Zambak Haberleri

Evinize asla sokmamanız gereken 6 bitki! Felce ve hatta ölüme neden olabiliyor

Bitkiler, evimizi güzelleştiren ve havayı temizleyen doğal unsurlardır, ancak bazı bitkiler adeta tehlike saçıyor. Evinize asla sokmamanız gereken bu 6 bitkinin yan etkileri sağlığa zarar verebiliyor. İşte evinize sokmadan önce bilmeniz gereken 6 zararlı bitki...

Kadin 04-03-2024 13:47

Ak zambak nasıl yazılır? Ak zambak ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe bitki isimlerinin büyük çoğunluğunun birleşik yapıda olduğu bilinir. Yani bitki isimlerinin nasıl yazılması gerektiğinin merak edilmesinin temel nedenleri arasında bu sözcüklerin birleşik yapıda olması yer alır. Ak zambak da iki ayrı sözcükten oluştuğu için doğru yazılışı hakkında araştırma yapılan bir bitki adıdır. Dolayısıyla bu birleşik kelimenin TDK tarafından yapılan güncel açıklamalara göre nasıl yazılması gerektiği ve eski kullanımının hangisi olduğu belirtilmelidir.

Egitim 23-07-2023 16:37

Tek hasatta 500 bin TL kazanıyor! 7 yıl önce bahçemizde 10 tane vardı, şu anda 10 bin tane var

Akzambaktan tek hasatta 500 bin kazanıyor! Tokat'ta 26 yaşındaki Erdi Aydemir 2 yıl önce vefat eden babasının evinin arka bahçesinde ekimini yaptığı akzambak çiçeğinin hasadına başladı. 400- 500 bin arasında bir kazançlarının olduğunu söyleyen Aydemir, "Bu işe babam başladı, 7 yıl önce bahçemizde 10 tane vardı. Bunu araştırdık ve faydalı bir bitki olduğunu gördük. Çoğalttık, şu anda bahçemizde 10 bin tane var" diye konuştu.

Finans 16-06-2023 16:01

Küfü evinizden uzak tutmak için yapmanız gereken tek şey bu bitkiyi almak

Evde oluşan küfler oldukça can sıkıcı durumlara yol açıyor. Özellikle sonbahar ve kış aylarında artan küf sorunu hem sağlığı riske atıyor hem de kötü kokulara ve görünümlere sebep oluyor. Birçok kişi evdeki küfleri uzaklaştırmanın yollarını arıyor. Uzmanlar eve alacağınız bitkinin küfleri uzak tutacağını belirtiyor.

Kadin 08-11-2022 10:10

Zambak

Zambak Hakkındaki Haberler Mynet'te. Zambak Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Parfüm ve ilaç yapımında kullanılıyor! Koparmanın cezası 109 bin lira

Muğla'da nadir rastlanan endemik kum zambakları, beyaza bürüdüğü Sarıgerme plajında özenle korunuyor. Kum zambaklarının korunması ve plaja gelen misafirlerin bilgilendirilmesi için plajın birçok yerine uyarıcı levhalar bulunurken, koparma ve soğanlarının çıkarılmasının cezasının 109 bin lira olduğunu belirtildi. İlaç sanayisinde ve parfümeride kullanılan kum zambağı için yetkililer çağrıda bulunarak halkın daha da bilinçli davranmasını istedi.

Haber 10-09-2022 09:26

Üretimine Edirne'de başlandı! Pazar sıkıntısı yok: 30 kat fazla kazandırıyor

Yüksek getirili tıbbi aromatik bitkiler arasında gösterilen zambak (iris florentina) üretimine Edirne'de de başlandı. Türkiye'de pazar sıkıntısının yaşanmadığı belirtilen ve kozmetik sanayinde kullanılan zambağın aynı büyüklükte ekilen buğdaydan daha az mesai harcanarak en az 30 kat fazla kazandırdığı ifade ediliyor.

Haber 03-11-2021 10:02

Kum zambakları böyle korunuyor! Etrafı çitlerle çevrildi, uyarı levhaları asıldı

Bartın'ın İnkumu tatil beldesinde sahili süsleyen ve özellikle yaz aylarında filizlenerek kendiliğinden yetişen kum zambakları, bilinçsizce koparılmasının önlenmesi amacıyla etrafı tahta çitlerle çevrilerek korunuyor. Plaja gelen misafirlerin bilgilendirilmesi için de sahilin farklı noktalarında uyarı levhaları bulunuyor.

Haber 05-09-2021 14:32

Bu çiçeği koparan yandı! Cezası dudak uçuklatıyor

Nesli tükenme tehlikesi altında bulunan kum zambakları, İzmir'in Karaburun ilçesindeki Badembükü'nde görüntüledi. Dünya üzerinde çok az ülkede görülen kum zambakları, nesli tükenme tehlikesi altında bulunduğundan Dünya Doğa Koruma Birliği’nce koruma altında bulunuyor. Kum zambaklarının tehlike altında bulunmaması için de caydırıcı para cezaları uygulanıyor.

Haber 18-08-2021 10:58

Kum zambaklarını koparmanın cezası 80 bin lira

Hatay'ın Samandağ ilçesinde koparmanın cezası 80 bin lira olan kum zambakları çiçek açtı. Kumun rüzgarla dağılmasını da engelleyen kum zambakları, Dünya Doğa Koruma Birliği'nce koruma altında tutuluyor.

Haber 02-08-2021 09:50