Akciğer Hastalıkları Haberleri

Akciğer nerede, görevi nedir? Akciğer vücudun neresinde?

Göğüs kafesimizin içerisinde yer alan akciğerler, solunum sistemimizin temel organlarından biridir. Vücutta bulunan en büyük solunum organları olarak, soluk alıp vermemize ve oksijen alıp karbondioksit atılmasına yardımcı olurlar. Bu oksijen-karbon dioksit alışverişi, hücrelerin yaşam süreçleri için hayati öneme sahiptir. Peki, akciğerler vücudumuzun neresinde?

Haber 30-07-2023 20:24

Yeniden doğmuş gibi! Akciğerlerinizi temizliyor, kanseri önlüyor

Akciğer sağlığını korumak genel sağlığı da korumak için oldukça önemlidir. Yapılan yanlış alışkanlıklar ve çeşitli faktörler akciğerin kirlenmesine sebep olabilmektedir. Bu alandaki çalışmalarıyla bilinen Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu ise akciğer hastalıklarından korunmak ve sağlığınızı korumak adına keçiboynuzu kürünün önemini vurguluyor. Saraçoğlu, kür sayesinde akciğerlerin ciddi oranda temizlendiğini belirtiyor.

Haber 27-06-2022 12:03

Kanseri önler, toksinlerden arındırır... Akciğeri pırıl pırıl yapan kür!

Akciğer, vücudumuzun temel organlarından biridir ve kesinlikle çok dikkat edilmesi gerekir. Sigara gibi tütün ürünleri kullanıyorsanız akciğerinizi çok yıpratmışsınız demektir. Akciğer sağlığı için beslenmenize de dikkat etmeniz gerekir. İnsan sağlığı için hayati öneme sahip olan akciğer, dış etkenlerden de çok etkilenir. Akciğeri, korumak, toksinlerden arındırmak için mutlaka bu kürü deneyin.

Haber 25-06-2022 10:06

Göğüs cerrahisinde lokal anestezi ile yapılan ameliyatların avantajları nelerdir?

Akciğer hastalıklarının cerrahi tedavisinde uyanık ameliyatlar avantaj sağlıyor. Geliştirilen tekniklerle lokal (bölgesel) anestezi altında yapılan ameliyatlar özellikle ilave rahatsızlıklardan dolayı ameliyat şansı olmayan hastalara umut oluyor. Başta akciğer kanseri olmak üzere pek çok akciğer rahatsızlığı ciddi sonuçlar doğurabiliyor. Teknolojinin ve cerrahi imkanların da gelişmesi ile beraber göğüs cerrahisi ameliyatları uyanık hastalarda da lokal anestezi ile yapılabilir hale geldi.

Trend 03-05-2019 07:11

Akciğer Hastalıkları

Akciğer Hastalıkları Hakkındaki Haberler Mynet'te. Akciğer Hastalıkları Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Akciğer Kanseri Neden Geç Anlaşılıyor?

"Akciğer kanseri" büyümesinin 2/3'ünü (yaklaşık %70-75) tamamlamadan pek şikayete sebep olmaz! Bu da akciğer kanserinde çoğu durumda tanıda geç kalınmasının sebebidir.

Haber 10-11-2017 12:28

Kritik uyarı!

Sağlık Bakanlığı, akciğer kanserine yol açtığı belirlenen "asbest" maddesinin tespit edildiği 30 il ve 473 köyde halkı uyaracak.

Haber 12-08-2013 09:29

Kronik hastalara hava kirliliği uyarısı

Uzmanlar, soğuk havaların akciğerin akut ve kronik tüm hastalıkları tetiklediğini belirtti. Kayseri Nuh Naci Yazgan Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Demirel, yaptığı açıklamada, solunan havanın özelliklerinin insan sağlığı açısından son derece önemli olduğunu söyledi.

Haber 23-12-2005 16:12

Akciğer rahatsızlığınız var mı?

Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı ya da kısa ismiyle KOAH, ilerleyici nefes darlığına yol açan kronik bir solunum yolları hastalığıdır.

Haber 16-11-2005 00:55

Türkiye'de 3 milyon akciğer hastası var

Türkiye'de yaklaşık 3 milyon kronik akciğer hastasının bulunduğu ve hastalık için en önemli risk faktörünün sigara kullanımı olduğu bildirildi.

Haber 26-07-2005 13:55

Çocuğunuzun yanında sigara içmeyin

Anne ve babalarının içtikleri sigara dumanına maruz kalan çocuklarda kanser riskinin arttığını söyleyen Dr. Hasan Hamzaçebi, sigara dumanına maruz kalmanın çocukların akciğer gelişimini etkilediğine dikkat çekti.

Haber 30-11-1999 00:00