Anomali Haberleri

'Üreme potansiyelini tehlikeye atabilir' Erken yaşlarda görülüyorsa dikkat! 'Ağrıyı normal kabul ettikleri için...'

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Kaplanoğlu, endometriozisin teorik olarak yumurtalık rezervini azaltması, karın içerisinde yapışıklıklar yaparak anatominin bozulmasının sık görülen ve üreme potansiyelini tehlikeye atan bir durum olduğunu belirterek, “Bu yüzden 10-19 yaş grubunda endometriozis tespit edildiğinde, özellikle dikkatlice yaklaşıp gelecekteki üreme potansiyelini korumaya uygun tedaviler tercih edilmelidir” dedi.

Kadin 29-02-2024 10:55

Anne adayları dikkat: Bu besinler kadınlarda doğurganlığı artırıyor!

Gebe kalmaya engel olan birçok etken bulunuyor. Zararlı alışkanlıklar, stres, sağlıksız beslenmek gibi faktörler hamile kalmayı zorlaştırıyor. Doğurganlık, birçok kadın için önemli bir faktördür. Bu konuda oldukça önemli bir rol oynayan beslenme alışkanlıklarının, kadınların üreme sağlığı üzerindeki etkilerini anlamak, doğurganlık konusunda daha bilinçli ve sağlıklı seçimler yapmalarına yardımcı olabilir. İşte kadınlarda doğurganlığı artırıcı besinler...

Kadin 17-11-2023 08:56

Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu belirtileri nelerdir? Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu nasıl geçer?

Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu yaygın bir sağlık sorunudur ve ciddi sonuçlar doğurabilir. İdrar yolu enfeksiyonları idrar yollarının enfeksiyonla enfekte olması sonucu meydana gelir. Bebeklerde bu enfeksiyonlar genellikle bakterilerin neden olduğu bir enfeksiyon türüdür. Bebeklerin idrar yolu enfeksiyonlarına yatkın olmalarının birçok nedeni vardır ancak bu durum önlenebilir ve tedavi edilebilir. Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu nasıl geçer?

Kadin 30-03-2023 17:25