Aralıklı Oruç Haberleri

'Ölüm riski yüzde 91 daha yüksek' O diyetle ilgili çarpıcı araştırma! Kısa vadeli faydaları nedeniyle çok popülerdi

Amerikan Kalp Derneği’nin (AHA) tıp konferansında sunulan analiz araştırmasının ilk sonuçlarına göre, bir diyet modeli olan aralıklı oruç yönteminde günde sadece 8 saatlik bir zaman diliminde yemek yiyen kişilerin, kardiyovasküler hastalıktan ölüm riskinin yüzde 91 daha yüksek olduğu belirtildi. Çalışmanın henüz hakem onayından geçerek bilimsel dergide yayımlandığının altı çizildi.

Haber 20-03-2024 23:05

Aç kalmanın gençleştirme üzerindeki etkisini duyan çok şaşırdı! Gençliğin sırrı buymuş

Açlık, genellikle yaşlanma karşıtı önlemler arasında pek yer almaz ancak son araştırmalar bunun tam tersini gösteriyor. Aç kalmak ile gençleşme arasındaki bağlantıyı duyanlar çok şaşırıyor. Araştırmalar, aralıklı oruç gibi bazı açlık rejimlerinin hücresel yenilenmeyi artırarak yaşlanmayı yavaşlatabileceğini gösteriyor. Bu bulgular, gençliğin sırrını açlıkta arayanları şaşırtıyor ve sağlık üzerindeki olumlu etkileri keşfetmeye teşvik ediyor.

Kadin 11-03-2024 14:46

Kilo vermek için uyguladığı yöntemle 9 ayda modele dönüştü! Vücudunu yaza hazırlamak için...

Yaz aylarına giriş yapıldığında kilo vermek için çeşitli diyetler aranıyor. Ancak herkesin bedenine ve sağlığına özel diyetler farklılık gösteriyor. TikTok'ta 9 içerisinde verdiği kilolarla vücudunu şekillendiren Sophia Ashmore'un değişimi kilo vermek isteyenlere ilham oldu. Sophia, zayıflama yöntemlerini açıkladı.

Kadin 16-06-2023 15:01

Bugüne kadar yanlış biliyormuşuz! Kahvaltıyı bu şekilde yemek yaşamınızı 20 yıl uzatıyor

Güne kahvaltı yaparak başlamak tüm gün boyunca daha zinde hissetmemizi sağlıyor. Kahvaltının önemini her fırsatta belirtiliyor. Uzun yaşam hakkında açıklamalarda bulunan bir uzman belirli saatlerde yapılan kahvaltının çok tehlikeli hastalıklardan koruduğunu ve yaşamı 20 yıl uzatabildiğini açıkladı.

Haber 20-01-2023 09:15

Aralıklı Oruç

Aralıklı Oruç Hakkındaki Haberler Mynet'te. Aralıklı Oruç Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Uzun yaşamak istiyorsanız yapmaktan vazgeçin! Erken ölüm riskini artırıyor

Sağlıklı ve uzun yaşamak herkesin hayalleri arasında bulunuyor. Birçok kişi 90 yaşına kadar yaşayan insanların yaşam alışkanlıklarını araştırarak bu alışkanlıkları hayat düzenlerine katmaya çalışıyor. Sağlıklı sanılarak yapılan bazı durumlar çok ciddi risk oluşturabiliyor. Uzmanlara göre sıklıkla yapılan bir davranış erken ölüm riskini üçte bir oranında artırabilir.

Haber 29-11-2022 09:18

IF diyeti örnek menü listesi: Hangi yemekler yenir? Intermittent Fasting nedir, diyeti nasıl yapılır?

IF diyeti yani aralıklı oruç, vücudu dinlendirme yöntemi ile kilo verme ve beden sağlığını desteklemeye yarayan bir diyet türüdür. Intermittent Fasting diyeti, çok eski yıllardan günümüze gelen bir diyet metodudur. Intermittent fasting, tüm dünyada tercih edilen en popüler sağlık ve fitness trendleri arasında gösterilebilir. Yapılan birçok araştırma bu diyetin vücut ve beyin üzerinde güçlü olumlu etkileri olduğunu ortaya çıkarmıştır. Peki, IF diyetinde hangi yemekler yenir?

Haber 04-11-2022 17:33

Aralıklı oruç diyeti sağlıklı mı, aralıklı oruç diyetiyle kaç kilo verilir? Aralıklı oruç diyeti ile kilo verenlerin yorumları

Günümüzde kilo ile ilgili sorunlar yaşayan pek çok insan var. Başta kilo problemlerinin çözülmesi, daha sağlıklı bir hayat yaşamak ya da mevcut kilonun korunması için uygulanan çok fazla program mevcuttur. Zaman içerisinde bu programlar daha da çeşitlenmiştir. Aralıklı oruç diyeti de bunlardan biridir. Bu diyet programı son zamanlarda yaygınlaşmış olup birçok kişi tarafından da tercih edilir. Peki, aralıklı oruç diyeti sağlıklı mı?

Haber 04-11-2022 16:40

Aralıklı oruç diyeti listesi nasıldır, neler yenir? Aralıklı oruç diyeti nasıl yapılır, örnek menü listesi

Aralıklı oruç sağlıklı bir şekilde kilo vermek ve sağlıklı bir beslenme alışkanlığı edinmek isteyenlerin tercih ettiği popüler diyet programlarından biridir. Aralıklı diyette gün içinde 2 öğün beslenmek gerekir. Ara öğünler isteğe bağlı olmakla birlikte sadece sıvı gıdalar tüketilir. Genellikle 16:8 kuralına göre yapılan aralıklı oruçta 16 saat aç kalınır ve 8 saat içinde de 2 öğün yenir. Aralıklı oruç diyeti örnek menü listesi nedir?

Haber 01-11-2022 17:11

Aralıklı oruç diyeti saatleri nedir? Aralıklı oruç diyetinde kaç saat aç kalınır, kaç saat yemek yenir?

Aralıklı oruç diyeti, çok eski yıllardan günümüze uyarlanan son yılların popüler bir diyet metodudur. Aralıklı oruç günde uyku süreli dahil 16 saat ve saat aç kalmaya dayanır ve 2 öğünden oluşur. Bol sıvı alınması gereken diyette sabah ve akşam aynı saatlerde toplam 2 öğün yemek yenir. Peki, aralıklı oruç diyeti saatleri nasıldır, aralıklı oruç diyeti nasıl yapılır?

Haber 01-11-2022 17:10