Çoğul Gebelik Haberleri

Bebek sayısı ile birlikte risk de artıyor!

Kadın Doğum ve Perinatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Ekiz, birden fazla bebek bekleyen, yani çoğul gebelik yaşayan annelerin yaşadıkları durumları ve uygulanması gereken detayları yorumladı.

Kadin 31-05-2020 01:29

Beşizlerin hiçbirinden vazgeçemedi 20 yıl sonra gururla o fotoğrafı paylaştı

Bir kadının doğum yapmadan önce annelik içgüdüsünün geliştiğini söylerler. Kesin olarak bunu kanıtlamanın bir yolu yok ancak, küçük çocuklarınız için hemen hemen her şeyden fedakarlık yapmaya çalışırsınız. Susan Thompson adındaki kadın beşizlerine hamile olduğunu öğrendiğinde 28 yaşındaydı. Doktorlar ona seçici redüksiyon yapmayı teklif etti. Ancak bu Susan için söz konusu bile olamazdı ve doktorların önerisini reddetti. 20 yıl sonra ise gururunu bakın nasıl paylaştı.

Kadin 04-11-2019 16:20

Çoğul gebeliklerde embriyo redüksiyonu nedir ve nasıl yapılır?

Çoğul gebelikler hakkında açıklamalarda bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum/ Perinatoloji Uzmanı Doç. Dr. Aytül Çorbacıoğlu, embriyo redüksiyonu hakkında merak edilenleri sizler için anlattı. Günümüzde artan tüp bebek, aşılama gibi yardımcı üreme teknikleri sonucunda üçüz veya daha fazla sayıda çoğul gebeliklerle daha sık karşılaşmaktayız. Üç veya daha fazla sayıda bebek taşıyan kadınlar diğer gebelere göre daha riskli bir hamilelik yaşarlar.

Trend 15-02-2019 15:56

Tüp bebek ve çoğul gebelik hakkında bilmeniz gereken 10 madde

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Nilgün Turhan, anne baba adaylarının merak ettiği tüp bebek tedavisinde çoğul gebelik, ikiz gebelik, embriyo seçimi hakkında bilgiler verdi.

Kadin 10-08-2018 12:28

Diğer Haber Etiketleri

Çoğul gebelikler ve riskleri

Çoğul gebelikler insanlık tarihi boyunca ilgi uyandırmış ve birçok efsaneye konu olmuştur. Çoğu aile için sürpriz olan bu durum günümüzde yardımcı üreme tekniklerinin giderek yaygınlaşması ile daha sık görülmeye başlamıştır. Çoğul gebelikler taşıdıkları özel riskler nedeni ile gebelik boyunca daha özenli ve yakın takip gerektirirler. Ferti-Jin Kadın Sağlığı ve Yardımcı Üreme Teknikleri Merkezi Klinik Direktörü Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Seval Taşdemir Mynet okurları için yazdı.

Haber 10-07-2006 00:56

Tüp bebekte çoğul gebeliğin riskleri

Yardımcı üreme tekniklerinden biri olan tüp bebek uygulamasında çoğul gebeliğin prematüre riskini artırdığı bildirildi. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Yurdakök, son yıllarda tüp bebek gibi yardımcı üreme tekniklerinin sık kullanılmasının, çoğul gebeliklere, bunun da prematüre olarak adlandırılan gebeliğin 38. haftasından önce doğumlara yol açtığını söyledi.

Haber 06-02-2006 13:42

Çoğul gebelikte düşük riski fazla! Çoğul gebeliklerde risk nasıl azaltılır?

Günümüzde tekiz hamileliklere göre yüksek riske sahip olan çoğul gebeliklerin, düşük, erken doğum, erken doğuma bağlı fiziksel ve zihinsel kusurlar gibi pek çok riski de beraberinde taşıdığı bildirildi.

Haber 11-08-2005 11:31