Ambalaj Haberleri

Marketlerde kafa karışıklığına son! Etiketler de ambalajlar da değişiyor: Tüketiciyi kandırmaya girer

Market raflarında tüketici yanıltıcı ambalajlara sahip ürünlere bakanlık 'dur' dedi. Ambalajında yazanla içeriği farklı olan ürünler rafa kalkacak. Yeni ambalajlama ve etiketlemeyle birçok üründe kafa karışıklığının ortadan kalkması hedefleniyor.

Finans 25-02-2024 09:59

İzmir'de içecek kutularını dönüştüren tesis yılda 250 bin ağacın korunmasını sağlıyor

İzmir'de kurulu geri dönüşüm tesisinde ambalaj atığı içecek kartonlarının geri dönüşümünden elde edilen doğa dostu kağıtlar sayesinde yaklaşık 250 bin ağacın korunmasının sağlandığı belirtildi.

Yurthaber 05-01-2023 13:28

Paket serviste 'ambalaj' tarifesi! Eve yemek söylemek lokantada yemekten pahalı oldu: Biri buna 'dur' desin

Yemek sektöründe artan paket servis maliyetleri esnafı zorlamaya başladı. Kurye maaşı ve yakıt giderlerine yükselen ambalaj fiyatları da eklenince, esnaf da paket servis ücretlerini arttırmak zorunda kaldı. Lokantada 15 TL'ye satılan çorba paket serviste 20 TL'ye, patlıcan musakka ise 35 yerine pakette 45 TL'ye satılıyor. Paket ile restorandaki fiyatlar arasında yüzde 20 fark olduğunu belirtilirken, bir lokantacı ise "Gelen zamlar müşteriye yansıyor. Biri buna 'dur' desin" ifadelerini kullandı.

Haber 17-12-2022 22:22

Kandırılıyor olabiliriz: Kaşar peyniri sandıklarınız tost peyniri olabilir! Kaşar ve tost peynirinin farkı nasıl anlaşılır?

Kaşar yemeklerde, kahvaltılarda en sevilen ve sık kullanılan peynirler arasında bulunuyor. Hem tat hem de doku olarak diğer peynirlerden ayrılan kaşar peynirini alırken çok dikkatli olmak gerekiyor. Marketlerden satın aldığımız birçok kaşar peyniri aslında tost peyniri olarak satılıyor. Kaşar peyniri ve tost peynirinin arasındaki farkı anlamak için bilinçli olmak gerekiyor.

Yemek 27-09-2022 14:19

Ambalaj

Ambalaj Hakkındaki Haberler Mynet'te. Ambalaj Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Basım Teknolojileri mezunları ne iş yapar? Basım Teknolojileri bölümü mezunları nerelerde çalışır, iş imkanları nelerdir?

Gelecek planlamasında yeteneklere ve ilgi alanlarına göre tercihler yapmak önemlidir. Bunların yanında çağa uygun, geleceği olan meslekler tercih edilmesi, işsiz kalma probleminin önüne geçecektir. Dolayısıyla seçilen mesleklerin geniş çalışma alanları ve imkanları olması, bu açıdan önemlidir. Basım Teknolojileri bölümü bu anlamda oldukça uygun ve tercih edilebilir bir bölümdür. Basım Teknolojileri bölümü mezunlarının iş imkanları nelerdir?

Egitim 15-07-2022 14:16

Kahramanmaraş'ta ürünlerin raf ömrünü uzatan organik ambalaj geliştirip 15 ülkeye ihraç ettiler

KSÜ ÜSKİM Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Alaaddin Gündeş: - "Petrol türevli ürünler doğa dostu değil. Bizim ambalajlar ise organik bir bileşim yöntemiyle geliştirildiği için doğada hızlı bir şekilde çözülebiliyor"

Haber 22-06-2022 12:06

Bursa siyahının ihracat yolculuğundaki kaybını azaltacak ambalaj geliştirildi

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğünce desteklenen proje kapsamında üniversite-sanayi iş birliğiyle prototipi geliştirilen biyobozunur nanolif ambalajın, "Bursa siyahı" olarak bilinen siyah incirin yanı sıra çabuk bozulabilen meyvelerde de kullanılması amaçlanıyor - Proje yöneticisi BTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Furkan Türker Sarıcaoğlu: - "Bu ambalaj malzemesinin boyutunu nano boyutlara indirebildiğimiz için etkinliği çok daha yüksek, muhafaza süresi çok daha uzun"

Yurthaber 14-04-2022 12:05

Ürün fiyatlarının ambalaja yazılması önerisi

Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay: - "Her ürünün ambalajına tavsiye edilen fiyat yazılırsa, tüketicinin o ürüne olan şüpheciliği ortadan kalkacağı gibi işletmelerin günlük etiket değiştirmelerinin de önüne geçilecektir"

Yurthaber 19-02-2022 15:54

Esenyurt'ta kağıt fabrikasında yangın

İstanbul Esenyurt'ta 2 katlı kağıt fabrikasında çıkan yangın büyüyerek bitişiğinde bulunan diğer 1 fabrikaya sıçradı. Alevlerin yükseldiği fabrikadaki yangın 3 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alınırken içeride mahsur kalan 23 yaşındaki genç işçinin cansız bedenine ulaşıldı.

Haber 29-10-2021 00:24

Bakan Kurum'dan 'ambalajlı ürün' açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "1 Ocak 2022 itibarıyla uygulanmaya başlayacak depozito sistemi ile içecekler öncelikli olmak üzere belirlenecek diğer ambalajlı ürünler depozito yönetim sistemi kapsamına alınacak" dedi.

Haber 26-06-2021 17:40