Deri Haberleri

Yer: Zeytinburnu! Deri imalathanesinden çıkanlar şaşkına çevirdi: Değeri 20 milyon, gümrükten böyle geçirilmiş...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık şube ekipleri İstanbul Zeytinburnu'ndaki bir deri imalathanesine baskın düzenledi. Piyasa değeri 20 milyon lirayı bulan ürünlerin gümrükten 'hasır çanta' olarak geçirildiği öğrenilirken, derilerin elde edildiği hayvanlar şaşkına çevirdi.

Haber 06-03-2024 10:23

Sakın çöpe atmayın! Patates kabuklarının hayat kolaylaştıran kullanım alanları

Kızartma, haşlama, salata ve yemeklerde kullanılan patates, hiç şüphesiz ki ülkemizde en fazla tüketilen sebzelerden biri. Doyurucu etkisiyle bilinen patatesin kabukları genelde çöpe atılıyor. Patates kabuklarının hayat kolaylaştırıcı kullanım alanları olduğunu çok az kişi biliyor. İşte asla çöpe atmamanız gereken patates kabuklarının 9 hayat kurtarıcı kullanım alanı...

Kadin 02-02-2024 07:42

Yabancı orduların dokunmatik eldivenlerinin derisi Biga'daki tabakhanede işleniyor

Çanakkale'nin Biga ilçesindeki tabakhanede işlenen oğlak derileri İzmir'deki atölyede, Avusturya, Çin, Fransa ve Hollanda orduları ile Almanya polis teşkilatı için dokunmatik ekranlara uygun eldiven olarak üretiliyor.

Yurthaber 29-01-2024 11:44

Ürüne dönüştürüp satıyor, para kazanıyorlar... Satacak yerler bile onlar için bulunuyor! Kadınlara yeni gelir kapısı oldu

Yozgat Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan deri işlemeciliği kursuna devam eden kursiyer kadınlar, işledikleri çanta, cüzdan ve kemer gibi ürünleri satarak ev ekonomisine katkı sağlıyorlar.

Kadin 19-01-2024 15:37

Van'da belediye kursunda öğrendikleri deri işleme kadınların mesleği oldu

Van'ın Edremit Belediyesince açılan deri işleme kursuna katılan kadınlar, yaptıkları çanta, cüzdan ve kemerleri internet üzerinden satışa sunuyor.

Yurthaber 03-01-2024 14:20

Ayakkabıda hakiki deriden vazgeçemeyenler için ömürlük deri ayakkabıları sizin için seçtik

İnsan vücudu, ayaklar üzerinde yükselir ve onları destekleyen ayakkabılar bu süreçte büyük rol oynar ama ayakkabı seçimi sadece bir zorunluluk değil aynı zamanda stilin de ifade biçimi. Biz de ayakkabıda hakiki deriden vazgeçemeyenler için her zaman sağlıklı adımlar atmanıza yardımcı olacak ömürlük deri ayakkabıları seçtik. Ayağınızda hiç yokmuş gibi hissettiren hakiki deri ayakkabı modellerine göz atmaya ne dersiniz?

Haber 26-12-2023 11:45

Yüzüne sünnet derisi enjekte ettireceklere seslendi! Biz Müslüman ülkeyiz, bol bol var sözleri sosyal medyada gündem yarattı

Güzellik trendleri her geçen gün farklılaşarak bambaşka bir noktaya giderken son günlerin trendi ise sünnet derisi enjeksiyonu oldu. Bebek plasentasıyla yapılan uygulamaların ardından son dönemde sünnet derisinden elde edilen kök hücrelerin cilt üzerine uygulanması popüler oldu. TikTok'ta paylaşım yapan bir güzellik uzmanı ise, "Biz Müslüman ülkeyiz, bol bol var" diyerek sünnet derisi enjekte ettirmek isteyenlere seslendi.

Trend 07-12-2023 10:40

Ayak sorunları ciddi hastalıkların habercisi olabilir!

Ayakta görülen yapısal veya deri rahatsızlıklarının genel sağlığı doğrudan etkilediğini belirten Podolog Neslihan Nazlı, “Ayak sorunları, yaşam kalitesini etkileyebilir ve daha köklü sağlık sorunlarına yol açabilir. Örneğin tırnak mantarı, batık tırnak, nasır, diyabetik ayak gibi sorunlar, aslında daha ciddi hastalıkların habercisi olabilir” uyarısında bulundu

Haber 23-10-2023 16:25

Deri tutkunlarının en sevdiği havalar yaklaşıyor! Deri ağırlıklı kombinler oluşturmanız için öneriler

Sonbahar ve kış ayları, deri kıyafetler giymeyi sevenlerin favori dönemi. Deri tutkunları bu dönemde ceketlerden eteklere kadar pek çok farklı kıyafeti kombinleme özgürlüğüne kavuşuyor. Kaliteli deri parçaları bulup satın almak ise zaman zaman zor olabiliyor. Siz de deri parçaları kombinlerinizde kullanmaktan keyif alıyorsanız kaliteli modellerin yer aldığı bu seçkiye mutlaka göz atmalısınız.

Haber 13-10-2023 15:35

Terminatör'den esinlenerek ürettiler! Görenleri şaşırtıyor

Bir çift araştırmacı, 1984 yapımı film Terminatör'den esinlenerek mantardan yapılmış canlı bir deri üretti. Çalışmada, Ganoderma sessile adı verilen ve çeşitli koşullarda büyüyebilen bir mantar türü kullanıldı. Mantar, beş günde yaklaşık 17 santimetrelik bir "Terminatör" modelini baştan aşağı kapladı. Derinin ayrıca ışığa ve dokunmaya karşı da duyarlı olduğu görüldü.

Haber 18-09-2023 10:40

Göbeğinin bir kısmını aldırıp sanat eserine dönüştürdü! 2 kilogramlık deriyi öyle bir hale getirdi ki...

İngiltere’de yaşayan 52 yaşındaki Katie Taylor, kilo verme sürecinden sonra sarkan derisini aldırmak için bıçak altına yattı. Fazla derisini çöpe atmak yerine yeniden tanımlayarak sanata destek olmak istediğini ifade eden Taylor, Güzel Sanatlar’daki doktora tezi için bu deriyi bir sanat eserine dönüştürdü.

Trend 22-07-2023 11:08

Patates kabuklarını asla çöpe atmayın! Kullanım alanları hayatı kolaylaştırıyor

Meyve ve sebzelerin kabuklarını, çekirdeklerini genellikle çöpe atıyoruz ancak çöpe atılan bu maddeler birçok farklı alanda kullanılabiliyor. Adeta hazine değeri taşıyan meyve, sebze kabuklarının kullanım alanları duyanları şaşırtıyor. Patates kabukları da günlük hayatta problem yaşanan birçok sorunu ortadan kaldırıyor.

Kadin 18-06-2023 16:44

Kahvaltıda severek yiyoruz ama tehlike büyük! Tümör oluşmasına neden olabiliyor

Yediğimiz yiyecekler sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Severek yediğimiz birçok yiyeceğin çeşitli hastalık risklerini arttırdığı biliniyor. Kahvaltıda kendimizi şımartmak için en doğru tercih olan reçel ve marmelatların üretiminin ve saklanmasının yanlış koşullarda yapılması tümör riskini oluşturuyor.

Haber 01-03-2023 09:00

Uzmanlardan zombi uyuşturucu uyarısı! Bu uyuşturucu deriyi çürütüyor

Uyuşturucu kullanımı çok riskli durumlara sebep oluyor. Uyuşturucunun zararlı etkilerinin uzun süreli kullanımda ortaya çıktığı düşünülse de birçok uyuşturucu ilk kullanımdan itibaren oldukça zararlı etkiler yaratıyor. Uzmanlar Amerika'da kullanımının giderek arttığı zombi uyuşturucunun etkilerine karşı uyarılarda bulunuyor.

Haber 22-02-2023 09:03

Boş arazide bulunan deri, sakatat ve kanlı brandalar jandarmayı harekete geçirdi! Hayvanlar parçalamış

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, sulama kanalı kıyısı ve tarım arazisinde en az 4 tane olmak üzere kesilmiş büyükbaş hayvanlara ait deri ve sakatatlar bulundu. Olay yerine gelen jandarma, Tarım İlçe Müdürlüğü ve zabıta ekipleri, gerekli incelemeleri yaptıktan sonra tutanak hazırlayarak deri ve sakatatları imha etti. Hayvanların parçaladığı deri ve sakatatların, hırsızlar tarafından çalınan ya da kaçak şekilde kesimi yapılan hayvanlara ait olma ihtimali üzerinde duruluyor. İşte olayın detayları...

Haber 05-01-2023 17:00

Tırnaklardaki değişikliklere dikkat! Hastalığın en erken belirtisi... Sakın önemsiz sanmayın

Tırnaklarda yaşanan değişikler sıklık yaşanan durumlar arasında bulunuyor. Bu sebeple birçok tırnak hastalığı önemsiz görülüyor. Ancak uzmanlara göre tırnaktaki değişimlerin altında yatan çok ciddi hastalıklar olabiliyor. Demans gibi hastalıkların ilk belirtisinin tırnakta görülen değişimler olduğu belirtiliyor.

Haber 30-11-2022 11:33

Deri eşyalarınızın ilk günkü gibi yeni ve temiz olmasını sağlayacak ürünler

"Deri ürünler çok şık ancak yıprandığı zaman kullanamıyorum." diyorsanız endişe etmenize gerek yok! Solüsyon ya da krem formunda üretilen pek çok deri bakım ürünü bulunuyor. Aklınıza gelebilecek her türlü deri eşyalarınızın bakımını bu ürünlerle yapabilir, uzun ömürlü olmalarını sağlayabilirsiniz. Gelin, deri eşyalarınızı yenileyen ve bakımını sağlayan on farklı ürünü birlikte inceleyelim.

Haber 16-11-2022 18:17

Bu kullanım alanlarını hiç duymadınız! Vazelin her alanda fayda sağlıyor

Her evde bulunan kozmetik ürünler denilince akla vazelin geliyor. Vazelin çok eski zamanlardan beri sıklıkla kullanılıyor. Çok pahalı kremlere göre daha fazla nemlendirme sağlayan vazelininin faydaları cilt bakımı ile sınırlı kalmıyor. Vazelinin faydaları saymakla bitmiyor. Peki vazelinin faydaları nelerdir? Vazelinin kullanım alanları nelerdir?

Kadin 26-10-2022 08:59

Avusturyalı bilim adamlarından mucizevi buluş! Yaraları dikişe gerek kalmadan kapatıyor

Yaraların kapanması oldukça zorlayıcı olabiliyor. Büyük ve derin yaralar için genellikle dikiş işlemi uygulanıyor. Ancak dikiş atana yüksek kan kayıpları yaşanabiliyor. Avustralyalı ve Amerikalı biyomedikal mühendisler zımba ya da dikişe ihtiyaç duymadan deri ve iç organ kesiklerini 60 saniyede kapatan cerrahi yapıştırıcı geliştirdi.

Haber 24-10-2022 13:30

Patates kabuklarını çöpe attığınız için pişman olacaksınız! Patates kabuklarının çok faydalı kullanım alanları

Sebzelerin en lezzetlisi olarak görülen patates herkes tarafından sevilerek tüketiliyor. Patatesin her çeşidi farklı güzellikte oluyor. Ancak patates hayatımızda sadece yiyecek olarak bulunmuyor. Patates kabukları birçok alanda hayatımıza kolaylık sağlıyor. Patates kabuklarının kullanım alanları çok yararlı olsa da maalesef bilinmiyor. Bu faydaları öğrendikten sonra kimse bu kabukları çöpe atmıyor.

Kadin 27-09-2022 10:44

Kocaeli'de tarihi eser olduğu değerlendirilen deri kemer ve kitap ele geçirildi

Kocaeli'de tarihi eser olduğu değerlendirilen deri kemer ve kitap ele geçirildi

Yurthaber 22-08-2022 17:27

Hayvan derilerini işleyip tablo, çanta ve takıya dönüştürüyorlar

Bursa Olgunlaşma Enstitüsünde görevli el sanatları öğretmenleri Deniz Şenol ve Bahar Yağcı'nın 7 yıldır yürüttüğü çalışma kapsamında büyükbaş ve küçükbaş hayvan derilerinden yapılan eserler enstitüde sergileniyor - Şenol: - "Yetiştirebileceğim öğrencim yok. Şu anda iki arkadaş çalışıyoruz. Alttan gelen bir nesil olursa tabii ki çok güzel olur"

Yurthaber 17-07-2022 11:04

Uşaklı dericiler, kurban derileriyle üretimi artıracak

Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi Başkanı İbrahim Karahallı: - "Küçükbaş kurban derilerinin yüzde 80'i bölgemize gelmekte. Sadece kurban derisini alıp 1 sene boyunca bunu işleyen firmalarımız mevcut" - "Kurban kesildikten sonra derinin tek ihtiyacı birkaç kilo tuz ve serin bir yerde muhafaza etmek"

Yurthaber 08-07-2022 11:32

İngiltere'de deri hücresi 30 yıl gençleştirildi: 'Amaç sağlıklı yaşam süresini uzatmak'

İngiltere'de araştırmacılar, 53 yaşındaki bir kadının deri hücrelerini 23 yaşındaki bir kadınınkiyle eşdeğer olacak şekilde gençleştirdi.

Haber 13-06-2022 14:10

Robotlar yakında acıyı hissedebilir! Gitgide bize benziyorlar

Robotlar, kısa süre sonra acı hissedebilirler. Glasgow Üniversitesi'nden bir mühendis ekibinin rahatsız edici hisleri taklit edebilen yeni bir elektronik cilt geliştirmesi buna önayak oldu. Bu durumda insanlar gibi hassasiyete sahip yeni nesil akıllı robotların yaratılması artık hayal olmaktan çıkacak.

Haber 02-06-2022 16:49

Yıkamayla geçmiyor, temasla bulaşıyor! Cilde yapışıp kalıyor

İnsan vücudunda her an birçok farklı olay yaşanıyor. Tabii biz birçoğunu fark etmiyoruz. Özellikle cildimizde, derinin üzerinde milyonlarca gözle görülmeyen hayvan yaşıyor. Gözeneklerde üretilen sebumla beslenen ve mikroskobik boyutlar olan bu akarların 2,5 milyon tane olduğu belirtiliyor. Bu akarlardan biri de Demodex. Demodex’ler insan yüzünde konumlanıyor ve insanların birbirleriyle temasıyla bulaşıyor. Demodex adı verilen akarlar, yıkamayla da temizlenmiyor.

Haber 01-06-2022 12:02

Deri ve deri mamulleri sektöründen 163 ülkeye ihracat

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Güven Karaca: - "En çok Avrupa Birliği'ne ihracat yapıyoruz, yüzde 43'lük bir pazar. İkinci eski Doğu Bloku ülkeleri, üçüncü sırada Afrika ve diğer ülkeler yer alıyor. Afrika ülkeleri yükseliş trendine devam ediyor" - "Ölçek problemini çözüp, dünya markalarının talebini daha fazla karşılayacağız. Müşteri var, kapasite yetmiyorsa, büyümek zorundayız"

Yurthaber 17-05-2022 11:02

Tüylerinizi diken diken edecek! Tuhaf buluş yakında gerçek olabilir

Chemnitz Teknoloji Üniversitesi'nden araştırmacılar, dokunuşu ve dokunuşun geldiği yönü tam olarak algılayabilen, minik tüy veya kıllar içeren yeni bir elektronik cilt (e-cilt) türü geliştirdi. Bilim kurgu filminden gelen bir konsept gibi görünse de bu tuhaf buluş yakında gerçek hayatta olabilir.

Haber 05-05-2022 11:28

Bu telefon sırtı görenleri şaşırttı! Güneşte fazla kalınca sanki kızarıyor

Hong Kong merkezli bir akıllı telefon şirketi olan Infinix, akıllı telefonlar için renk değiştiren suni deri kaplamasını duyurdu. Bu kaplama, güneş ışığına maruz kaldığında renk değiştiriyor. İnsan derisi gibi güneş ışığına fazla maruz kaldığında söz konusu deri kapakta renk farklılıkları ortaya çıkıyor, tabiri caizse güneş yanığı oluşuyor.

Haber 25-03-2022 17:22

Sofistike ve şık oldukları kadar da rahat olan deri sandalye ve deri koltuk çeşitleri

Ev ve ofis dekorasyonunda hem şıklığı hem rahatlığı önemseyenlerin seçeceği parçalar arasında elbette koltuklar yer alıyor. Özellikle uzun süre masa başında çalışmak ve misafirleri ağırlamak için kullanılan koltukların deriden üretilmesi, tasarladığınız iç mekâna farklı, sofistike bir hava katıyor. Koltuğunuzda rahat rahat otururken, çalışırken ve dinlenirken farklı tarzda bir tasarım arıyorsanız size ilham verecek deri koltuk modellerini incelediğimiz yazımıza mutlaka göz atmalısınız!

Haber 25-03-2022 12:25

Takıntısı yüzünden bu hale geldi! Korkunç hastalığı yıllarca fark edemedi

24 yaşındaki Aubrey Wagner, ciddi bir deri yolma bozukluğu olan dermatolomaniden mustarip. Takıntısı yüzünden her gün cilt bakımı adı altında cildindeki derileri koparmaya başlayan genç kızın vücudunda yaralar çıkmaya başladı. Yaşadığı stresle durumu daha da kötüleşen Wagner, son halini sosyal medya hesabından paylaştı.

Haber 03-03-2022 07:35

Kilo alıp verdikçe cilt de zarar görüyor! Bu yöntem kilo değişiminin etkilerini yok ediyor

Kilo alma ve verme sonucu yüz bölgesinde meydana gelen değişiklikler için tercih edilen uygulamaları anlatan Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, yeni ve güzel bir cilt için hangi yöntemlere başvurulabileceğini anlattı.

Haber 21-12-2021 15:42

Trendleri asla kaçırmayan sevgilisine yılbaşı hediyesi arayanlar için: Deri giyim ve aksesuar önerileri

Trendleri kaçırmayan sevgilisi için yılbaşı hediyesi arayanlar buraya! Bu yılın en trend ürünleri deri giyim ve aksesuarlarını sizler için derledik. Farklı tasarımları ile baş döndüren deri ürünlerin iddialı dünyasına girmeye hazır mısınız?

Haber 17-12-2021 13:48

Deri sektöründe 2022 ihracat hedefi 2 milyar dolar

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şenocak: - "Kasım sonu itibarıyla 1,6 milyar dolar ihracatımız var, yılı 1 milyar 750 milyon dolar, yani 2019 yılı rakamlarının 50-60 milyon dolar fazlasıyla kapatacağız" - "Deri ve deri mamullerinde hedef ülkelerimiz ikinci halka ülkeleri, Amerika, Güney Afrika, Uzak Doğu ve bunların hepsinde de gelişme var. Bu da bizi sevindiriyor" - "Deri ve deri mamullerinde 170 ülkeye ihracat yapıyoruz"

Yurthaber 04-12-2021 11:18

Manda derisi Afyonkarahisar'da kadınların ellerinde şekilleniyor

Sultandağı Kadın Kooperatifinde kurulan atölyede kadınlar, manda derisinden tablo, çanta, cüzdan, kemer ve çeşitli aksesuarlar üretiyor - Kooperatif Başkanı Şeyma Aldırmaz: - "Burada internet üzerinden aldığımız toplu ve kişisel siparişleri üretiyoruz. Yine online satışlarımız oluyor" - Deriden aksesuar üreten Raziye Günyüzlü: - "Ürünlerimiz beğenildikçe bu iş daha da çok hoşumuza gidiyor. Hem de elimize harçlık geçiyor"

Yurthaber 03-12-2021 13:29

Leather&Fur Fuarı, Antalya'da kapılarını açtı

Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği Başkanı Gürkan Gözmen: - "Kendi markalarıyla katılan 61 firmamız var. Kendilerine özgü koleksiyonlarıyla dünyanın en iyi derisini üreten Türkiye'nin, dünyanın en iyi koleksiyonlarını burada sergiliyorlar" - "Her fuarda 65-70 milyon dolara yakın iş bağlantısı oluyor. Senede iki defa düzenlediğimiz bu fuarlarda 150 milyon dolara yakın bir ticari beklenti içinde oluyoruz"

Yurthaber 02-12-2021 12:59

Ayağı sertleştiren ölü deri tabakasına veda edin! İşte ölü deri tabakasından kurtulmanın yolları

Bütün yükümüzü ve ağırlığımızı ayaklarımız taşır. Ayakta durduğumuz zamana ve yüke bağlı olarak ayaklarımız zamanla sertleşebilir. Bu sertleşmenin nedeni ise ölü deri tabakasıdır. Yaşayan deri bir süre sonra ölür ve sertleşip taşlaşır. Neyse ki bunun da bir çözümü var. Kötü bir görüntüye ve rahatsızlık hissine sebep olan ölü deri tabakasından kurtulmanın yolları...

Kadin 01-11-2021 07:04

Kirlenen deri ve süet kıyafetlerinizi temizlerken mahvetmeyin! Bu kolay yöntemlerle...

Şıklığı ve zarafeti zirveye taşıyan kıyafetlerin başında süet ve deri ürünler geliyor. Zamansız ve kolay kullanımı olsa da bu ürünlerin temizliği özel çaba ve dikkat gerektiriyor. Deri ve süet kıyafetlerinizi temizlemenin en kolay yollarını sizin için araştırdık. İşte detaylar!

Haber 12-10-2021 15:33

Belt lipektomi nedir? Belt lipektomi ameliyatı ve faydaları

Belt lipektomi son zamanlarda popüler hale gelen vücut şekillendirme işlemlerinden biridir. Belt lipektominin obezite için çözüm olarak görülmemesi gerektiğini söyleyen Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı Doç. Dr. Serdar Altun, belt lipektomi ameliyatı, sonrası ve faydaları ile ilgili tüm detaylarıyla sizler için anlattı.

Haber 27-09-2021 07:37

Eskitütüncü: “Kurban bağırsakları ve derisini ekonomiye kazandıralım”

Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçılar Birliği (ASHİB) Yönetim Kurulu Üyesi Nurullah Eskitütüncü, deri ve bağırsak sektörünün ham madde ihtiyacının üçte birlik bölümünün Kurban Bayramı’nda kesilen küçükbaş ve büyükbaş hayvanlardan karşılandığını belirterek, "Kurban deri ve bağırsaklarını ekonomiye kazandıralım" dedi.

Finans 15-07-2021 12:34

Egeli dericiler İtalya ve Almanya'daki fuarlarda aktif tanıtım yapmayı hedefliyor

Egeli dericiler İtalya ve Almanya'daki fuarlarda aktif tanıtım yapmayı hedefliyor

Yurthaber 26-06-2021 10:39

Deri ceket kombinleri ile tüm gözleri üzerinize çekin

Deri ceketler dolabımızın vazgeçilmez parçaları arasında yer alır. Hemen her ortamda rahatlıkla kullanılabilen deri ceketler, kombinlemesi kolay parçalardır. Sade, şık ve rahat giyimin anahtarı olan deri ceketleri kombinlerken dikkat edilmesi gerekense kullanılan ayakkabı ve aksesuarlardır. İşte Moda Bloggerı Nil Ertürk'ten farklı ortamlarda deri ceket kombinleri ile ilgili bilgiler...

Kadin 17-06-2021 11:34

Bendeki bu 5 sinyale dikkat! Pandemi bendeki tehlikeyi arttırdı

Hemen herkesin vücudunda bir veya birkaç tane bulunan benler bazı durumlarda deri kanserine dönüşebiliyor! Yazın uzun süreli güneşe maruz kalmaktan kalıtsal özelliklere dek bir çok etkenin yol açabildiği benleri takip altında tutmak ve kimi zaman ayna karşısında kontrol etmek gerekiyor.

Kadin 08-06-2021 10:41

Deri ve deri mamulleri sektöründen 143 milyon dolarlık ihracat

Deri ve deri mamulleri sektörü geçen ay 143 milyon 323 bin dolarlık ihracat gerçekleştirirken, en fazla dış satımı Almanya'ya yaptı.

Finans 05-05-2021 12:26

Araştırma: Deri sürüntüsü ile korona tespit edilebilir

İngiltere’de yapılan araştırmaya göre, deriden alınan sürüntü testiyle Covid-19’un tespit edilebileceği açıklandı.

Haber 18-03-2021 12:05

Deri kanseri neden artıyor?

Her 10 yılda bir deri kanseri görülme sıklığı yüzde 2 oranında artıyor. Günümüzde deri kanserini bilimsel olarak artırdığı bilinen en önemli etken ise güneş.

Haber 10-05-2010 12:11

Mantardan korunmanın yolları

Özellikle yaz aylarında artan mantar hastalıklarının oluşumu ile ilgili bilgi veren Dermatolog Dr.Hasibe Özkılıç, bu hastalıktan korunma yöntemlerini anlattı.

Haber 30-11-1999 00:00