerde ülkesinin enerji altyapılarına düzenlediği yoğun saldırıları sonucu Avrupa ülkelerine elektrik ihracatını durdurmak zorunda kaldıklarını açıkladı.

Haber 01-11-2022 21:40

Zelenskiy'den dikkat çeken sözler! Ukrayna, Avrupa’nın güvenliğini savunmak için savaşıyor

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya Ukrayna savaşına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Zelenskiy, ülkesinin Avrupa’nın güvenliğini savunmak için Rusya’ya karşı savaştığını söyledi.

Haber 25-10-2022 19:07

Ternopil nerede, haritadaki yeri neresi, nüfusu kaç? Rusya Ukrayna savaşında patlama sesinin duyulduğu Ternopil'in haritadaki coğrafi konumu!

Ukrayna'nın Ternopil patlama meydana geldi. Öte yandan Kiev'de de meydana gelen 3 büyük patlama sonrası İçişleri Bakanlığından Vitali Klitschko konuya ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu belirtip halka sığınaklardan ayrılmamaları yönünde çağrıda bulundu. Peki, Ternopil nerede, haritadaki yeri neresi, nüfusu kaç? İşte büyük patlamanın yaşandığı Ternopil'in haritadaki coğrafi konumu...

Haber 10-10-2022 10:26

Çok konuşulacak sözler! O açıklamaların ardından Tüm dünya liderleri dikkat etmeli dedi ve ekledi: Bir dünya savaşı başlatma çağrısı

Rusya-Ukrayna savaşında sıcak gelişmeler gelmeye devam ederken Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin son yaptığı konuşma dikkat çekmişti. Zelenskiy’nin Rusya’ya karşı NATO’nun önlem alması gerektiği yönündeki çağrısına Rusya’dan yanıt geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Tüm dünya liderleri dikkat etmeli” diyerek bu sözlerin dünya savaşı başlatma çağrısı olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Haber 06-10-2022 22:22

Zelenskiy kritik kararnameyi imzaladı! İlk paragrafındaki 'Putin' ifadesi...

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşa ilişkin her geçen gün sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ederken Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'den kritik bir hamle geldi. Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile savaşı müzakere etmenin imkansız olduğuna dair bir kararname imzaladı. Kararnamenin ilk paragrafında "Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile müzakere yapılamaz" ifadesi yer aldı.

Haber 04-10-2022 16:38

Zelenskiy’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Ukrayna’nın bölgesel bütünlüğüne ve egemenliğine verdiği destekten" ötürü Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

Haber 29-09-2022 14:11

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Zelenskiy'in kritik görüşmesinden Hazırız mesajı!

Türkiye Rusya-Ukrayna savaşının barış içinde ve müzakere yoluyla son bulması için girişimlerini sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arabuluculuğuyla gerçekleşen esir takasının ardından Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy takasın sonuçlarını değerlendirdi. Erdoğan görüşmede ayrıca "hazırız" mesajı da verdi.

Haber 28-09-2022 14:06

Zelenskiy, 'Rusya adil bir şekilde cezalandırılmalı' diyerek duyurdu: Elinden alınmalı

Rusya-Ukrayna arasında savaş devam ederken Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu’na video mesaj yoluyla hitap eden Zelenskiy, "Devletimiz, Rusya'nın işlediği suçların adil bir şekilde cezalandırılmasını talep ediyor. Rusya'nın, BM'deki veto hakkı elinden alınmalı" dedi.

Haber 22-09-2022 06:30

Ukrayna'da tansiyon yükseldi! Referandum kararı sonrası Zelenskiy'den ilk açıklama

Ukrayna'da yaşanan flaş gelişmenin yankıları sürüyor. Dün yapılan açıklamada ayrılıkçı bölgeler Luhansk, Donetsk ve Herson'da, Rusya'ya katılmak için referandum düzenleneceği belirtilmişti. Dünyada yankı uyandıran gelişme sonrası gözler Devlet Başkanı Zelenskiy'e çevrilmişken ilk açıklama da geldi.

Haber 21-09-2022 08:13

Son dakika: Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy başkent Kiev'de trafik kazası geçirdi!

Son dakika haberine göre Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin sözcüsü, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Zelenskiy'nin aracının başkent Kiev'de trafik kazasına karıştığını duyurdu. Ukrayna liderinin meydana gelen kazada hafif yaralandığı bilgisi verildi.

Haber 15-09-2022 02:03

Zelenskiy duyurdu: 3 yerleşim birimi Rus güçlerinden geri alındı! Dikkat çeken Kırım detayı

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta kritik gelişmeler yaşanıyor. Son olarak Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ikisi ülkenin güneyinde, biri de doğusunda olmak üzere 3 yerleşim biriminin Rus güçlerinden geri alındığını bildirdi. Öte yandan Zelenskiy açıklamasında "Ukrayna bayrağının ve özgür hayatın Kırım'a geri döneceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Haber 04-09-2022 23:42

Avrupa'ya seyahatleri yasaklanacak mı? Zelenskiy ateş püskürdü: Savaşın sorumlusu sadece Putin değil

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'ya ve Rus vatandaşlarına yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Zelenskiy, ülkesindeki savaşın sorumlusunun yalnız Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin olmadığını, bütün Rusya’nın bu savaştan sorumlu olduğunu söyledi. Zelenskiy, Ukrayna'daki savaşa karşı olmayan ve savaşa belirli şekilde karışmış Rus vatandaşlarının Avrupa'ya seyahatinin yasaklanması gerektiğini belirtti.

Haber 29-08-2022 20:48

Zelenskiy'den 'ekonomik terör' suçlaması! Rusya kaynaklı yapay bir fiyatlama var

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, enerji piyasalarındaki fiyatlardan söz ederek Rusya'yı "ekonomik terör estirmek" ile suçladı.

Haber 29-08-2022 12:59

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'den açıklama! 'Gelecek hafta Ukrayna için çok önemli olacak'

Rusya ile savaş halinde olan Ukrayna'nın bağımsızlık günü yaklaşırken, devlet başkanı Vladimir Zelenskiy bir mesaj yayınladı. Zelenskiy mesajında, "Gelecek hafta Ukrayna için çok önemli olacak" ifadelerini kullandı.

Haber 20-08-2022 23:11

Dünya onu izliyordu! Zelenskiy'i çileden çıkardı: Kimse beklemiyordu

Tüm dünyanın yakından takip ettiği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in ortak basın toplantısında gergin anlar yaşandı. Zelenskiy'in açıklamaları sırasında çevirmene tepki gösterdiği anlar dikkat çekti.

Haber 20-08-2022 10:34

SON DAKİKA: Ukrayna'da üçlü zirve! Tüm dünya Lviv'e kilitlendi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli mesajlar

Son dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kritik temaslarda bulunmak üzere, Rusya-Ukrayna savaşı başladığından bu yana bir ilki gerçekleştirerek Ukrayna'ya gitti. Erdoğan ile Zelenskiy, Lviv'deki Potoçki Sarayı'nda bir araya geldi. İki liderin görüşmesinin ardından BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in de dahil olduğu üçlü zirve gerçekleşti. Potoçki Sarayı'nda basına kapalı gerçekleşen üçlü zirve, 40 dakika sürdü. Görüşme sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

Haber 18-08-2022 14:50

Zelenskiy'den Rusya-Ukrayna savaşı için çarpıcı sözler! 'Orada son bulmalı'

Dünya gözünü son günlerde Çin-ABD hattındaki ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyaretiyle başlayan ve yeni savaş riski endişelerine yol açan krize çevirse de Rusya'nın 24 Şubat'ta başlattığı Ukrayna işgali devam ediyor. Direnişini sürdüren Ukrayna'nın Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, dün Kırım'da meydana gelen patlamalara dikkat çekerken savaşın sonu için Kırım bölgesini işaret etti.

Haber 10-08-2022 10:23

Rusya'nın gaz akışını kısmasına Zelenskiy'den tepki: Bu açıkça bir gaz savaşıdır

Rus devlet enerji şirketi Gazprom, Kuzey Akım gaz boru hattındaki bir türbinin daha bakıma alınacağını duyurarak, Avrupa'ya gaz akışının 33 milyon metreküpe düşeceğini açıkladı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ise Rusya'nın Avrupa'ya karşı açıkça “gaz savaşı" yürüttüğünü ifade ederek, "Avrupalıların kışa hazırlanmalarını mümkün olduğunca zorlaştırmak için Rusya tarafından kasıtlı olarak yapılıyor" dedi.

Haber 26-07-2022 00:38

Zelenskiy sosyal medyadan duyurdu! Üst düzey isimler görevden alındı Vatana ihanet...

Rusya’nın saldırılarının devam ettiği Ukrayna’da önemli bir gelişme yaşandı. Flaş gelişmeyi Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından duyurdu. Buna göre Ukrayna Güvenlik Servisi Başkanı Ivan Bakanov ve Ukrayna Başsavcısı Irina Venediktova’yı yayınlanan kararname ile görevden alındı. Zelenskiy konuyla ilgili “Vatana ihanet ve iş birliği faaliyetlerine ilişkin 651 ceza davası kaydedildi” dedi.

Haber 18-07-2022 00:09

Kuzey Kore ile Ukrayna gerilimi! Zelenskiy: Çok sert tepki verilecek

Kuzey Kore'den Ukrayna'yı kızdıran bir hamle geldi. Kim Jong-Un tarafından yönetilen Kuzey Kore, Ukrayna’nın doğusunda yer alan Rus yanlısı ayrılıkçı sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti’nin bağımsızlıklarını resmen tanıdı. Bu kararın ardından ise Ukrayna, Kuzey Kore ile olan diplomatik ilişkilerini kestiğini duyurdu. Ukrayna lideri Zelenskiy de bu karara her düzeyde çok sert tepki vereceklerini açıkladı.

Haber 14-07-2022 00:22

Zelenskiy'den dünyayı sarsan açıklama! Putin'in hastalığı...

Rusya Ukrayna'yı işgal etmeye başladığından beri Putin'in hastalığı olduğuna yönelik çok sayıda söylenti gündeme gelirken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'den flaş açıklamalar geldi. Zelenskiy, Rus mevkidaşı Vladimir Putin'in Ukrayna için tehdit oluşturan daha kötü bir "hastalıktan" muzdarip olabileceğini ileri sürdü.

Haber 01-07-2022 15:25

SON DAKİKA: İçeride binden fazla sivil vardı! Kurbanların sayısını hayal etmek imkansız Rusya, Ukrayna'da bir AVM'yi füzeyle vurdu ilk görüntüler geldi

Son dakika haberi: Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy yaptığı flaş açıklamada "Rus füzeleri Kremençuk'ta AVM'ye isabet etti. Saldırı sırasında binden fazla sivil vardı." dedi. Zelenskiy açıklamasında "Kurbanların sayısını hayal etmek imkansız" ifadelerini kullandı. AVM'deki füze saldırısından ilk görüntüler de geldi. Öte yandan saldırıda 10 kişinin hayatını kaybettiği, 40'tan fazla kişinin de yaralandığı aktarıldı. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 27-06-2022 17:46

Zelenski’den Cephe Hattına Ziyaret

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, ülkesinin güneyindeki bir cephe hattında Ukraynalı askerleri ziyaret etti. Zelenski askerlerle, Mikolayiv bölgesine düzenlediği bir çalışma ziyareti sırasında buluştu

Haber 18-06-2022 16:15

Boris Johnson’dan Kiev Ziyaretinde Askeri Eğitim Teklifi

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna’nın başkenti Kiev’i ziyaret ederek Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile görüştü. Rusya’nın işgali başladığından bu yana ikinci kez Kiev’e giden Johnson, Ukrayna askerleri için askeri eğitim programı başlatma teklifinde bulundu

Haber 17-06-2022 23:47

Zelenskiy’den Batı ülkelerine silah sevkiyatını hızlandırın çağrısı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy Batılı ülkelerden silah teslimatlarını hızlandırmalarını ve Rusya Severodonetsk’i kuşatıp son köprüleri yıkarken, "korkunç" kayıpların önlenmesine yardım etmelerini istedi.

Haber 14-06-2022 08:53

“Rusya’ya Karşı Galip Geleceğiz”

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, ülkesinin Rusya’yla 4 aydır süren savaşta kesinlikle galip geleceğini söyledi. Ukrayna Batı'dan daha fazla ağır silahın süratle gönderilmesini talep ederken, doğudaki Severodonetsk'te çatışmalar şiddetleniyor

Haber 11-06-2022 16:40

Zelenskiy'nin başdanışmanı: 10 bin Ukrayna askeri öldü

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başdanışmanı Arestoviç, Rusya'nın başlattığı savaşta şimdiye kadar yaklaşık 10 bin Ukrayna askerinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Haber 11-06-2022 12:29

“Severodonetsk Ukrayna’nın Kaderini Belirleyebilir”

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, ülkenin doğusundaki Severodonetsk kentinde acımasız bir savaşın sürdüğünü belirterek, “Bu şehirde verilen mücadelenin Donbas bölgesinin kaderini belirleyeceğini” söyledi

Haber 09-06-2022 10:39