Yürütülen uyuşturucu soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Mehmet Akif Ersoy ve Ela Rümeysa Cebeci’nin tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Gazeteci Emrullah Erdinç de ifadesine başvurulmak üzere gözaltına alındı. Ayrıca Umut Evirgen de gözaltına alındı.
Devamını Okuİstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, şirketler üzerinden hayali ticaretle yaklaşık 7 milyar lira değerinde sahte fatura düzenlendiği gerekçesiyle yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Gözaltına alınan 37 kişiden 21'i tutuklandı.
Devamını OkuRusya Devlet Başkanı Putin'in "Durdurulamaz" dediği Oreşnik füzeleri Belarus'a konuşlandırılacak. Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ülkesine en fazla 10 tane Oreşnik balistik füze sistemi yerleştirileceğini bildirdi.
Devamını Okuİstanbul Zeytinburnu'nda park halindeki araca otomobille gelen şüpheliler tarafından uzun namlulu silahla ateş açıldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken kurşunlar iş yerine ve park halindeki araca isabet etti. Çevredeki güvenlik kameralarını izleyen polis ekipleri kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.
Devamını OkuKüresel Gazeteciler Konseyi (KGK) yaptığı açıklamada "Görevini onuruyla sürdüren, etik ilkelere bağlı, kamu yararını önceleyen binlerce gazeteci; bu sorumsuzluklar yüzünden toplum nezdinde töhmet altında bırakılmaktadır." dedi.
Devamını OkuTBMM Genel Kurulu’nda 2026 bütçesi görüşmelerinin tamamlanmasının ardından CHP ve AK Parti milletvekilleri arasında kavga çıktı. Meclis'teki kavgada gruplar arası büyük bir arbede yaşanırken Meclis Başkanı oturuma ara verdi. Ara sırasında da AK Parti ve CHP milletvekilleri arasındaki arbede devam etti.
Devamını OkuVan'dan İstanbul'a yat götüren TIR, Erzurum-Artvin kara yolunda motorunun ısınması sebebiyle stop etti. Kara yolu çift yönlü ulaşıma kapatılırken, yaklaşık 45 ton ağırlığındaki yat yüklü TIR, 1,5 saatlik çalışma sonucu kurtarıldı. TIR sürücüsü Serkan Şengül, "Köprüyü çıkmak için buradan bypasa çıktık. Maalesef araba oturdu yere. Biraz zorluk çektik. Aracı kurtardık. Yola devam edeceğiz" dedi.
Devamını Oku500 bin konut için başvurular sona erdi. Kuralar ise 29 Aralık'ta başlatılacak. Şimdi ikinci aşama olan kiralık konut hazırlıkları yapılıyor. İstanbul'daki 15 bin kiralık konut için 2026'nın ilk yarısında takvim açıklanacak. İlk teslimlerin de yıl sonu yapılması bekleniyor. Kurada hak sahibi olanlar piyasanın yarı fiyatına devletin kiracısı olacaklar.
Devamını Okuİsrail ordusunun, yaklaşık 10 bin yedek askeri evlerinde de silahlandırmayı planladığı belirtildi. Habere göre, bu planla, İsrail'in 7 Ekim 2023'te yaşananlara benzer bir durumla karşılaşması halinde tümenin her an göreve hazır olması hedefleniyor.
Devamını OkuDüzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, şehirde ilk olma özelliği taşıyan Düzce Konaklı Köyü Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin üretim tesisini gezdi. Düzce’nin yerli ve doğal hammaddelerinden katma değerli ürün geliştiren kadınlar hem ekonomiye katkı sağlıyor hem de doğal ürünlere erişilmesini kolaylaştırıyor.
Devamını Oku6 Şubat depreminde yakınlarını kaybeden vatandaşlar, deprem sanıklarının 11. Yargı Paketi'ndeki 27. maddeden muaf tutulmasını istiyor. Yakınlarını kaybeden vatandaşlar bugün eylem yaparak ve sosyal medyadan yaptıklarıyla açıklamalarla seslerini duyurmaya çalıştı. 6 Şubat depremlerinde çocuklarını ve torununu kaybeden Nurgül Göksu, “Bizim kıymetlilerimizi enkaz altında bırakanları ancak biz affedebiliriz" dedi.
Devamını OkuFransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransız donanmasının yakında emekliye ayıracağı Charles de Gaulle uçak gemisinin yerine yeni, daha büyük ve daha modern bir uçak gemisi inşa edeceklerini açıkladı.
Devamını OkuBakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, "rüşvet almak" suçundan tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Medya AŞ Genel Müdürü Fatoş Pınar Türker'in Marmara Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda çıplak aramaya tabi tutulduğu ve tutuklulara mahsus yaşam alanları dışında yer aldığı iddialarının tamamen asılsız olduğunu bildirdi.
Devamını OkuMaltepe'de bulunan bir alışveriş merkezinde müşteri ile garson arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
Devamını OkuElazığ'da belediyeye ait çok amaçlı salona giren bir kediye görevlinin tekme atması tepkilere neden oldu. O anlar kameralara yansıdı.
Devamını Okuİzmir’in Çeşme ilçesinde narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda, uyuşturucu madde ve çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Devamını Okuİsrail Başbakanı Netanyahu'nun ABD Başkanı Donald Trump'a İran'a yönelik yeni bir saldırı için planlar sunacağı iddia edildi. Tel Aviv yönetiminin, İran'ın füze programını genişletmesi ve haziranda saldırıya uğrayan nükleer tesislerini yeniden inşa etmesinden kaygılandığı aktarıldı.
Devamını OkuŞanlıurfa'nın Bozova ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu 5 kişinin yaralandığı kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.
Devamını OkuMardin'in Kızıltepe ilçesinde klima montajı yaparken dengesini kaybeden işçi, 2'nci kattan düşerek yaralandı.
Devamını OkuDiyarbakır'da yolun karşısına geçmek isteyen Ali Çiftçi (60), otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti.
Devamını OkuKütahya'da şarampole devrilen otomobilin sürücüsü Musa Y., araçta sıkışarak yaralandı. Araçta sıkışan sürücü, itfaiye ekiplerince bulunduğu yerden çıkarıldı.
Devamını OkuTBMM'de CHP ile AK Parti arasında kriz tartışması yaşandı. CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı kürsüye 'kriz' yazılı bir dövizle çıktı. Döviz kürsüye sığmayınca TBMM Başkanlık Divanı'nın bulunduğu yere koyan Sarı'ya, Meclis Başkanvekili Celal Adan müsaade etmedi. Sarı'nın sözlerine AK Parti Grup Başkan Vekili Leyla Şahin Usta "Çizdikleriniz bir hayal. Çizdikleri pankartta da CHP'nin renklerini kullanmışlar, hakikaten CHP'de bir kriz var, bunu çok güzel ifade etmişler." dedi.
Devamını OkuBaşlatılan uyuşturucu soruşturmasında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sadettin Saran'ın savcılık ifadesi ortaya çıktı. Tv100 canlı yayında aktarılan ifadeye göre Saran, Ela Rumeysa Cebeci'ye atılan mesajın doğru olduğunu ifade etti. Cebeci'nin Saran'a attığı mesajda "HD rüya gördüm. O bahçeden topla getir" dediği yer aldı. Saran bu mesajla ilgili de "Bu konuşmaları yaptık. Ancak bir film sahnesinden esinlenerek yaptım" dedi.
Devamını OkuFenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, "En iyi insan mıyım? Hayır. Kusursuz muyum? Hayır. Suç işledim mi? Hayır. Devlet çağırırsa nerede olursak olalım gelirim" dedi.
Devamını OkuSpiker Ela Rumeysa Cebeci geçtiğimiz günlerde yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklanmıştı. Cebeci'nin bugün ek ifade için cezaevinden adliyeye getirildiği aktarıldı. Cebeci ifadesinin ardından yeniden cezaevine gönderildi.
Devamını OkuTrabzonspor, Türkiye Kupası A Grubu ilk hafta maçında konuk ettiği Alanyaspor'a mağlup oldu. Bordo-mavililer, Ziraat Türkiye Kupası'nın ikinci haftasında 14 Ocak'ta İstanbulspor deplasmanına çıkacak. Alanyaspor ise aynı tarihte Karagümrük'ü ağırlayacak.
Devamını OkuArabeskin sevilen isimlerinden biri olan ünlü şarkıcı Cansever'den üzen haber geldi. Kansere yakalandığını duyuran Cansever, konserlerine ara verdi. Hasta yatağından fotoğraf paylaşan Cansever, sevenlerini endişelendirdi. Cansever açıklamasında, "Basında da duyduğunuz gibi bana lösemi teşhisi konuldu.O yüzden bu paylaşımı yapmak istiyorum. Çünkü çok insan arıyor, yazıyor; herkese cevap veremiyorum. Fakat her şey çok güzel olacak." dedi.
Devamını OkuMersin'de bir çiftçi, çamurlu olan ayakkabılarını çıkarıp çoraplarıyla markette alışveriş yapmıştı. Görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Akşam haberleri açtığında kendini görünce şaşırdığına vurgu yapan Adnan Ersin "Tarlada çalışsam ayakkabım çamur olsa yine aynı yaptığımı yaparım. Ayakkabımı çıkarır içeri geçerim" dedi.
Devamını OkuTürkiye Güllü'nün ölümünü konuşuyor. Son olarak Güllü'nün kardeşleri, yeğenleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Uzman isimler yaşanan olayın toplum üzerindeki etkisine dikkat çekerek "Bugün izlediğimiz şey, yalnızca bir anlık şiddet değil; uzun yıllar boyunca birikmiş, konuşulmamış ve görülmemiş bir psikolojik patlamadır." dedi.
Devamını OkuGalatasaray Başkanı Dursun Özbek, Okan Buruk'a sahip çıktı. "Özellikle Okan Buruk hocamız için söylenen şeylerden rahatsızlık duydum" diyen Özbek "Kendisi son derece başarılı. Üç senedir şampiyon oluyoruz. Takdir edilmesi gereken bir başarımız var." dedi.
Devamını OkuAvrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin Rusya'dan doğal gaz ve sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ithalatını 2027 sonbaharına kadar aşamalı biçimde sonlandırmasını içeren yasal düzenlemeyi kabul etti. AB'nin Rusya'dan LNG ve boru hattı ile doğal gaz ithalatı savaş öncesinde yüzde 45 seviyesindeyken son dönemde yüzde 12'ye kadar geriledi.
Devamını OkuEski anchorman Erhan Çelik, günlük yaşama dair yorumlarla ekranlara yeniden geri dönüyor. Nobel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik, “Sakın Kaçırma Türkiye” adlı programda gündemdeki her türlü haber konusunda yapacağı yorumlarla ilk kez bir sabah kuşağında izleyici ile buluşacak.
Devamını OkuÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmeleri sırasında kendisine “Sanırsınız Çevre Şehircilik Bakanı değil şantiye şefi” diyen DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit’e tepki gösterdi. Bakan Kurum, “Şantiye şefi diyerek kendince yapılan işi küçümsüyor. 11 ili ayağa kaldırmak, deprem bölgesini bitirmek, şantiye şefliğiyse evet, şantiye şefliği yapmak bizim için büyük bir gururdur. Evet ben deprem bölgesinin şantiye şefiyim” dedi.
Devamını OkuYalova’daki evinin terasının penceresinden düşen şarkıcı Güllü’nün ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında oğlu Tuğberk Yağız Gülter, savcılıkta müşteki olarak ifade verdi. Gülter, "Annem bir cinayete kurban gitti ise bu işle alakası olan herkesten şikayetçiyim ama şayet ablamın bu olayla alakası yoksa şikayetçi değilim. Annem camlardan her zaman korkar. " dediği öğrenildi.
Devamını OkuGazeteci Mehmet Akif Ersoy, yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Ersoy tutukluğunun ardından 3 avukatını azletti. Ersoy, bir dönem Polat çiftinin de avukatlığını yapan Hüseyin Kaya ile anlaştı.
Devamını OkuŞarkıcı Güllü'nün ölümüyle ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Kızı Tuğyan Ülkem Gülter tutuklanırken oğlu şikayetçi sıfatıyla ifade verdi. Soruşturma devam ederken çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Güllü'nün hayat sigortası için öldürüldüğü öne sürüldü. Bu konuyla ilgili merakla beklenen yazı geldi.
Devamını OkuGaziantep'te, bir okul inşaatında çalıştığı iddia edilen çocuk işçi, başka bir işçi tarafından tekme, tokat ve sopa ile darp edildi. Görüntüler sosyal medyada tepki çekerken olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.
Devamını OkuRusya ve Ukrayna savaşı devam ederken Karadeniz'de tansiyon yükseldi. Rus gölge filosuna ait gemilerin Ukrayna tarafından vurulması sonrasında Rusya Devlet Başkanı Putin "Ukrayna limanlarına ve bu limanlara giren gemilere saldırılar genişleyecek" demişti. Son olarak dün Rus denizaltısının vurulmasının ardından Rusya bölgeye stratejik bombardıman uçaklarını gönderdi.
Devamını OkuTekirdağ'ın Marmarareğlisi ilçesinde deniz suyu, kıyıdan yaklaşık 20 metre çekildi. Ortaya çıkan manzara, bölge sakinlerinde tedirginliğe yol açtı. Bir vatandaş, "Bir hafta öncesine kadar deniz normal seviyesindeydi. Çekilme çok kısa sürede meydana geldi” dedi.
Devamını OkuAntalya'nın Aksu ilçesinde Richter ölçeğine göre 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.
Devamını OkuBeyazıt Öztürk ekranlara yeniden dönüyor. Yıllarca Beyaz Show'u sunan ve geniş kitlelere ulaşan Beyazıt Öztürk, yeni bir program formatıyla izleyiciyle buluşacak. Öztürk'ün yeni programının yayınlanacağı kanal da belli oldu. Beyazıt Öztürk'ün yeni programının adı ne, Beyazıt Öztürk'ün programı nerede yayınlanacak? İşte ayrıntılar...
Devamını OkuUkrayna Güvenlik Servisi (SBU), Novorossiysk Limanı’nda bulunan Rusya’ya ait Varshavyanka sınıfı denizaltıya insansız deniz aracıyla (İDA) saldırı düzenledi. SBU'den yapılan açıklamada, "Varshavyanka sınıfı bir denizaltının maliyeti yaklaşık 400 milyon dolar. Bu sınıf denizaltılar, gövdelerinin sesi emme ve sonar tarafından büyük ölçüde tespit edilememe özelliği nedeniyle 'Kara Delik' olarak da bilinir" denildi.
Devamını Okuİstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gazeteci Mehmet Akif Ersoy'un da aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alınmıştı. Mahkeme Ersoy dahil 4 kişinin tutuklanmasına karar vermişti. İfadesinde "Uyuşturucu kullanmadım" diyen Ersoy'un test sonucu belli oldu. Tutuklanan Mustafa Manaz ve gözaltındayken gazeteciye saldıran Ufuk Tetik'in de test sonuçları belli oldu.
Devamını OkuFutbol dünyasında 'bahis oynama' ve 'şike' iddialarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında spor yorumcusu Ahmet Çakar gözaltına alınmıştı. Çakar'ın savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı. Çakar ifadesinde, ‘'Hayatım boyunca da hiç yasa dışı bahis oynamadım. Oynayacak olsam yasal bahis sitelerine üyeliğim olmazdı. Yasal bahis siteleri haricinde bahis oynamadım'' dedi. Çakar kırık olarak bulunan telefonuyla ilgili de "Telefonun akıbeti hakkında herhangi bir bilgim yoktur." dedi.
Devamını OkuÇin Halk Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Rao Quan başkanlığındaki, aralarında arkeologların da bulunduğu Çinli heyet, Karahantepe ve Taştepeler Projesi’ni incelemek üzere Şanlıurfa’ya ziyaret gerçekleştirdi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, kentin arkeolojik zenginliğinin dünya genelinde giderek artan bir ilgiyle karşılandığını vurguladı.
Devamını OkuCopyright © MYNET A.Ş. Telif Hakları MYNET A.Ş.'ye Aittir.