İyi akşamlar! 17 Aralık günün haber özetine hoş geldiniz!
Bugün yine dolu dolu bir gündemi geride bıraktık.
Mynet'in Sesi ile başlıyoruz...
- İstanbul Şişli'de bir otomobil henüz bilinmeyen bir nedenle ters yöne girdi. Önce motosiklete çarpan araç daha sonra kaldırımda yürüyen yaralara çarptı. Korkunç kazada 2 kişi öldü, 6 kişi de yaralandı.
- Son günlerin en çok konuşulan isimlerinden olan ve uyuşturucu testi pozitif çıkan spiker Ela Rümeysa Cebeci, ifade vermek üzere İstanbul Adliyesine geldi. Cebeci'nin geçtiğimiz günlerde ifadesi alınmış, teste gönderildikten sonra serbest bırakılmıştı. Cebeci'nin asansöre koşarak binmesi ve soru sormak isteyen gazetecilerden rahatsız olması kameralara yansıdı. Cebeci ifadesi işlemi sonrası adliyeden ayrıldı.
- İzmir'de eğlence sektöründe hizmet veren ve yıllardır büyük konserler düzenleyen iş insanı Ata Karataş hesaplarına bakınca gözlerine inanamadı. Son yıllarda 80 milyon TL usulsüz para çıkışı gören patron hemen savcılığa koştu. Rakamın daha da artabileceğini belirten iş insanı yanında çalışanların bazılarının 25 yıllık bazılarının 7 yıllık olduğunu belirtti. Olayla ilgili şüpheliler gözaltına alındı.
- Yediden yetmişe evlisi, bekarı, genci, yaşlısı herkes "Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? 2026 asgari ücret ne kadar olacak?" sorularına yanıt ararken; Cumhur İttifakı'ndan dikkat çeken bir çıkış geldi. İttifak ortaklarından olan Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Mustafa Destici, asgari ücret için yüzde 50 zam çağrısında bulunurken "2026 asgari ücret 33 bin 52 lira olarak ilan edilmelidir" diye konuştu.
- Ankara'da darbedildiği ileri sürülen 1,5 yaşındaki Melek Adıgüzel’in ölümüne ilişkin davada tutuklu yargılanan babası Ünal Adıgüzel, 'Kasten yaralama sonucu ölüme neden olma' suçundan takdiri indirim uygulanarak 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı, tutuksuz yargılanan annesi ise beraat etti.
- Elazığ'daki yediemin otoparkında yıllardır bekleyen yüzlerce aracın yosun tutarak çürümeye başladığı, yaklaşık 500 milyon TL'lik milli servetin kendi haline terk edildiği görüldü.
- Ünlü şarkıcı Güllü 26 Eylül'de Yalova'nın Çınarcık ilçesi Harmanlar Mahallesi Vali Akı Caddesi'nde bulunan 6. kattaki evinin üzeri kapalı terasındaki pencereden düşerek hayatını kaybetmişti. Güllü'nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter'in cumartesi günü tutuklanmasının ardından oğlu Tuğberk Yağız Gülter yeniden ifadeye çağırıldı. Güllü'nün kızı Tuğyan'ın 'Annemi öldüreceğim' mesajı da ortaya çıktı.
Haber özetimizin sonuna geldik. Gelişmelerle yeniden buluşmak üzere!