Kan Vermek Haberleri

Kan vermenin faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Kan verince vücutta neler olur?

Günümüzde pek çok kişi bazı hastalıklardan kaynaklı kan bağışına ihtiyaç duymaktadır. Gerekli kan bulunamadığında insanların hayatları tehlikeye girebilmektedir. Bu noktada sağlık açısından hiçbir rahatsızlığı olmayan bireylerin düzenli olarak kan vermesi büyük önem taşımaktadır. Ayrıca düzenli olarak kan vermenin insan sağlığı açısından da olumlu etkileri vardır.

Haber 12-03-2024 18:19

En zor bulunan kan grubu hangisidir, dünyada en az bulunan kan grubu hangisidir? Kan grupları ne sıklıkla bulunur?

Kişilerin kan grupları kanda bulunan kırmızı renkteki kan hücrelerinin üzerinde yer alan antijen türlerine göre sınıflandırılır. Bu sınıflandırma sonucunda farklı kan grupları arasında kan transferi yapılabilmektedir. Ancak kan verme ya da kan alma durumları kan gruplarının uyumluluğuna göre gerçekleşebilir. Bazı kan grupları ihtiyaç halinde daha kolay temin edilebilirken bazı kan gruplarının bulunması oldukça zordur. Dünyada en az bulunan kan grubu hangisidir?

Haber 20-04-2023 10:36

'Bize gelen kan yok ve ameliyat yapamıyoruz' Prof. Dr. Bozkurt'tan 'kan satıyor' algısı ile ilgili çarpıcı sözler: Kızılay bunu bedava yapamaz

Son dönemde Kızılay ile ilgili yaşanan tartışmalar gündemi sıkça meşgul ediyor. Ancak bunun üzerine kan stoğunun azaldığı yönünde açıklamalar gelince beraberinde kan bağışı çağrıları da yapılmıştı. Durumun hasta tedavilerini ve ameliyatları olumsuz etkilemesiyle birlikte olay farklı bir hal de aldı. Son olarak Prof. Dr. Ahmet Kürşat Bozkurt'tan 'Kızılay kan satıyor' algısına yönelik çok çarpıcı açıklamalar geldi. Ameliyatların yapılamadığıyla ilgili de konuşan Bozkurt, kan verme çağrısı yaptı.

Haber 13-04-2023 14:39

Kan Vermek

Kan Vermek Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kan Vermek Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.