125 Cc Motor Ehliyeti Haberleri

125 cc motosikletler için bir düzenleme daha yolda! Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren yeni iddia

A1 sınıfı sürücü belgesi gerektiren motosikletlerin B sınıfı sürücü belgesiyle de kullanılabilmesine yönelik düzenlemenin kapsamının genişleyeceği öne sürüldü. Buna göre bir başka ehliyet sınıfının daha düzenleme kapsamına alınması söz konusu.

Finans 2024-03-25 12:18:41

125 cc motosiklet için yeni dönem: Artık B sınıf ehliyet ile kullanılabilecek! Bu işlemin tamamlanması gerekiyor

125 cc motosikletlerin kullanımını da ilgilendiren yeni bir uygulama hayata geçirildi. Artık B sınıfı ehliyet sahibi olanlar, koşulların yerine gelmesi durumunda 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanabilecek. Karar bugün Resmi Gazete'de yer aldı, detaylar ve şartlar belli oldu.

Finans 2024-02-10 07:36:30

125 cc motosiklette B sınıfı ehliyet onayı için gözler Mecliste! 6 ay ve 6 kilometre satışı sonrası fırsatçıların oyunu deşifre oldu

2024'e girilmesiyle önemli değişikliklerden biri de motosikletlere yönelik olacak. İkinci el motosiklet satışında '6 ay ve 6 bin kilometre' sınırı sonrası fırsatçılar engeli aşmak için türlü oyunlara başvuruyor. Bu yıl ise 125 cc'ye kadar olan motosikletlerin B sınıfı ehliyetle sürülebilmesi için gözler Meclise çevrildi.

Finans 2024-01-02 16:15:08

125 cc motor ehliyeti hangisi? 125 cc motor için hangi ehliyet gereklidir?

Bireyler, yasal olarak trafiğe çıkıp araç kullanabilmek için sürücü belgesi almalıdır. Ehliyet olarak da isimlendirilen sürücü belgeleri, yetkili mecralarca verilir ve trafikte adeta kimlik olarak kullanılır. Ehliyetler, her araç çeşidine göre farklı sınıflara ayrılmaktadır. Bu araçlardan biri motosikletlerdir. Motosiklet kullanabilmek için ehliyet alınmalıdır. Peki, 125 cc motor ehliyeti hangisidir, 125 cc motor için hangi ehliyet gereklidir?

Haber 2023-12-13 19:19:17

sınıfı ehliyet hangi araçları kullanır? A1 sınıfı ehliyet kaç cc motor kullanabilir?

Trafiğe çıkmak ve araç sürebilmek için öncelikle ehliyet de denilen sürücü belgesine sahip olunmalıdır. Sürücü belgesinin alınabilmesi için yaş kriteri başta olmak üzere, bazı koşulların sağlanmış olması ve sınavlarda başarılı olunması gerekir. Ehliyet çeşitleri araç ve motor türlerine göre farklılık gösterdiğinden bu noktada kullanılmak istenen araç önemlidir. Peki A1 sınıfı ehliyet hangi araçları kullanılır, A1 sınıfı ehliyet kaç cc motor kullanabilir?

Haber 13-12-23 19:18

sınıfı ehliyet hangi araçları kullanır? A2 sınıfı ehliyet kaç cc motor kullanabilir?

Trafikte çeşitli türden araçların kullanılabilmesi için resmî evrak olarak ehliyet belgesine ihtiyaç vardır. Ehliyet belgesi yalnızca yetkili kuruluşlarca, belirli koşulları karşılayan kişilere verilmektedir. Ehliyet olmadan trafiğe çıkılması ve araç sürülmesi yasal olarak bir suç niteliğindedir. Günümüzde ise birden çok ehliyet türü bulunur. A2 sınıfı ehliyet de bu ehliyet çeşitleri arasında yer alır. Peki A2 sınıfı ehliyet hangi araçları kullanır ve A2 sınıfı ehliyet kaç cc motor kullanabilir?

Haber 13-12-23 19:16

Ehliyette 125 cc ayarı! Düzenlemede sona gelindi, tarih netleşiyor: Artık onlar da motosiklet kullanabilecek

Ehliyet sahiplerini ve alacakları yakından ilgilendiren yeni düzenlemede sona gelindi. Söz konusu karar ile B sınıfı ehliyetle 125 cc'ye kadar motosikletin kullanılabilmesi öngörülüyor. Hazırlıkların yakın zamanda tamamlanması tahmin edilirken düzenlemenin 2023 yılı sonuna kadar yayınlanması bekleniyor.

Finans 26-09-23 11:14

B SINIFI EHLİYET ile 125 cc motor kullanılır mı, hangi motorlar kullanılır? Bakan Yerlikaya'dan '125 cc motosiklet' açıklaması

125 cc altındaki motosikletler için yeni düzenleme geliyor. "Ben de bir motosiklet kullanıcısıyım" diyen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya konuya ilişkin detayları aktardı. Bu açıklamanın ardından birçok kişi internette araştırma yapıyor. Peki, B sınıfı ehliyet ile 125 cc motor kullanılır mı? B sınıfı ehliyet ile hangi motorlar kullanılır? İşte Bakan Yerlikaya'nın 125 cc altındaki motosikletler hakkında yaptığı açıklama...

Haber 22-08-23 14:06

Bakan Yerlikaya Ben de motosiklet kullanıyorum diyerek açıkladı: 125 cc altındaki motosikletlerle ilgili düzenleme yolda!

Motosiklet kullanıcılarının B sınıfı ehliyetle 125 cc altındaki motosikleti kullanabilmelerine yönelik çalışma devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya "Ben de bir motosiklet kullanıcısıyım" diyerek çalışmayla ilgili soruya yanıt verdi. Bakan Yerlikaya ayrıca İstanbul'da göç mobil noktaları kurulduğunu belirterek "İstanbul'u pilot bölge yaptık. 1 ayda göç noktalarında sorgulaması yapılan yabancılardan 21 bininin yasal kalış hakkı olmadığını tespit ettik" dedi.

Haber 22-08-23 12:10

Motosiklette B sınıfı ehliyet karmaşası! Ceza üstüne ceza yediler

B sınıfı ehliyetle 125 cc'ye kadar motosiklet kullanılabileceği açıklanmıştı. Karar daha yasalaşmadan birçok kişi B sınıfı ehliyetle 50 cc üzeri motor sürmekten ceza yedi. Karmaşa yaşanan olayla ilgili olarak avukat İyaz Çimen, "Bu gibi durumlarda yetersiz ehliyetten kaynaklı 4 bin TL idari para cezası uygulanılması söz konusu" dedi.

Haber 20-07-23 07:31

125 cc motosikletlerde ehliyet karmaşası: B sınıfı olup sürenler dikkat! 4 bin lira cezası var!

125 cc motosikletlerin B sınıfı ehliyetle kullanılabileceği yönündeki açıklama kafaları karıştırdı. Uzmanlar, yapılan açıklama sonrası henüz mevzuatta herhangi bir değişikliğe gidilmediğine dikkat çekerken; sadece yapılan açıklamayı baz alıp motosiklet ehliyeti olmadan yola çıkan motor sürücüleri cezalardan kaçamadı. Pek çok sürücüye 4 bin liralık bir idari para cezası uygulandı.

Haber 19-07-23 10:51

B sınıfı ehliyeti olanlar 125 cc motor kullanabilecek mi? Bakan Soylu açıkladı! 125 cc motor fiyatları...

125 cc'nin altındaki motorlar için son dakika açıklaması İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapıldı. Motor kullanımıyla ilgili yeni bir düzenlemeye gittiklerini duyuran Bakan Soylu, konuya ilişkin ayrıntıları aktardı. Bu açıklama sonrası birçok kişi internette araştırma yapıyor. Peki, B sınıfı ehliyeti olanlar 125 cc motor kullanabilecek mi? 125 cc motor fiyatları ne kadar, kaç TL?

Finans 11-05-23 11:14

SON DAKİKA | Motor ehliyetlerinde yeni düzenleme! Bakan Soylu duyurdu: 125 cc'nin altındaki motorlar için artık 'B sınıfı' yeterli olacak

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı canlı yayında ehliyetlerle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Motor kullanımıyla ilgili yeni bir düzenlemeye gittiklerini duyuran Bakan Soylu, "Bundan sonra 125 cc'nin altındaki motorlar B sınıfı ehliyetle kullanılabilecek" dedi.

Finans 11-05-23 11:05

sınıfı ehliyet hangi araçları kullanır, kaç CC motor kullanabilir? A2 sınıfı ehliyet nedir, nasıl alınır ve şartları nelerdir?

Ehliyet alabilmek için belirli şartlar bulunur ve bu şartlar sınıflara göre değişir. Şartları ve evrakları tamamladıktan sonra kullanmak istediğiniz araç çeşidine göre ehliyet alabilirsiniz. A kategorisindeki ehliyetler motosiklet türlerini kapsar ve A-A1-A2 olarak üçe ayrılır. A2 sınıfı ehliyet alarak belli bir CC'ye kadar motor türlerini kullanabilirsiniz. CC ve kW sınırı olan A2 sınıf ehliyeti nasıl alınır?

Haber 11-11-22 16:18

sınıfı ehliyet hangi araçları, kaç CC motor kullanır? A1 sınıfı sürücü belgesi ehliyeti kaç yaşında alınır, şartlar neler, nasıl alınır?

Ehliyet sınıfları araç çeşidine ve kullanım alanına göre sınıflandırılır. Motor gibi küçük taşıtlarda ayrı kamyon gibi ticari veya büyük taşıtlarda ise farklı ehliyet sistemi bulunur. Araçların motor güçleri de farklılık gösterir ve ehliyet sınıfları buna göre belirlenir. A sınıfı altında toplanan ehliyet, A1-A2-A olarak farklılık gösteren A sınıfı, motorları kapsar. Motorun hacmine yani CC'sine göre farklılık gösteren A1 sınıfı ehliyet almak için yaş şartı nedir?

Haber 11-11-22 16:17

Motosiklet ehliyetinde değişiklik talebi! Özel Tüketim Vergisi...

İstanbul'da yapılan motosiklet çalıştayında sektörün gelişmesi için talepler sıralandı. B sınıfı ehliyetle kullanılabilecek motosiklet hacminin büyütülerek 125 CC'ye kadar olan motosikletleri kapsaması önerildi. Ayrıca 250 CC ve üzerine motosikletler için artan Özel Tüketim Vergisi'nde otomobiller gibi kademeli bir artış istenildi.

Finans 20-09-22 10:18

İpek Tanrıyar'ın motorunun fiyatı dudak uçuklattı

Oyuncu İpek Tanrıyar, önceki akşam Nişantaşı'ndaydı. 1 milyon lira değerinde olan 3 tekerlekli motoruyla görüntülenen Tanrıyar, "Motor ehliyeti alacağım" dedi.

Magazin 10-06-22 13:06

BMW 8 Serisi 2021 fiyat Listesi! Karşınızda BMW 8 Serisi kampanyalı fiyatları ve özellikleri

BMW 8 serisi, 3000 cc motor hacmi ve 340 bg motor gücüne ulaşarak üst segment arabalar arasında en iddialı modeller arasında yer alıyor. Bu iddialı lüks spor otomobille ilgili merak edilenler ve 2021 fiyat listesi karşınızda.

Finans 13-08-21 09:22

Gümrük kapısında 206 bin TL değerinde hurda ele geçirildi

Gaziantep Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, 206 bin 125 TL değerinde hurda ele geçirildi.Gaziantep Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri Transit Refakat Belgesi Muhteviyatı eşyanın beyan dışı edildiğini belirlenmesi üzerine, düzenledikleri operasyonda 12 bin 760 kilo kullanılmış motor ve motor aksam parçaları, 7 bin 173 kilo kullanılmış vites kutusu ve vites kutusu aksam parçaları, 3 bin 367 kilo kullanılmış Diffansiyel ve Diffansiyel aksam 2 bin 100 kilo kullanılmış krank, bin 140ilo kullanılmış araç klima paneli ve aksam parçaları ele geçirildi.

Yurthaber 24-12-20 16:13

Karaisalı’da uygunsuz motosikletler toplanıyor

Karaisalı Kaymakamı Mehmet Kaya, İlçe Emniyet Amirliği ekipleri tarafından yapılan trafik ve asayiş kontrol noktasını ziyaret ederek, yapılan denetimleri yerinde inceledi.Kaymakam Mehmet Kaya, gerek İlçe Jandarma Komutanlığı gerekse İlçe Emniyet Amirliği trafik ekiplerinin yıl boyunca ilçenin her noktasında ayrı ayrı veya birlikte denetimlerinin devam edeceğini, bundaki amacın hem sürücülerin hem de yayaların olası can ve mal kayıplarını önlemek, tehlikeli bir şekilde araç ve motosiklet kullananlara engel olmak, ayrıca gürültü kirliliğini önlemek olduğunu söyledi.Trafik kazaları, ses kirliliği ve hırsızlık olaylarının önüne geçilebilmesi için mobilet ve motosikletlerin toplanmaya başlandığını belirten Kaymakam Kaya, “Ruhsatı olmayan, tescil yaptırmayan, ehliyeti olmayan, hız yapan, kask takmayan motor sahiplerine defalarca ikazda bulunduk.

Yurthaber 06-10-20 09:41

70 yaşındaki kayınvalidesine 8 sıfır araç aldı, hepsi kazaya karıştı

Adana’da, sıfır kilometre otomobillerin orijinal parçalarını söktükten sonra yerine hasarlı parça takıp, kaza yaparak sigorta şirketlerini dolandırdığı ileri sürülen çetenin lideri Sedat T.’nin kendi üzerine 13, annesine 5, babasına 10, teyzesine 7, kardeşine 11, 70 yaşındaki okuma-yazma bilmeyen ehliyeti olmayan kayınvalidesine de 8 sıfır araç aldığı, bu araçların hepsinin de kazaya karıştığı ortaya çıktı.Adana Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, şüphelilerin, otomobil bayilerinden, akrabaları ve arkadaşları adına taksitle aldıkları sıfır kilometre araçların tampon, çamurluk, far, motor kaputu, hava yastığı gibi orijinal parçalarını söküp, yerine çıkma ve hasarlı parça takarak önceden belirledikleri kavşaklarda bekleyen kamyon, tır, iş makinesi, belediye otobüsü gibi ağır vasıta araçlara arkadan çarpmak suretiyle bilerek kaza yaptıkları, kazadan sonra tekrar aracın orijinal parçalarını kullanıp, tamir etmiş gibi göstererek sigorta şirketlerini dolandırdıkları belirlendi.Adana Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğince 10 Eylül 2019 tarihinde başlatılan teknik-takip çalışmalarında, 2015 yılından bu yana Adana merkezli 5 ilde şebeke lideri tamircilik yapan Sedat T.’nin liderliğinde gerçekleştirdikleri 144 ayrı olayda sigorta şirketlerini 4 milyon 300 bin lira dolandırdıkları, 221 şahsın olaylara karıştığı tespit edildi.Eylül 2019’dan sonra yapılan teknik takip ile suç örgütünü kuran, yöneten, üyeleri ve birlikte hareket edenler tespit edildikten sonra tamirci kılığına giren polislerin de katılımıyla Adana, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Malatya, Mersin ve Osmaniye’de, 53 adreste, 55 şüpheli şahsa yönelik 13 Aralık günü sabah 06.45’te eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Haber 24-12-19 10:17

Motosikletçiler ÖTV indiriminden umutlu

Enflasyonla Topyekün Mücadele kapsamında, 250 cc ve altı motosikletlerde ÖTV'nin sıfıra çekilmesi sektörü sevindirdi - Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar: -"Sektöre biraz daha rahat nefes aldırıp, motosiklet satışlarının yukarı yönde hareket etmesine yol açacaktır" - Ulusan Motor firmasının sahibi Vehbi Ulusan: - "Ülkemizde de en çok satılanlar 250 cc ve altı motosikletler. Bundan dolayı bu indirimin sektöre çok katlısı olacak. 15 bin liralık bir motosiklette bin 500 lira gibi indirime tekabül ediyor"

Finans 03-01-19 11:11

OSD: Otomotiv sektörüne hayati destek geldi 

 Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın otomobil sektöründe vergi indirimini açıklamasını “sektörün tam ihtiyacı olan bir karar” olarak nitelendirdi.   Vergi indirimine göre, motor hacmi 1600 cc altında ve ÖTV matrahı 70 bin lira altındaki otomobillere uygulanan yüzde 45 oranındaki ÖTV yüzde 30’a ve yine bin 600 cc altındaki motor hacmine sahip ve ÖTV matrahı 70 bin lira ile 120 bin lira aralığında olan otomobillere uygulanan yüzde 50 oranındaki ÖTV yüzde 35’e indirildi.   Ticari araçlardan alından KDV oranı ise yüzde 18’den yüzde 1’e düşürüldü.  Döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalar sonrasında yılın ikinci yarısından itibaren yaşanan ekonomik gelişmeler otomotiv sektörünü olumsuz etkiledi.

Finans 01-11-18 15:54

Volkswagen Arteon 2.0 TDI İngiltere’deki kullanıcıları ile buluşacak

2015 Cenevre motor Show’da spor görünümü ile Volkswagen‘in coupe sedan klasmanındaki reklam yüzü CC modelinin yerini alan alan Arteon‘un yenilenen 2018 modeli Almanya’da tozu dumana katarken şimdi ise İngiltere yolunda.

Haber 08-09-17 10:22

Aydın Trafik Polisleri Kurallara Uymayan Gençleri Affetmedi

Aydın Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesine bağlı polis ekipleri, motor ehliyeti olmayan, kask takmayan yada...

Yurthaber 07-07-15 08:28

Motor Üstünde Azerbaycan - Türkiye Turu

Motosiklet tutkunu Ümmet Perkitan (1957) 125 cc’lik motoruyla Azerbaycan Türkiye turuna devam ediyor.Azerbaycan Bakü turunun...

Yurthaber 17-04-15 10:50

Motorlu Taşıtlar Vergisi Ödemeleri

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu,  ''Özellikle 4 bin cc motor hacmine sahip 4 yaşından büyük araçlarda vergi

Yurthaber 29-07-13 17:01

Erbay’dan En Büyük Kupa Başkan Ayaz’a

Başiskele’nin başarılı motor sporcusu Kadir Erbay, 2012 Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonası'nda 1000 cc grubunda yapılan...

Yurthaber 27-01-13 16:15

İşte yeni Renault Megane CC

Renault, Mart ayında düzenlenecek olan Cenevre Motor Show'da tanıtacağı Megane CC'nin ilk fotoğrafını yayınladı.

Haber 06-01-10 11:38