Demodex Folliculorum Haberleri

Yıkamayla geçmiyor, temasla bulaşıyor! Cilde yapışıp kalıyor

İnsan vücudunda her an birçok farklı olay yaşanıyor. Tabii biz birçoğunu fark etmiyoruz. Özellikle cildimizde, derinin üzerinde milyonlarca gözle görülmeyen hayvan yaşıyor. Gözeneklerde üretilen sebumla beslenen ve mikroskobik boyutlar olan bu akarların 2,5 milyon tane olduğu belirtiliyor. Bu akarlardan biri de Demodex. Demodex’ler insan yüzünde konumlanıyor ve insanların birbirleriyle temasıyla bulaşıyor. Demodex adı verilen akarlar, yıkamayla da temizlenmiyor.

Haber 2022-06-01 12:02:38

Uzmanlar uyardı: Kuru ciltlerde parazit riski olabilir

Türk Dermatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sema Karaoğlu, deri kuruluğundan yakınan insanların, yüzlerinde "demodex" adıyla bilinen parazitler olabileceğini, doğru tedaviyle cildin gereken nemi kazanabileceğini bildirdi.

Kadin 2019-07-23 12:16:07

Kuru ciltlerde parazit riski

Türk Dermatoloji Derneği Üyesi Sema Karaoğlu: - "Deriye temas edildiğinde kuruluk ve dokunma ile çok ince, rende gibi pütürlü bir his alınır. Aslında deri tipi kuru değildir, yağ bezleri içeren bir cilttir ama bu duruma neden olan derinin nemsizliğidir. Bu tarz ciltlerde, deri yüzeyinde mikroskobik bir inceleme yapıldığında çoğu kez bol miktarda "demodex" dediğimiz parazitler saptanır" - "Sadece cilt tipinden dolayı, cilt kuruluğu gibi düşünülen bir durum paraziter bir cilt hastalığı olabilir. Doğru nemlendirici kullanımına bir dermatoloğun karar vermesinin önemi de ortaya çıkar. Her nemsiz cilt, kuru cilt tipi değildir. Yağlı ciltler de nemsiz olabilir. O nedenle bu tarz durumlarda su bazlı nemlendiriciler kullanılmalıdır"

Haber 2019-07-23 11:04:10

Diğer Haber Etiketleri