İyi akşamlar! 21 Temmuz günün haber özetine hoş geldiniz!
Bugün yine dolu dolu bir gündemi geride bıraktık.
Mynet'in Sesi ile başlıyoruz...
- Bünyesinde ünlü markaları da bulunduran Soma Termik Santrali ekonomik zorluklar nedeniyle üretimi durdurdu. 2015 yılında Soma Termik Santrali 685 milyon liraya satın alan Konya Şeker, borçları ödemekte zorlanmaya başladı. PANKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, santrali kapatacaklarını ifade etti.
- Antalya kavruluyor, bugün Temmuz ayının en sıcak günlerinden biri yaşandı. Nem oranının yüzde 80'e ulaştığı kentte hissedilen sıcaklık 46,6 dereceye kadar çıktı. Kimi sıcak havadan korunmak için şemsiye ile dolaştı, kimi ise yeşillik alanlarda sulama yapılırken fıskiyelerde serinledi. Cadde ve sokaklar boş kalırken, sahiller doldu taştı.
- Siirt'in Tillo ilçesinin Sinep köyü sakinleri lokal endemik bitki özelliği bulunan, koparılması halinde 557 bin 212 lira ceza uygulanan Siirt adaçayını (Salvia Siirtica) dalında korumak için yetiştiği mezarlıkta nöbet tutuyor. Köy muhtarı Şaban Koyun, "Bilim insanları araştırmaları sonucu bu türün dünyada sadece burada olduğunu söylediler. O günden beri bu bitkiyi koruma altına aldık" dedi.
- Son dönemde gündemden düşmeyen 'LGS'de şaibe' iddiasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Çok büyük bir terbiyesizlik" tepkisi geldi.
- Bahsi geçen şaibe iddialarıyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Tekin'den de yeni bir açıklama geldi. Bakan Tekin, '29 kişi hakkında soruşturma açıldı. Bunun içinde farklı kamusal görevi olanlar da var. O arkadaşlarımızın hepsi soruşturmanın selameti açısından valilik tarafından görevden uzaklaştırılmış durumda' ifadelerini kullandı.
- Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu'nda Feyenoord ile karşılaşacak.
- Bangladeş'te korkunç bir olay yaşandı. Başkent Dakka'da hava kuvvetlerine ait eğitim uçağı, okul kampüsüne düştü. İlk belirlemelere göre bir kişi yaşamını yitirirken can kaybı saatler içinde 18'e yükseldi. Aralarında çocuklarında da olduğu onlarca kişinin durumu ise ağır.
Haber özetimizin sonuna geldik. Gelişmelerle yeniden buluşmak üzere!