İyi akşamlar! 2 Ocak günün haber özetine hoş geldiniz!
Bugün yine dolu dolu bir gündemi geride bıraktık.
Mynet'in Sesi ile başlıyoruz...
- İstanbul’da iki küçük çocuğuna bakması için Filipinli bir bakıcıyla anlaşan avukat Zuhal Kılınç Saraç, kısa sürede büyük şok yaşadı. “Kardeşime para göndereceğim” diyerek maaşını erken alan bakıcı ortadan kayboldu. Evdeki yaklaşık 1 milyon liralık ziynet eşyasının da yerinde olmadığı ortaya çıktı. Bakıcı hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
- Kartlar ve mobil cihazlar üzerinden hiçbir temas gerektirmeden ödeme yapmaya imkan sağlayan temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti 15 Ocak'tan itibaren 1500 liradan 2 bin 500 liraya çıkarıldı.
- Iran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’daki protestolara yönelik müdahale tehdidine sert tepki göstererek, "İranlılar, sorunlarını çözmek için kendi aralarında diyalog ve etkileşim yolunu benimserken hiçbir şekilde dış müdahaleye izin vermeyeceklerdir" dedi.
- Kan donduran görüntüler Antalya'dan geldi. 1 yaşındaki kızının vücudunda morluklar fark eden Osman Vesek, eve gizli kamera yerleştirdi. Görüntüleri izleyince şoke olan Vesek, 25 yaşındaki eşi İ.M. hakkında hemen savcılığa suç duyurusunda bulundu. Söz konusu görüntülerde İ.M.'nin bebeğini acımasızca darp ettiği anlar yer alıyor.
- Orta Doğu'da kazan yeniden kaynıyor. Son olarak Suudi Arabistan ile Birleşik Arap Emirlikleri Yemen üzerinden büyük bir çatışmanın eşiğinde. Suudi cephesinin geçtiğimiz günlerde Yemen'i vurması üzerine Birleşik Arap Emirlikleri bölgeden askerini çekmişti. Son gelen bilgilere göre Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri destekli grubun elindeki bölgede yeni bir operasyon başlattıklarını duyurdu.
- Ahmet Türk, Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atanmasına gerekçe olan davadan geçen yıl 23 Ekim günü beraat etmişti. İçişleri Bakanlığı, Mardin kayyumu Tuncay Akkoyun’un görev süresini iki ay daha uzattı. MHP lideri Devlet Bahçeli; Türk’ün görevine iade edilmesi gerektiğini savunmuş, “Türkiye’de barışın sağlanması için PKK ile diyalogların kurulması konusuna katkı sağlayan biri. Görevine iade edilmeli” demişti.
- Niğde’de çocuklarını sosyalleştirmek amacıyla belediye şehir tiyatrosunun kapısından içeri giren 57 yaşındaki Kadriye Şenel, kısa sürede sahnenin parlayan yıldızlarından biri oldu. Günlük temizlik işlerinde çalışırken tiyatroyla tanışan iki çocuk annesi Şenel, sergilediği başarılı performansla yalnızca izleyicilerin değil, dizi yapımcılarının da dikkatini çekerek ekran yolculuğuna adım attı.
Haber özetimizin sonuna geldik. Gelişmelerle yeniden buluşmak üzere!