Belge Haberleri

Bakanlıktan 5 bin 122 yatırım teşvik belgesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, geçen yılın eylül-aralık döneminde 5 bin 122 yatırım teşvik belgesi düzenledi.

Finans 10-03-2024 13:22

İkinci el araç alacaklara uzmanından önemli tavsiyeler! O belgeyle riskler ortadan kalkıyor

Dolandırıcıların hedefindeki ikinci el satışları için uzman isimler tavsiye vermeye devam ediyor. Oto ekspertiz Okan Aluftekin de güvenli alım satım için TSE belgesine dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Finans 09-02-2024 12:15

Yok etmek istediğiniz her belgeyi sıfır delille yok edecek en iyi evrak imha makineleri

İş dünyasında sıkça kullanılan evrak imha makineleri, önemli ve gizli dokümanları ortadan kaldırma konusunda rakip tanımıyor. Özellikle hassas verilerin yer aldığı evrakların doğru bir şekilde imha edilmesi için bu işlevsel aletlerden kesinlikle yardım alınmalı! Siz de evimde veya ofisimde bu cihazlardan bir tane bulunsun diyorsanız en iyi evrak imha makinesi modellerinden derlediğimiz seçkimize bakabilirsiniz.

Haber 22-09-2023 16:26

Hatay nar ekşisi coğrafi işaret tescil belgesi aldı

"Hatay nar ekşisi", Türk Patent ve Marka Kurumunca (TÜRKPATENT) coğrafi işaret belgesiyle tescillendi.

Yurthaber 02-06-2023 07:48

Seçmen kağıdı nereden alınır? Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? 2023 oy kullanırken gerekli olan belgeler

Seçmen kağıdı aramaları 14 Mayıs seçim günü yaklaştıkça hız kazanıyor. Vatandaşlar 'Seçmen kağıdı nereden alınır?' ve 'Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı?' sorularını aratıyor. İşte 14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri yaklaşırken seçmen kağıtları ile ilgili tüm bilinmesi gerekenler...

Haber 14-05-2023 09:25

Vesika eş anlamlısı nedir? Vesika kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Eş anlamlı kelimeler cümlede birbirlerinin yerine geçtiklerinde cümlede herhangi bir değişiklik veya anlam bozulması yaşanmaz. Bu sözcükler yazılış olarak farklı olsa da aynı anlamı taşırlar. Eş anlamlı kelimeler cümle içerisindeki kullanımlarından da kendilerini belli ederler. Eş anlam taşıyan kelimelerden birisi genellikle yabancı dillerden gelen kelimelerdir. Türkçedeki karşılığı ise eş anlam olarak geçer.

Egitim 20-04-2023 11:00

ABD’ye ait gizli belgeleri sızdıran kişinin kimliği ortaya çıktı! Gözaltına alındı

ABD Savunma Bakanlığı’na ait Ukrayna-Rusya Savaşı da dahil birçok güncel konuda "hassas ve yüksek derecede gizli materyaller içeren” belgeleri sızdırdığı iddia edilen 21 yaşındaki Jack Teixeira gözaltına alındı.

Haber 13-04-2023 21:27

ABD ordusunda 'gizli belge' skandalı: Ukrayna-Rusya savaşı, Çin ile İran'ın nükleer programı ve daha nicesi... Pentagon harekete geçti!

ABD ordusunun sızdırılan "gizli" belgeleriyle ilgili adli soruşturma başlatıldı. Belgelerde Ukrayna-Rusya savaşı, istihbaratın Rusya, Çin ve İran'ın nükleer programına ilişkin bilgilerin de olduğu kaydedildi. İşte dikkat çeken haberin detayları...

Haber 10-04-2023 19:21

Tartışmalar devam edince paylaşıldı! İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mezuniyet belgeleri…

14 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimlere kısa bir süre kala, gündemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mezuniyet belgelerine ilişkin tartışmalar devam edince o belgeler paylaşıldı. 23-24 Mart Dezenformasyon Bülteni'nde, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversite mezunu olmadığı ve lisans diplomasının bulunmadığı" iddiasının gerçeği yansıtmadığı bildirildi. Erdoğan'ın öğrencilik dönemine ve mezuniyetine dair belgelerin yanı sıra üniversiteyi kazandığı belge dahil olmak üzere pek çok doküman paylaşıldı.

Haber 25-03-2023 12:43

Doküman nasıl yazılır, doküman yazımı nasıl olmalıdır? Doküman mı döküman mı, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Bir kelimenin nasıl telaffuz edileceği veya bir cümleye hangi sözcüklerle cevap verileceği gibi konuları öğrenmek için yazım kurallarını öğrenmek önemlidir. Doğru yazım kurallarını öğrenmek aynı zamanda günlük hayatta konuşma ve yazma becerilerini geliştirmenize yardımcı olur. Örneğin doküman kelimesi yazılışı sıkça hata yapılan kelimelerden biridir. Peki, doküman kelimesinin TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 10-03-2023 16:57

Yaklaşık 140 yıllık nüfus belgelerini sarraf titizliğiyle dijital ortama taşıyorlar

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yaklaşık 140 yıllık bilgilerini içeren 110 bin nüfus kütüğünün restorasyonu ve dijital ortama aktarılması için çalışan uzmanlar, Türk milletinin "nüfus hafızası"nı gelecek nesillere taşıyor.

Yurthaber 01-02-2023 10:51

FBI, ABD Başkanı Biden'ın evinde 6 gizli belge daha buldu

ABD Başkanı Joe Biden’ın Delaware eyaletindeki evinde 13 saat süren aramada 6 gizli belge daha bulunduğu belirtildi.

Haber 22-01-2023 19:32

ABD Başkanı Biden'ın 'gizli belge' skandalı sürüyor! Evinde 5 tane daha çıktı

ABD Başkanı Joe Biden’ın başı ağrımaya devam ediyor. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre Joe Biden’ın Delaware’deki evinden 5 "gizli" ibareli belge daha çıktığı duyuruldu.

Haber 14-01-2023 22:39

Malikanesinde gizli belgeler bulunmuştu! Trump'tan soruşturmanın sonlandırılması çağrısı

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump, Başkan Joe Biden’ın ofisinde ve konutunda bulunan gizli belgelerin ardından Adalet Bakanı Merrick Garland'a malikanesinde bulunan gizli belgelerle ilgili açılan soruşturmanın sonlandırılması çağrısı yaptı.

Haber 12-01-2023 23:57

ABD Başkanı Joe Biden doğruladı! Yeni gizli belgeler bulundu

ABD Başkanı Joe Biden, ABD’nin Delaware eyaletinde yer alan Wilmington’daki konutunun garajında yeni gizli belgelerin bulunduğunu doğruladı. Biden, "İnsanlar, gizli materyalleri ciddiye aldığımı biliyor" ifadelerini kullandı.

Haber 12-01-2023 19:16

Samsun'da 24 öğretmen Destek AFAD Gönüllüsü belgesi aldı

Samsun'da 24 öğretmen Destek AFAD Gönüllüsü belgesi aldı

Yurthaber 17-10-2022 14:41

Eski ABD Başkanı Trump'a şok! Çalışanı itiraf etti... Belgelerin taşınmasını emretmiş

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Florida'da bulunan malikanesi Mar-a-Lago'daki bir çalışanının ifadeleri gündem oldu. Çalışan, ifadesinde Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) baskınından önce, bazı kutuların taşınmasının emredildiğini söyledi.

Haber 13-10-2022 20:18

Personel keşfetti! Tuvaletinin neden tıkandığı ortaya çıktı... Trump hakkında bomba iddia

Piyasaya çıkan yeni bir kitap, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray dönemine ait ilginç iddialarla gündem oldu. Trump'ın Beyaz Saray'da görev yaptığı sırada bazı resmi belgeleri yırtarak tuvalete attığı iddia edildi. Kitapta, periyodik olarak tuvaletin basılı kağıtlarla tıkandığını keşfeden Beyaz Saray personelinin, bu kağıtları tuvalete Trump'ın atarak sifonu çektiğine inandığı kaydedildi.

Haber 04-10-2022 19:58

Bu mesleği yapanlar dikkat! Belgesi olmayan çalışamayacak... İşte son tarih

Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu (TOBFED) tarafından vale olarak çalışanlar için kritik bir açıklama yapıldı. Açıklamada, MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi almamış olan valelerin 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren çalışamayacağı hatırlatıldı. Karar, Resmi Gazete'de iki yıl önce yayımlanmış ve belge alınması zorunlu hale getirilmişti.

Haber 29-09-2022 18:30