Zuzubak Haberleri

Altın değerinde şifalı bitki: Kilosu 5 bin liradan alıcı buluyor! Yüksek kayalıklardan toplanıyor

Batman'ın Sason ilçesinde yüksek dağlarda yetişen ve birçok hastalığa iyi geldiği düşünülen "zuzubak" otunun kilosu 5 bin liradan alıcı buluyor.

Kadin 26-04-2024 15:26

Zuzubak otu altın ile yarışıyor! Kilosu bin liradan yok satıyor

Batman'ın Sason ilçesinde yüksek dağlarda yetişen ve birçok hastalığa iyi geldiği belirtilen zuzubak otu, altın ile yarışıyor. Yemeklerde baharat olarak tüketilen zuzubak otu, kilogramı bin liradan alıcı buluyor. Şifalı bir bitki olarak bilinen zuzubak otu, bu yıl bölgede azalması nedeniyle kilosu bin liradan adeta yok satılıyor.

Haber 24-04-2023 11:30

Yetişmesini zor bekliyorlar! Kilosu bin TL ama yok satıyor! Onlarca hastalığa şifa

Doğal tedavi yöntemlerinde öne çıkan bazı nadir bitkiler özelliklerini bilenler tarafından sabırsızlıkla bekliyor. Bunlardan biri de yetişmesi yaklaşık bir ay süren ve Batman'ın Sason ilçesinde yüksek dağlarda yetişen nadide bir bitki. Kilosu bin TL’yi gören bu nadide bitki bağışıklık sistemini güçlendiriyor, böbrekleri temizliyor, idrar ve balgam söktürücü özelliğe sahip. Özellikle kaya tuzuyla dövülerek ufaltılıp yemeklerde baharat olarak da tüketiliyor.

Haber 26-04-2022 07:29

Şifalı zuzubak otunun kilosu altını geride bıraktı!

Batman’ın Sason ilçesinde yüksek dağlarda yetişen ve birçok hastalığı iyi geldiği belirtilen zuzubak otu, kilosu 500 liradan satışa çıktı.

Finans 26-04-2021 16:50

Diğer Haber Etiketleri