Arpa Sehriyeli Domates Corbasi Haberleri

Kaşık kaşık içirecek doyurucu bir çorba tarifi! Arpa şehriyeli tavuk çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Arpa şehriyeli tavuk çorbasının içine bir parça tavuk eti, şehriye, domates salçası gibi malzemeler konuyor. Birkaç adımda hazırlanabilecek bu tarif hem tadı hem de doyurucu olmasıyla ön plana çıkıyor. Peki arpa şehriyeli tavuk çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte tarifi!

Yemek 2023-03-11 17:37:21

AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım, Bayburt'ta partililere hitap etti:

"Bizim savunma sanayideki güçlenmemizin amacı saldırı değildir, caydırıcı amaçlıdır. Onun için elhamdülillah bu kabiliyetlerimizi kazandık. İşte bunu yaptığımız için hedef olduk" - "Domates, patates, soğan, sarımsak yetiştirsek, arpa, buğday yetiştirsek 'aferin' derler ama helikopter yaparsan, İHA yaparsan, SİHA yaparsan 'dur bakalım' derler. Bunu gördük" - "Geçmişin zorluklarını, sıkıntılarını, yoksunluklarını yaşamayan gençlerimize ayrı bir mesajımız olması lazım. Onlara geçmişi değil geleceği, gelecek ufuklarını vermemiz lazım"

Yurthaber 2021-10-11 18:58:04

Burada arpa bile yetişmez denilmesine rağmen kurdukları bostanda tonlarca sebze meyve üretiyorlar

Ağrı Dağı eteklerindeki 30 dönümlük çorak araziyi vahaya dönüştüren Musa Koç ile Tekin Eren, bostanlarında organik dereotu, reyhan, soğan, maydanoz, semizotu, turp, domates, biber, fasulye, kabak, patlıcan, kavun, karpuz, mısır ve ay çekirdeği yetiştiriyor - Musa Koç: - "Bostanımıza yaklaşık 1 milyon lira harcadık. 12 çalışanımız var ve onlar da buradan kazandıkları parayla evlerine ekmek götürüyor"

Yurthaber 2021-08-27 11:16:33

Arpa şehriyeli domates çorbası tarifi ile şifa bulun

Arpa şehriyeli domates çorbası, tavuk suyunun da eklenmesiyle yalnızca karnınızı doyurmak için değil, şifa bulmak için de severek tüketeceğiniz yemekler listesinde yer alacak. Peki lezzetli bir domatesli arpa şehriye çorbası hazırlamak için nelere ihtiyacımız var? İşte malzeme listesi ve adım adım yapılış aşamaları ile arpa şehriyeli domates çorbası tarifi...

Yemek 2021-03-10 12:37:33

Püf noktasını bilenler harikalar yaratıyor! Eti ağızda dağılan Ankara tava tarifi

Ankara tava bayram sofralarının vazgeçilmez lezzetidir. Arpa şehriyeden oluşan pirinç pilavına eşlik eden domates soslu tel tel ayrılan etiyle beraber Ankara tava benzersiz bir ziyafet sunar. Sizde Ankara tavanın yapılışını merak ediyorsanız daha fazla heyecanlandırmadan detaylara geçelim.

Yemek 04-01-21 09:55

Çanakkale’de tarımsal üretim kesintisiz sürdürülüyor

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, küresel korona virüs (Covid-19) salgını sürecinde tarımsal çalışmaları yerinde incelemek için Batak Ovası’nda faaliyet gösteren çiftçileri ziyaret etti.Çanakkale’nin en verimli ovalarından; Kumkale, Kalafat, Tevfikiye, Çıplak ve Halileli köylerinin bulunduğu Batak Ovası’nda yeni dikimi gerçekleştirilen çeltik, mısır, ayçiçeği, domates, biber, kavun, karpuz ile hasadı yaklaşan arpa, buğday üreticilerini ziyaret eden Vali Tavlı, çalışmalar hakkında bilgi aldı.Üreticilerin görüş ve önerilerini dinleyen Vali Tavlı, suyun israf edilmeden kullanılması ve sosyal mesafe kuralına uyulması konusunda üreticileri uyardı.Bu yılın, ‘Biz bize yeteriz’ diyerek, Çanakkale’nin bereketli topraklarını işleyen çiftçilerin yılı olacağını ifade eden Vali Tavlı ekim yapan üreticilere başarılarının devamını diledi.

Yurthaber 29-04-20 10:42

Tunceli’den Avrupa’ya kuru domates ihracatı

Tunceli’de bir iş adamının girişimleriyle ilk defa ticaret amaçlı üretilen yaklaşık 600 ton domatesin bir bölümü yaş olarak iç piyasaya satıldı, bir bölümü de Almanya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesine ihraç edilmek üzere kurtulmaya başlandı.Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar beldesinde her yıl buğday, arpa ve şeker pancarı üretimi yapan iş adamı Bülent Açıkgöz, bu yıl 130 dönümlük tarlada domates yetiştirilmesini sağladı.

Haber 17-09-19 10:55

Annesi ölen tayı biberonla besliyor

Türkiye'de safkan Arap yarış atı yetiştiriciliğinin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bir at yetiştiricisi, doğum sırasında annesi ölen tayı biberonla besliyor - At yetiştiricisi Mehmet Durmuş: - "Evlat şefkatinden daha fazla şefkatle bakıyoruz. Süt haricinde arpa, üzüm, kavun, karpuz, havuç, salatalık, domates, yonca veriyorum. Masrafı çok oluyor ama at aşkı her şeyin önüne geçiyor"

Haber 27-08-19 11:10

Annesi ölen tayı biberonla besliyor

Türkiye'de safkan Arap yarış atı yetiştiriciliğinin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bir at yetiştiricisi, doğum sırasında annesi ölen tayı biberonla besliyor - At yetiştiricisi Mehmet Durmuş: - "Evlat şefkatinden daha fazla şefkatle bakıyoruz. Süt haricinde arpa, üzüm, kavun, karpuz, havuç, salatalık, domates, yonca veriyorum. Masrafı çok oluyor ama at aşkı her şeyin önüne geçiyor"

Yurthaber 27-08-19 11:10

Şehriyeli domates çorbası: Şifa niyetine...

Akşam yemeği için harika bir önerimiz var: Şehriyeli domates çorbası! İster arpa şehriye isterseniz tel şehriye ile domates çorbasına bambaşka bir lezzet katabilirsiniz.

Yemek 22-12-15 13:24

Bursa'da Ceviz Büyüklüğünde Dolu Ekili Alanlara Zarar Verdi

Nihat BIÇAK/YENİŞEHİR Yenişehir’in Orhaniye, Söylemiş, Osmaniye ve Subaşı köylerinde, yüzlerce dönüm dönüm buğday, arpa, domates, biber, bezelye ekili alanlar ile meyve

Yurthaber 17-06-15 13:12