Turk Kahvesi Zayiflatir Mi Haberleri

Hamileler Türk kahvesi içebilir mi, faydaları nelerdir? Hamilelikte kahve içmek bebeğe zarar verir mi?

Gebelik döneminde anne adaylarına severek tükettikleri yiyecek ve içeceklerde doktorları tarafından birtakım kısıtlamalar gelebilir. Hamilelik dönemi anne adaylarının en dikkat etmesi gereken dönemlerden biridir. Gebelik süreci kadınların en mutlu ve en heyecanlı geçirecekleri bir dönem olsa da yiyecek ve içeceklerdeki bazı kısıtlamalar bu sürece gölge düşürebilir. Peki, hamileler Türk kahvesi içebilir mi?

Kadin 2023-02-24 17:30:47

Şili'nin kültür elçisi Türkiye'deki 30. yılını kutluyor

Şili'nin Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Paulino Toledo, 1989'da Şili'den burslu öğrenci olarak geldiği Türkiye'de 30. yılına girmenin mutluluğunu yaşıyor - Paulino Toledo: - "Bana Türkiye'yi tavsiye eden hocama 'Gece Yarısı Ekspresi filmini izlemediniz mi hocam?' diye sormuştum. O da bana, 'O film belirli politik amaçlarla yapıldı. Asla o filme göre hareket etme. Türkiye'nin öyle bir ülke olmadığını gittiğinde gözlerinle göreceksin.' diye cevap verdi. Gerçekten de Şili'den gelen ilk burslu öğrenci olarak Türkiye'nin 'Gece Yarısı Ekspresi' filmindeki gibi olmadığını gördüm" - "Eşimle kültür olarak da hiçbir sorun yaşamadık. Ben Katolik'im ama aramızda hiçbir zaman dinlerimizi engel olarak görmedik. Çocuğumuzu da hayat tercihleri konusunda serbest bıraktık. Kendisini hem Şilili hem Türk olarak görüyor. Ailelerimiz arasında da hiçbir sorun yaşamadık" - "Şehir olarak en çok İstanbul'u, sonra İzmir, Ankara, Gaziantep, Antalya ve Hatay'ı seviyorum. Türk kahvesi ve şerbet, favorilerim arasında ama maalesef 30 yıldır çaya alışamadım"

Haber 2019-04-20 11:12:11

Kahve Yemen'den mi gelir?

En iyi kahve Arap kahvesi olarak bilinir. Yüzyıllar önce Sufilerin içeceği olarak görülen kahve, zaman içinde caddelerimizi süsleyen kafelerin temel içeceği haline geldi.

Haber 2013-04-18 18:04:59