polen Haberleri

Şikayetler artmaya başladı, uzmanlar uyardı: Maske takın!
İlkbaharda çöl tozları ve polenler nedeniyle alerji şikayetlerinde artış olduğuna dikkat çeken uzmanlar, açık alanlarda gezintiye çıkanları dikkatli davranmaları konusunda uyardı.
Yayın Tarihi: 30-04-2024 15:52
Polen alerjisine dikkat: Uzman isim 'En yoğun saatler' diyerek uyardı
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Aziz Uluışık, polen alerjisinin özellikle bahar aylarında havaların ısınmasıyla ortaya çıkan polenlerin tetiklediği mevsimsel bir alerji türü olduğunu belirterek, “Özellikle sabah erken ve öğlen saatlerinde dışarıya çıkmayalım. Spor ve yürüyüş faaliyetlerinde mümkünse kapalı alanları tercih edelim” dedi.
Yayın Tarihi: 29-04-2024 11:23
Uzman isim uyardı: Alerjik çocuklar, polenlerin yoğun olduğu saatlerde dışarıya çıkmamalı
Polenlerin ve alerjenlerin yoğun olduğu bir dönem olan ilkbahar, alerjik çocuklarda rahatsız edici semptomlara neden olabiliyor. Genellikle hapşırma, burun akıntısı, gözde sulanma, kaşıntı gibi belirtilerle ortaya çıkan alerjiyi önlemenin yolunun alerjenlerden kaçınmak olduğunu söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Belgin Özbek dikkat çeken uyarılarda bulundu.
Yayın Tarihi: 22-04-2024 15:51
Şikayetler 2 kat arttı! Uzman isim uyardı 'O saatler arasında dışarı çıkmayın'
Uzman Dr. Döne Gülçin Unutmaz Erkaya, bahar alerjileri ve polenlerle ilgili hasta şikayetlerinin arttığını söyledi. Polen alerjisi için alerjenden kaçınmak gerektiğini belirten Dr. Erkaya, "Polenin yoğun olduğu saatlerde ve dönemlerde mümkünse dışarıya çıkılmamalıdır. Özellikle sabah saatlerinde rüzgar olur. Güneş doğarken 05.00 ile 09.00 saatleri arası polenlerin uçuşması daha yoğundur. Eğer çıkılması gerekiyorsa, bağ bahçeye gidilecekse koruyucu ekipman kullanılmalıdır" dedi.
Yayın Tarihi: 04-04-2024 12:21
Mersin'de polen hasadı başladı
Mersin'in Erdemli ilçesinde polen hasadı yapıldı.
Yayın Tarihi: 04-04-2024 12:09
Kilosu 1000 TL! Sağlık açısından altın değerinde... Talep yağıyor 'İnsanlar faydasını öğrendi'
Türkiye’nin bal üretiminde ilk sıralarda yer alan Mersin’de, milyonlarca arının gram gram topladığı, kilogram fiyatı bin TL’ye kadar çıkan polende sezonun ilk hasadı sıfır rakımda yapıldı. Sıfır rakımda başlayan polen hasadının, yaz mevsiminde Toroslar ve Eğriçayır yaylalarında devam edeceği, bu sene 200 ton civarında verim beklendiği belirtildi.
Yayın Tarihi: 04-04-2024 10:12
O hastalıklar kapıda! Uzman isim 'Önleminizi alın' diyerek uyardı
Havaların ısınması ve doğanın yeniden canlanışıyla birlikte, bahar mevsimi pek çok kişi için neşe kaynağı olurken, aynı zamanda bazı sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. İç Hastalıkları Bölümü Uzmanı Dr. Barış Doğukan Işıkoğlu, bu dönemde en sık rastlanan sağlık sorunlarının başında alerjik reaksiyonların geldiğini kaydetti.
Yayın Tarihi: 30-03-2024 10:50
Tozlaşma nedir, tozlaşma çeşitleri nelerdir? Bitkilerde tozlaşmaya etki eden faktörler nelerdir, tozlaşma neden risk altında?
Bal toplamak için çiçekler arasında gezen arılar, bu esnada polen ve nektar toplar. Bununla birlikte bitki türlerinde tozlaşmaya neden olurlar. Türlerin devamlılığı açısından çok önemli olan tozlaşma, polinasyon olarak da adlandırılır. Hem türlere hem de doğaya faydası olan tozlaşmanın faydaları ve bu olaya etki eden faktörler nelerdir ve tozlaşma neden risk altında?
Yayın Tarihi: 07-03-2023 17:23
Poleni kimler kullanamaz, günde ne kadar tüketilmeli? Polenin yan etkileri nelerdir, iltihaba iyi gelir mi?
Polen içerdiği vitamin, amino asit, yağ ve mineral çeşitleriyle tıpta önemli yere sahiptir. Arıların salgısı olan polenler, besin değeri bakımından çok zengindir. Sadece arılar tarafından doğal yöntemlerle üretildiği için çok değerli besindir. Birçok hastalık için kullanılan polenin faydalarının yanı sıra yan etkileri de vardır. Bu nedenle arı ürünlerinden birisi olan poleni dikkatli ve mümkünse doktor kontrolünde tüketmek gerekir. Peki, polenin yan etkileri nedir, günde ne kadar tüketilmeli?
Yayın Tarihi: 23-01-2023 17:25
Polen nasıl tüketilir, hangi hastalığa iyi gelir? Arı poleni günde ne kadar tüketilmeli, çocuklarda kullanımı nasıl olmalı?
Günümüzde değeri daha çok anlaşılan arı poleni geçmişten günümüze gelmiş değerli bir besindir. Doktorlar ve tıp dünyası tarafından da yararları saymakla bitmeyen polen birçok kişi tarafından tercih edilir. Özellikle sporcular tarafından yoğun ilgi gören arı poleni, polen alerjisi olan kişiler için sorun yaratabilir. Bu sebeple hem dikkatli bir şekilde kullanılmalı hem de miktarını dengeli ayarlamak gerekir. Pek çok hastalığa iyi gelen bir besin olan arı poleni günde ne kadar tüketilmeli?
Yayın Tarihi: 08-11-2022 11:23
Polenin bu faydaları bilinmiyor! Kışın hastalık görmemek istiyorsanız her gün tüketin
Hastalıklara yakalanmamak için bağışıklık sistemini güçlü tutmak gerekiyor. Bunun yolu da sağlıklı beslenmeden ve polen gibi besin takviyelerinden geçiyor. Balın faydaları olduğu kadar arı polenin de birçok faydası bulunuyor. Polen arının en değerli salgısı olarak görülüyor. Sağlıkta mucizevi etkilere sahip olan poleninin faydaları merak ediliyor.
Yayın Tarihi: 26-09-2022 11:20
Düzce Üniversitesi, ürünlerini kendi markasıyla satışa sunuyor
Öğretim görevlisi Berkant Yılmaz: - "Arıcılık sadece baldan ibaret biliniyor bizim ülkemizde. Lakin propolis, polen, arı sütü, arı zehri gibi yan ürünleri de mevcuttur. Biz de bilimsel bilgi ve akademik desteğimizle birlikte bölge çiftçimizi, arıcılarımızı destekleyerek katma değerli ürünler üretmeye başladık"
Yayın Tarihi: 04-09-2022 16:20
Balı sağlıklı sanarak yiyorsunuz ama ciddi hastalıklara yol açabilir
Bal herkes tarafından sevilerek tüketiliyor. Özellikle kahvaltılarda kaymakla beraber sıklıkla yenilen balın birçok faydası bulunuyor. Ancak bilmediğiniz yerden aldığınız balın sağlıklı olduğunu düşünüyorsanız yanılıyor olabilirsiniz. Uzmanlar balların içerisinde bulunan kimyasallar hakkında uyarıyor.
Yayın Tarihi: 29-08-2022 16:04
Arıcı kardeşler 1750 rakımlı Cevizlik Yaylası'nda polen üretiyor
Siirt'in Şirvan ilçesi Gerzevil Dağı eteklerindeki yaylada mesai yapan Mehdi Şalk 250, kardeşi Sami Şalk ise 200 kovanda yılda iki kez de polen üreterek ek gelir sağlıyor - Mehdi Şalk: - "Arı ürünlerine olan talep nedeniyle polen üretimine de başladık. Polen ve propolisin yanında ilerleyen yıllarda arı sütü ve diğer ürünlere de yönelmeyi planlıyoruz"
Yayın Tarihi: 25-08-2022 12:53
Göz ardı etmeyin! Kalıcı hasarlara yol açabiliyor
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte birçok sağlık problemi ortaya çıkıyor ve hastalıklar tetiklenebiliyor. Alerjilere yatkın olan insanların bu dönemde sağlıklarına ekstra önem göstermeleri gerekiyor. Uzmanlar artan polenler hakkında uyarılarda bulunuyor. Polen alerjilerinin göz ardı edilmesi sağlık problemlerini arttırıyor.
Yayın Tarihi: 20-06-2022 10:45
Bahar alerjisine karşı etkili yöntemler
Bahar aylarında ağaçların yeşillenmesi ve çiçeklerin açması ile polenlerin yaygınlaşıp havada uçuşması özellikle alerjik bünyeli kişilerde birçok soruna yol açıyor. Gözlerde kızarma, burun akıntısı ve tıkanıklığı, geniz akıntısı, boğazda gıcık hissi, öksürük hatta nefes darlığı ile kendini gösteren şikayetler çoğu zaman üst solunum yolu enfeksiyonları ile karıştırılabiliyor.
Yayın Tarihi: 01-06-2022 09:04
Görme kaybı yaşayabilirsiniz! Göz kaşıntınız varsa…
Göz en hassas organlarımız arasında yer alıyor. Gözlerimiz en ufak şeyden alerji olabiliyor. Gözlerdeki alerjilerin önemsiz görülüp göz ardı edilmesi ciddi sonuçlara yol açabiliyor. Görme kaybına dahi yol açabilen alerjiler meydan geldiğinde mutlaka doktora görünmek gerekiyor.
Yayın Tarihi: 28-05-2022 17:16
Kolon kanserini önlüyor! Faydalarından birçok kişinin haberi bile yok...
Perga adıyla bilinen arı ekmeğinin insan vücuduna yararlarını ülkemizde birçok kişi bilmiyor. Ülkemizde yeni keşfedilen arı ekmeğinin yararları duyanları şaşırtıyor.
Yayın Tarihi: 23-05-2022 18:51
Kaymakam Yenisoy'dan Salda Gölü kıyısında bataklık oluştuğu iddialarına ilişkin açıklama:
"Su gözeleriyle polenlerin buluşması sonucu sarı bir görüntü oluşuyor. Aynı yer yılın bu döneminde özellikle gündeme getirilerek kamuoyunda yanlış algı oluşturuluyor. Kesinlikle burası bataklık değildir"
Yayın Tarihi: 17-05-2022 10:12
Baharda hamilelerin dikkat etmesi gerekenler
Hamilelerin hem kendileri hem de bebeklerinin sağlığı için daha dikkatli olmaları gerekiyor. Sürekli olarak değişen hava koşulları anne adayları ve bebekler için risk oluşturabiliyor. Bahar aylarında anne adaylarının daha dikkatli olmaları için önemli kuralları ihmal etmemeleri gerekiyor.
Yayın Tarihi: 22-04-2022 16:21
Bahar ayları kabusa dönmesin! Polen alerjisi kapıda
İlkbaharın gelmesi, doğanın canlanması ile dış ortamda geçireceğimiz zamanların süresi artmaya başladı. Ancak açık havada geçirilecek keyifli vakitler alerjik kişiler, özellikle de polen alerjisi olan astım hastaları için zorlayıcı bir dönem olabilmektedir. Bahar döneminde polenlere maruz kalmanın astım hastalarında şikayetlerin artmasına ve hatta astım ataklarına neden olabiliyor.
Yayın Tarihi: 14-04-2022 13:58
Balparmak ve İstanbul İli Arı Yetiştiricileri Birliği İstanbullu arıcıların yanında
Balparmak Yönetim Kurulu Başkanı Özen Altıparmak: - "Balparmak Arıcılık Akademisi olarak Türkiye'nin farklı illerinde gerçekleştirdiğimiz eğitimlerle bal ve diğer katma değerli arı ürünlerinin üretiminin verimli şekilde gerçekleştirilmesini, teknik arıcılık uygulamalarıyla hijyenik koşullarda üretimin devam ettirilmesini ve bunlarla beraber yeni arıcılar yetişmesini sağlıyoruz"
Yayın Tarihi: 25-06-2021 12:53
Polenleri kar zannettiler! Her yeri beyaza bürüdü
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde çevreyi beyaza bürüyen polenler, görenleri şaşkına çevirdi.
Yayın Tarihi: 22-05-2021 16:52
Adana'da geçen yıl 12 bin 171 ton bal üretildi
Adana'da geçen yıl 12 bin 171 ton bal üretildi
Yayın Tarihi: 20-05-2021 14:01
Arı sütü, poleni ve arı ekmeğinde katkı maddesi kullanılamayacak
Tarım ve Orman Bakanlığı, hazırladığı tebliğ taslağıyla arı sütü, arı sütü tozu, propolis ürünleri, arı poleni, kurutulmuş arı poleni ve arı ekmeği (perga) gibi arı ürünlerinin üretim ve piyasaya arz aşamasında taşıması gereken nitelikleri tespit etti.
Yayın Tarihi: 26-04-2021 16:00
Alerji nedir? Alerjen nedir?
Alerjen, bağışıklık sistemi tarafından tanınan ve alerjik reaksiyona neden olan, çoğunlukla yenen veya solunan herhangi bir maddedir.
Yayın Tarihi: 21-04-2021 16:50
Tepeden tırnağa şifa veriyor: Doğanın gerçek mucizesi
Polenin doğal demir içeriği ile çocukların gelişimine katkıda bulunduğunu söyleyen Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı, "Doğal çinko içeriği ile kemiklerin, saçın, tırnakların, cildin, görme yetisinin korunmasına ve bağışıklık sisteminin fonksiyonuna da katkı sağlar" dedi. Son zamanlarda sıklıkla duyduğumuz polen gerçek bir sağlık bombası!
Yayın Tarihi: 25-08-2020 08:19
Polenin Faydaları Nelerdir?
Polen eski zamanlardan beri kullanılmaya devam eden bir takviye besindir. İçeriğindeki pek çok bileşen sayesinde insan sağlığı için sayısız faydası bulunmaktadır. Polen genel olarak tek başına sağlıklı yaşam ve beslenme için tüketilmektedir. Her ne kadar polenin kullanım alanı kısıtlı olsa da insan vücuduna faydaları düşünüldüğünde düzenli olarak ve yeteri miktarda tüketilmesi gerekmektedir.
Yayın Tarihi: 03-04-2016 17:18
Polen binbir derde deva
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Değer, antibakteriyel özelliği olan polen ve propolisin, kalp damar hastalıklarının tedavisinde, tümör oluşumunun önlenmesinde, yeni hücrelerin oluşumunda etkili olduğunu belirlediklerini bildirdi.
Yayın Tarihi: 21-12-2005 14:08
Alerjik polenlere dikkat! Alerjik bünyeleri daha çok etkiliyor
Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'nde, 82. Yıl Devlet Hastanesi doktorlarından Ahmet Konuş, sıcak, kuru, rüzgarlı ve fırtınalı günlerde atmosferdeki polen sayısının artmasıyla, alerjik bünyeli olanlarda hastalıkların ortaya çıktığını söyledi.
Yayın Tarihi: 19-04-2005 14:43
Polenler sabah yoğunlaşıyor
Uzmanlar, polen alerjisi olanları, özellikle bahar aylarında sabahları kapı ve pencereleri açmamaları ve evin dışında spor yapmamaları konusunda uyardılar.
Yayın Tarihi: 16-04-2005 13:30
Baharla gelen polen alerjisine dikkat
Sıcak, kuru, rüzgarlı ve fırtınalı günlerde atmosferdeki polen sayısının artmasıyla alerjik bünyelerde hastalıkların ortaya çıktığını belirten Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Dr. Gamze Türker Nogay, özellikle Nisan-Haziran aylarında birçok insanda görülen polen alerjisine dikkat çekiyor.
Yayın Tarihi: 10-04-2005 12:03
Polen mevsimi geldi, alerjiye dikkat
İlkbaharın gelişi ile birlikte kendini göstermeye başlayan ve bitkilerin üretim kaynağı olarak bilinen polenler, alerjisi olanları tehdit ediyor.
Yayın Tarihi: 01-04-2005 12:06