Yılmaz Güney Haberleri Ve Son Dakika Yılmaz Güney Haberleri

Yılmaz Güney Haberleri Ve Son Dakika Yılmaz Güney Haberleri

1 Nisan 1937 tarihinde Adana’da dünyaya gelen Yılmaz Güney, Türk sinemasında senarist, yönetmen ve oyuncu olarak tanınır. Aynı zamanda yazarlık da yapmıştır. Adana’da büyüyen Güney’in Adana şehri birçok eserine konu olmuştur. Üniversite okumak için geldiği İstanbul’da Atıf Yılmaz’la tanışmıştır. Bir yandan hikayeler yazmayı sürdüren Güney, Atıf Yılmaz’ın desteğiyle sinemayla ilgili çalışmaya başlamıştır. Filmlerinde hor görülen Anadolu insanının otoriteye karşı başkaldırısını konu alır. Oyunculuk konusunda kendini geliştiren Güney, doğal ve yalın bir oyunculuk anlayışını benimsemiştir. Özellikle başarı yakalayan Çirkin Kral filmi sonrasında bu lakap ile anılır. Güney, Yol ve Sürü filmleriyle Cannes ödülü almıştır. Yılmaz Güney’in hem yazıp yönettiği hem de oynadığı Umutsuzlar, Ağıt, Endişe, Baba gibi filmleri de tanınırlığını artırmıştır.

Yılmaz Güney Haberleri

Hakimi öldürdüğü gerekçesiyle ceza alan Yılmaz Güney'in ailesi talep etti! Sefa Mutlu’nun mezarı açılsın

Yılmaz Güney'in ailesi Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurarak hakim Sefa Mutlu'nun mezarının açılması yönünde talepte bulundu. Mutlu'nun ölümünde “Kasten insan öldürmek” değil, “Kastın Aşılması Sonucu İnsan Öldürmek” suçunun oluştuğu ihtimalinin tespit edilmesi halinde hukuki değişiklikler gündeme gelebilir.

Magazin 27-11-2023 14:42

Yılmaz Güney yorumu çok konuşuldu! Farah Zeynep Abdullah, Nagehan Alçı'ya suç duyurusunda bulundu

Son dönemde Aşkı Memnu’nun film versiyonu olan Bihter ile izleyici karşısına çıkmaya hazırlanan Farah Zeynep Abdullah geçtiğimiz günlerde Yılmaz Güney hakkında yaptığı “Sinemamızın en iyi kadın döven ve şiddet türleri açısından zengin ve etkili silah kullanan erkeği” yorumuyla gündem oldu. Gazeteci Nagehan Alçı bu yoruma kayıtsız kalmamış büyük bir tartışmanın fitilini ateşlemişi. Ünlü oyuncu Nagehan Alçı'ya suç duyurusunda bulundu...

Magazin 20-09-2023 16:54

Yılmaz Güney yorumu olay olmuştu! Farah Zeynep Abdullah’tan ölüm tehdidine karşı suç duyurusu

Aşkı Memnu’nun film versiyonu olan Bihter’le seyirci ile buluşmaya hazırlanan Farah Zeynep Abdullah geçtiğimiz günlerde Yılmaz Güney hakkında yaptığı “Sinemamızın en iyi kadın döven ve şiddet türleri açısından zengin ve etkili silah kullanan erkeği” yorumuyla gündem olmuştu. Abdullah ölüm tehdidi aldığı gerekçesiyle şikayetçi oldu.

Magazin 20-09-2023 10:04

Farah Zeynep Abdullah'ın sözlerinden sonra İlyas Salman'dan olay Yılmaz Güney yorumu! Dürüst olalım...

Farah Zeynep Abdullah, Yılmaz Güney hakkında "Sinemamızın kadın döven erkeği" deyince sosyal medyada gündem oldu. Bu sözleri duyan Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden İlyas Salman ise yaptığı paylaşımla dikkat çekti.

Magazin 15-09-2023 07:54

Yılmaz Güney ile ilgili söyledikleri olay olmuştu! Güney'in ailesi Farah Zeynep Abdullah'a dava açıyor! 'Hakimi vurmak yok ama'

Farah Zeynep Abdullah, geçtiğimiz gün Murathan Mungan'ın Yılmaz Güney'in 39. ölüm yıldönümüyle ilgili yazdığı bir yazıya verdiği cevapla gündem olmuştu. Güney'in ailesi, 'Sinemamızın en iyi kadın döven ve şiddet türleri açısından zengin ve etkili silah kullanan erkeği' ifadesini kullanan Abdullah'a dava açmaya karar verdi. Bu haberi duyan Farah Zeynep Abdullah, sosyal medyadan yaptığı göndermeyle gündem oldu.

Magazin 14-09-2023 23:20

Murathan Mungan'ın Yılmaz Güney paylaşımı Farah Zeynep Abdullah'ı kızdırdı!

Oyuncu, yönetmen ve senarist Yılmaz Güney, ölüm yıl dönümünde anılıyor. Yazar Murathan Mungan da sosyal medya hesabından Yılmaz Güney'i andı. Ancak bu paylaşım Farah Zeynep Abdullah'ı kızdırdı!

Magazin 10-09-2023 14:23

Ümit Özdağ'dan Yılmaz Güney için çok sert sözler! Seviyorum diyorsanız Atatürkçü değilsinizdir dedi ve ekledi: Lümpen, serseri, bölücü

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, katıldığı bir yayında Yeşilçam oyuncusu Yılmaz Güney hakkında “Yılmaz Güney'in bölücü olduğunu bilmenize rağmen 'Atatürkçüyüm' diyorsanız, Atatürkçü değilsiniz demektir” dedi. Özdağ'ın sözleri tartışma konusu oldu.

Haber 10-09-2023 09:40

Sosyal medyada tepki çeken görüntüler! Bisikletli çocuğu arabayla çarpıp düşürdü: Dikkat çeken 'Yılmaz Güney fotoğrafı' iddiası

Sosyal medyada paylaşılan bir görüntü büyük tepki çekti! İddiaya göre o videoda, arabayla seyir halinde olan bir şahıs, bisikletiyle ilerleyen çocuğu arabayla çarpıp düşürdü. Çocuğun tişörtünde "Çirkin Kral" yazması ve Yılmaz Güney fotoğrafı bulunması ise tartışmaları beraberinde getirdi... İşte sosyal medyada tepki çeken o görüntüler!

Haber 14-06-2023 11:54

Pamuk tarlasından beyaz perdeye uzanan bir hayat: Abdurrahman Keskiner

Türk sinemasına "Umut", "Muhsin Bey", "Kapıcılar Kralı", "Namus Borcu" gibi filmler kazandıran Keskiner, hayat hikayesini AA'ya anlattı: - "Çiftçiliği bıraktım, filmci oldum. 55 yıl bu sektörde kaldım, hiç pişmanlık yaşamadım. Güzel bir yaşam oldu"

Yurthaber 10-10-2022 11:03

Türkan Şoray'dan Yılmaz Güney paylaşımı! O kamyon arkasını görünce...

Yeşilçam'ın 'Sultan'ı Türkan Şoray, sosyal medya hesabından yaptığı Yılmaz Güney paylaşımıyla dikkat çekti. Bir kamyonun arkasında Yılmaz Güney ile fotoğrafının olduğu kareyi paylaşan Türkan Şoray, paylaşımına, "Sevgili sürücü arkadaş, yolun açık olsun" notunu düştü.

Magazin 23-05-2022 09:54

Nebahat Çehre kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Çocuğu var mı? Nebahat Çehre'nin estetiksiz hali nasıl?

Nebahat Çehre mutfak alışverişi yaptığı sırada magazin muhabirleri tarafından görüntülendi. Hep ev hanımı olduğunu ifade eden ünlü oyuncu, yaptığı bu açıklamanın ardından gündem oldu. Peki Nebahat Çehre kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Çocuğu var mı? Nebahat Çehre'nin estetiksiz hali nasıl? İşte ünlü oyuncunun hayatı ve biyografisi...

Magazin 16-03-2022 12:04

Adana Sinema Müzesi yeniliklerle ziyaretçi sayısını artıracak

Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları ve Turizm Şube Müdürü İlhan Taş: - "İçerideki teşhir, sergilemede de yenilikler yaparak daha çok ziyaretçiye ulaşmayı hedefliyoruz. Adana Sinema Müzesi içerisinde, özellikle Çukurova bölgesinde çekilmiş filmlerin döndüğü bir oda hazırlıyoruz. Ayrıca Sinema Müzesi'nin teras katında açık hava sinemasının mini bir örneğini uygulayacağız"

Yurthaber 10-06-2021 11:04

İmamoğlu'ndan Paris'te dikkat çeken iki ziyaret

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Paris'te Yılmaz Güney ve Ahmet Kaya'nın Pere Lachaise Mezarlığı'ndaki mezarlarını ziyaret etti.

Haber 01-10-2019 19:45

İmam hatip lisesinden Erasmus projelerinde gururlandıran başarı

Antalya Kepez Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi, Avrupa Birliği Erasmus Plus projelerine 2019'da kabul ettirdiği 18 projeyle başarıya imza attı - Okul Müdürü Yılmaz Güney: - "Yürütülen 18 proje sayısıyla okulumuz sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da rekor kırarak zirveye oturmuştur" - "Okul kendi öz insan kaynaklarıyla yapılan projeler sayesinde, hem öğretmenler hem de öğrenciler, akademik, sosyal, kültürel ve kişisel olarak çok değerli kazanımlar elde edecek"

Yurthaber 27-09-2019 11:21

İmam hatip lisesinden Erasmus projelerinde gururlandıran başarı

Antalya Kepez Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi, Avrupa Birliği Erasmus Plus projelerine 2019'da kabul ettirdiği 18 projeyle başarıya imza attı - Okul Müdürü Yılmaz Güney: - "Yürütülen 18 proje sayısıyla okulumuz sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da rekor kırarak zirveye oturmuştur" - "Okul kendi öz insan kaynaklarıyla yapılan projeler sayesinde, hem öğretmenler hem de öğrenciler, akademik, sosyal, kültürel ve kişisel olarak çok değerli kazanımlar elde edecek"

Haber 27-09-2019 11:20

İranlı kadın yönetmenin Türkiye ile ortak film arzusu

İran'ın ünlü film yönetmeni Puran Dırahşende: - "Türkiye ile birlikte ortak film çekmeyi memnuniyetle karşılarım çünkü İran ile Türkiye arasında kültürel anlamda birçok ortak nokta var. Filmlerimizin ortak kültür üzerinde etkileri olabilir. Bu faaliyetlerle iki kültürü birbirine yakınlaştırabiliriz" - "Türk sinema sektörü son dönemlerde kaliteli organizasyonlar gerçekleştiriyor. Türkiye'de düzenlenen film festivalleri dünyanın en başarılı festivalleri içerisinde yer alıyor"

Haber 23-02-2019 12:16

'Ağır bir laf, ayıplarım onu'

Son rol aldığı dizi projesinin ekrandan kalkmasıyla büyük şok yaşayan Nebahat Çehre, eski hayat arkadaşı Yılmaz Güney için çekilen belgesele grip olduğu için katılamadığını söyledi.

Magazin 27-10-2018 14:53

Sinemanın taçsız kralı: Yılmaz Güney

Yönetmen, oyuncu ve senarist Yılmaz Güney, vefatının 34. yılında anılıyor - Hayatının 12 yılını cezaevinde geçiren sanatçı, "At Avrat Silah", "Seyyit Han", "Pire Nuri", "Bir Çirkin Adam", "Umut", "İbret", "Ağıt", "Arkadaş", "Sürü" filmlerini yönetti - Hayatının son yıllarını Paris'te geçiren sanatçı, 9 Eylül 1984'te, mide kanseri sebebiyle Fransa'da hayata veda etti, Paris’te Pere Lachaise Mezarlığı'na defnedildi - Eserleriyle yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda ödülün sahibi olan Güney, 114 filmde oyuncu, 26 filmde yönetmen, 15 filmde yapımcı, 64 filmde ise senarist olarak yer aldı

Haber 08-09-2018 11:11

TBMM Genel Kurulu toplandı

Genel Kurul, Başkanvekili Sancar başkanlığında toplandı - MHP Grup Başkanvekili Usta: - "Eseri olan ülkücü kadrolar, tıpkı liderleri gibi milli varlığımıza yönelik tehditlerin arttığı en sıkıntılı anlarda, gözlerini kırpmadan ortaya atılmakta ve vatan sevgisinin sınavını ölüm karşısında şerefle vermektedir"

Haber 04-04-2018 15:26

Fatoş Güney anlattı! Yılmaz Güney PKK’ya destek verdi mi?

Yılmaz Güney’in eşi Fatoş Güney, Günaydın'a konuştu: Yılmaz, silahlı mücadelenin kimseye yarar getirmeyeceğini düşündüğü için PKK’ya karşıydı"

Magazin 26-03-2018 09:52

Yol yeniden Cannes'da

1982 yılında Altın Palmiye kazanan Yılmaz Güney imzalı Yol filmi, 35 yıl sonra yeniden Cannes Film Festivali'nde seyirciyle buluşacak

Magazin 17-05-2017 15:23

İbrahim Tatlıses'ten duygulandıran Yılmaz Güney paylaşımı

İbrahim Tatlıses, Türk sinemasının Çirkin Kral'ı Yılmaz Güney'i doğum günü olan 1 Nisan'da duygusal satırlarla andı. Yılmaz Güney 9 Eylül 1984 yılında Paris'te hayatını kaybettiğinde Türk sineması için büyük bir kayıp yaşanmıştı. Çirkin Kral adıyla milyonlar tarafından sevilen bir isim olan Güney, rol aldığı filmlerle bir döneme damgasını vurdu.

Magazin 02-04-2017 12:37

Yılmaz Güney’in tartışmalı vatandaşlığı

1992’de dönemin İçişleri Bakanı İsmet Sezgin tarafından hazırlanan yasayla Yılmaz Güney’in vatandaşlık hakları iade edilmiş oldu.

Haber 26-10-2016 11:08

Tarık Akan'dan son söz: 'Mücadele hiç bitmeyecek'

Yeşilçam sinemasının 66 yaşındaki usta oyuncusu Tarık Akan yakalandığı amansız hastalığa yenik düştü. Akan'ın kamuyounda son duyulan sesi ise 7 Eylül'de Adana'da düzenlenen Yılmaz Güney'i anma gecesinde söylediği 'Mücadele hiç bitmeyecek' açıklamasıydı.

Magazin 16-09-2016 19:32

Tarık Akan'ın başrol oynadığı Yol filmi Cannes'da Altın Palmiye kazanmıştı

66 yaşında hayatını kaybeden Tarık Akan, 1982 yılında Cannes Film Festivali’nde 'Yol' filmi ile En İyi Erkek Oyuncu adayı oldu.

Haber 16-09-2016 11:22

Yılmaz Güney'in kızının açtığı davada karar çıktı

Mahkeme, 3 yıldan 14 yıla kadar hapis cezası istenen Fatoş Güney hakkında, "atılı suçu işlediğine yönelik somut ve inandırıcı delil elde edilemediği" gerekçesiyle beraat kararı verdi.

Magazin 01-03-2016 16:12

Yılmaz Güney 33 yıl sonra Paris'te anıldı

Fatoş Güney; " Yılmaz Güney, ulusal bir temadan yola çıkarak evrenseli işledi. Burada 33 yıl sonra onun adına ödül almak, hala var olduğunun bir kanıtıdır" dedi.

Haber 27-11-2015 17:18

Yılmaz Güney’i anma gecesi iptal edildi

Usta sinemacı Yılmaz Güney için Çukurova Belediyesi tarafından düzenlenen anma gecesi, terör saldırıları nedeniyle iptal edildi.

Haber 07-09-2015 10:59

'İyi ki doğdun Yılmaz Güney'

Bugün, sinemanın efsane ismi, tavrıyla, politik tutumuyla bir döneme damga vuran Yılmaz Güney'in doğumgünü.

Magazin 03-04-2015 08:07

“Yılmaz Güney’i seviyor musun?” sorusu hayatını kararttı

Zonguldak'ta yaşayan Sabri Çalık, kimliği belirsiz kişilerce durdurularak, "Yılmaz Güney'i seviyor musun?” sorusuna, "Seviyorum” cevabı verince öldüresiye dövüldü.

Haber 04-01-2015 10:59

MHP'li başkan Yılmaz Güney'i övdü

Türk Sineması'nın 100'üncü yılının kutlandığı 21'inci Altın Koza Film Festivali'nde 'Çirkin Kral' lakaplı sanatçı Yılmaz Güney için özel anma programı düzendi.

Haber 19-09-2014 20:12

Yılmaz Güney'in ölümünün 30. yıldönümü

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Süleymaniye kentinde, yönetmen Yılmaz Güney'in ölümünün 30. yıldönümü anısına kısa film gösterimi etkinliği düzenlendi.

Haber 09-09-2014 22:10

'Yılmaz Güney benim okulumdu'

Nebahat Çehre, bir mağazanın açılışı için geldiği Antalya'da soruları yanıtladı.

Magazin 18-05-2014 10:20

Tuncel Kurtiz kimdir?

Sinema ve tiyatro oyuncusu, yönetmen, senarist, yapımcı Tuncel Kurtiz, 1 Şubat 1936 günü İzmit'te doğdu. Babası Selanik doğumlu olan Kurtiz'in annesi ise Boşnaktı.

Haber 28-09-2013 17:20

Tuncel Kurtiz kimdir?Tuncel Kurtiz niçin öldü

Ezel dizisindeki Ramiz Dayı karakteri ile gönülleri kazanan Tuncel Kurtiz vefat etti. Tuncel Kurtiz 77 yaşındaydı.

Haber 27-09-2013 12:37

Yılmaz Güney gerginliği

Roma Türk Film Festivali'ne Yılmaz Güney kavgası damgasını vurdu

Haber 27-09-2013 00:58

'Kürdistan' yazılı tişörtler satışta

Diyarbakır'da 'Çözüm süreci' ile birlikte bazı işyerlerinde 'Kürdistan' yazan tişörtler ve formalar satılmaya başlandı.

Yurthaber 26-05-2013 15:38

Hükümetten Ahmet Kaya hamlesi

Paris'te Ahmet Kaya'nın mezarını ziyaret eden Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haber 21-02-2013 09:37

CHP'den Yılmaz Güney önerisi

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Yılmaz Güney Müzesi'nin kurulmasına ilişkin kanun teklifi verdi.

Haber 07-04-2012 10:57

Van'da yardımlar yine yağmalandı

Depremin yaralarının sarılmaya çalışıldığı Van'da bir TIR dolusu malzeme vatandaşlarca beş dakika içinde kapışıldı.

Yurthaber 28-10-2011 17:30

Kartallar uçuşa geçti

Başrollerini Engin Altan Düzyatan, Özge Özpirinçci, Alper Saldıran ve Çağatay Ulusoy'un paylaştığı 'Anadolu Kartalları' filminin çekimleri tamamlandı

Magazin 09-09-2011 17:48

Güney ölümünün 27. yılında

Türk sinemasının en büyük isimlerinden Yılmaz Güney, ölümünün 27. yılında Beyoğlu Sineması'nda anılacak

Magazin 09-09-2011 17:15

Yılmaz Güney fimleri artık serbest

Kültür Bakanlığı, yaşarken filmleri yasaklanan Yılmaz Güney'in, 11 filmini yenileyip DVD'sini hazırladı.

Haber 11-08-2011 19:43

Evlilik dışı çocuğu var

Yasemin Bozkurt'un sunduğu, "Buluşma Noktası" programına konuk olan Nebahat Çehre son derece ilginç itiraflarda bulundu

Magazin 03-05-2011 15:32