Böbrek Yetmezliği Haberleri

Böbrek yetmezliği belirtileri nelerdir? Böbrek yetmezliği nasıl tedavi edilir?

Her gün çalışan sessiz kahramanlarımız olan böbrekler vücudumuzun temizlikçileri olarak önemli bir rol oynar. Ancak bazen bu önemli organlar normal işlevlerini yerine getiremez ve böbrek yetmezliği adını verdiğimiz ciddi bir durum ortaya çıkar. Böbrek sağlığını korumak için düzenli sağlık kontrolü, sağlıklı beslenme alışkanlıkları ve yeterli su tüketimi önemlidir.

Haber 24-11-2023 12:17

Uzmanlardan acil uyarı! Bu içecekler kalp krizine neden oluyor, böbrekleri bitiriyor

Yediğimiz ve içtiğimiz gıdalar sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Uzmanlar sıklıkla tüketilen ve sağlık için büyük risk oluşturan zararlı yiyecekler hakkında acil uyarlarda bulundu. Bu içeceği tüketen çocukların büyük risk altında olduğunu söyleyerek kalp krizi, böbrek yetmezliği gibi zararlarını sıraladılar.

Haber 31-05-2023 15:08

Doktorlar “22 milyonda bir ihtimal” demişlerdi! Köpeği sayesinde hayatta kaldı... Yıllardır aradığı donörü köpeği buldu

Galler’de yaşayan 44 yaşındaki Lucy Humphery isimli bir kadın böbrek yetmezliği sorunuyla mücadele ediyordu. Sadece 5 yıllık ömrü kaldığı söylenen Humphery, Doberman cinsi köpeği Indie sayesinde hayata tutundu. 44 yaşındaki kadının köpeği doktorların 22 milyonda bir ihtimalle bulunabileceğini ifade ettikleri böbrek donörünü sahibi için hemen tanıdı. Köpeğinin hamlesi sayesinde Humhprey filmleri aratmayacak bir tesadüfle kendisiyle birebir eşleşen böbrek donörüyle tanıştı.

Trend 25-04-2023 15:04

Depremden sonra bu yiyeceklerin tüketiminden kaçının! Hayati önem taşıyor

Depremin ardından psikolojik ve sağlık açısından birçok değişiklik yaşanıyor. Depremin etkilerini azaltmak ve sağlığı korumak için çeşitli önlemler alınması gerekiyor. Uzmanlar depremzedelerin yaşanan depremden sonra uygulaması gerekenleri açıkladı.

Haber 15-02-2023 13:32

Sabahları böyle uyanıyorsanız hemen doktora koşun! Bu belirti hayati önem taşıyor

Böbrekler sağlığımız için çok önemli bir yere sahip. Vücudumuzun sağlıklı çalışması adına böbrek sağlığına dikkat etmemiz gerekiyor. Sabahları yaşanan bazı problemler böbrek yetmezliği hakkında uyarıcı işaretler verebiliyor. Eğer ki aşağıda bulunan belirtileri sıklıkla görüyorsanız mutlaka doktora başvurmanız gerekiyor.

Haber 29-09-2022 10:11

Böbrek yetmezliği, inme, beyin kanaması ve körlüğe neden oluyor! Farkında değilseniz her an...

Ülkemizde her 3 erişkinden 1’inde görülen hipertansiyon, tüm dünyada önemli bir sağlık sorunu olmaya devam ediyor. Dünyada yaklaşık 1.3 milyar hipertansiyon hastası var ve her yıl yaklaşık 10 milyon kişi de yüksek kan basıncı nedeniyle gelişen hastalıklar sonucu yaşamını yitiriyor. Bunun nedeni ise hipertansiyonun; kalp krizi, kalp yetmezliği, ritim bozukluğu, bacak damarlarının tıkanması, böbrek yetmezliği, beyin kanaması, inme ve körlük gibi ciddi hastalıklara neden olabilir.

Haber 07-09-2022 13:23

Böbrek sağlığınız için azaltın! Yedikçe böbrek yetmezliği riski artıyor

Böbrekler sağlığımız için çok önemli organlar arasında bulunuyor. Böbrek yetmezliği yaşandığında diğer organlar da etkileniyor. Yanlış beslenme böbrek yetmezliğine ve çeşitli hastalıklara yol açıyor. Uzmanlar böbrek yetmezliğini önlemek için yaşam alışkanlıklarını değiştirmeniz gerektiğini belirtiyor.

Haber 04-09-2022 11:25

Böbrek yetmezliğinin habercisi olabilir! Böbrek yetmezliği belirtileri nelerdir? Böbrek sağlığını korumak için ne yapılmalıdır?

Böbrek tüm vücudu etkileyen organlar arasında yer alıyor. Sağlık için böbreklere zarar verecek alışkanlıklardan uzak durmak gerekiyor. Böbrek yetmezliği toplumda sıkça görülen ciddi hastalıklardan. Böbrek yetmezliğinin gösterdiği belirtilere dikkat ederek hastalığınızı erken teşhis etmeniz mümkün.

Haber 17-08-2022 17:04

Hayati öneme sahip organınızı kaybetmek istemiyorsanız çok dikkatli olur! Böbrek yetmezliği belirtileri

Böbrekler hayati öneme sahip organlardan biridir. Böbrek hastalıkları genelde belirti göstermeden ilerlese de dikkatli olunduğunda bazı işaretleri yakalayabilirsiniz. Böbrek yetmezliği belirtileri arasında kaşıntı, şişmiş göz kapakları gibi görmezden gelinecek belirtiler olsa da tansiyon yüksekliği, geçmeyen yorgunluk gibi belirtiler de verebilir. Dikkatli olmanız gereken böbrek yetmezliği belirtileri şu şekilde...

Haber 02-08-2022 08:43

Uzmanlar uyarıyor: Böbrek sağlığınız için 5 altın kural

Böbrekler sağlık için hayati önem taşıyor. Birçok organı etkileyen böbreklerin sağlıklı olması için yaşam alışkanlıklarına dikkat etmek gerekiyor. Sağlıksız beslenmek, zararlı alışkanlıklar, az su içmek gibi etkenler böbreklerin sağlığını riske atmaktadır. Uzmanlar böbrek sağlığı hakkında uyarıyor.

Haber 01-07-2022 14:28

Günde 2-3 fincan kahvenin faydası şaşırtıyor! O hastalığın riskini %23 azaltıyor

Son yapılan araştırmalar kahvenin faydasını gözler önüne serdi. Kahve alımının akut böbrek hasarı riski üzerindeki etkilerinin incelendiği araştırmada, günde sadece 2-3 fincan kahvenin hastalık riskini büyük oranda azalttığı ortaya çıktı. Ayrıca kahvede bulunan klorojenik asit ve trigonellin gibi bazı bileşiklerin oksidatif stresi azalttığı da ortaya kondu.

Haber 27-06-2022 13:27

Böbrek yetmezliğine zemin oluşturuyor! Belirtilerine dikkat edin

Böbrek sağlığı oldukça önem taşıyor. Uzmanlar böbrek sağlığını korumak adına bol su içmeye ve sağlıklı beslenmeye önem verilmesi gerektiğini vurguluyorlar. Ancak elde olmayan etkenlere bağlı olarak da böbrek hastalıkları meydana gelebiliyor. Bu sebeple böbrek hastalıklarını erken teşhis etmek için düzenli olarak kontrol yaptırmak gerekiyor.

Haber 20-06-2022 14:41

Dikkat! Bu konularda önlem almamak kalp krizi riskini arttırıyor

Kalp ve damar hastalıkları günümüzde en sık karşılaşılan hastalıklar arasında yer alıyor. Kalp ve damar hastalıklarına neden olan birçok faktör bulunuyor. Bu faktörlerden bazılarına etki etmek mümkün olmasa da yaşam alışkanlıklarını değiştirerek kalp krizi riskinizi düşürmek mümkün. Kalp krizi riskini düşürmek için daha sağlıklı bir yaşam gerekiyor.

Haber 20-06-2022 09:30

Kortizon nedir? Kortizon neden kullanılır? Kortizon vücudumuzu nasıl etkiler? Kortizon hangi hastalıklar için kullanılır?

Kortizon nedir, kortizon kullanımına dair detaylar vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Kortizon, aynı zamanda glukokortikoid adı verilen bir kortikoid hormonu olarak da bilinmektedir. Bu hormon insan vücudu tarafından doğal olarak sentezlenir. İşte kortizona dair merak edilen detaylar!

Haber 30-05-2022 17:26

Gençlerde de görülüyor! Hipertansiyondan korunmak için…

Hipertansiyon, dünyada önlenebilir ölüm nedenleri arasında ilk sırasında yer alıyor. Dünyada ve ülkemizde oldukça yaygın olan hipertansiyon hastalığı özellikle son yıllarda giderek artış gösteriyor. Hipertansiyon hastalığının doğru tedavisinin yapılmaması başka hastalıklara yol açıyor. Hipertansiyondan korunmak ve etkilerini azaltmak için doğru beslenmek gerekiyor.

Haber 16-05-2022 14:23

Dikkat! Şeker hastalığı böbrek yetmezliğine neden olabilir

Şeker hastalığı en yaygın hastalıklar arasında bulunuyor. Birçok nedene bağlı olarak gelişen şeker hastalığı herkesi tehdit altına alıyor. Şeker hastalığına sahip kişiler hayat düzenlerini bu hastalığa uygun hale getirmezlerse başka hastalıklara zemin oluşmasına engel olamıyorlar. Şeker hastalığı böbrek yetmezliğine ve daha birçok hastalığa neden olabiliyor.

Haber 11-04-2022 10:31

Bu hastalıklara sahip olanların böbrek yetmezliği riski…

Böbrek yetmezliğine neden olan birçok etken bulunuyor. Dışarıdan gelen etkenler arasında fazla tuz tüketimi ve yeterli miktarda su içmemek yer alıyor. Diyabet ve hipertansiyon hastaları kronik böbrek yetmezliğine yol açan hastalıklar arasında bulunuyor. Kronik böbrek yetmezliği olan hastaların %60’ı diyabet veya hipertansiyon hastası.

Haber 14-03-2022 11:37

Fazla tuz tüketenler dikkat!

Tuz, yemeklerin tadını güzelleştirmek adına kullanılan en önemli baharatlar arasında üst sıralarda yer alıyor. Tuz tüketirken kullanılan miktarlara dikkat etmek gerekiyor. Hem yemeklere ek olarak sonradan katılan fazla miktardaki tuz hem de aşırı tuzlu yiyecekler tüketmek böbrek hastalıklarına yol açıyor.

Haber 14-03-2022 10:42

Böbrek yetmezliğinin en büyük nedenleri…

Böbrek yetmezliği oldukça büyük sorunlara yol açan hastalıklar arasında yer alıyor. Böbreklerin iyi çalışması vücudun sağlığı için önem arz ediyor. Böbrek yetmezliğine neden olan bir sürü etken var. Bu nedenler arasında şeker ve tansiyon hastalığı üst sıralarda bulunuyor.

Haber 09-03-2022 12:20

Dikkat! Hastalık çok sinsi ilerliyor fakat…

Böbrek hastalıkları ileri evrelere kadar hiçbir belirti göstermeyebiliyor. Oldukça sinsi ilerleyen böbrek hastalıkları erken teşhisi zorlaştırarak tedavi sürecini olumsuz etkiliyor. Böbrek hastalığını öğrenmek için birkaç önemli detay bulunuyor. Bu sinsi ilerleyen hastalığı gösterdiği hafif belirtilere bakarak erken teşhis edebilmeniz mümkün.

Haber 09-03-2022 10:26

Covid geçirenler dikkat! Böbreklerinizi…

Covid-19 geçiren hastaların bazıları düşük bağışıklık sistemleri veya önceki hastalıkları nedeniyle bu süreci çok daha zor geçiriyorlar. Covid-19 geçirdikten sonra böbreklerinde hasarlar meydana gelebiliyor. Böbreklerinin sağlıklı olup olmadığını anlamak adına hastalık geçtikten sonra mutlaka bir hekime gitmeleri gerekiyor.

Haber 07-03-2022 16:18

Kovid geçirenlerin olma riski 3 kat daha fazla

Koronavirüs, sağlığı oldukça olumsuz etkiliyor. Hem psikolojik hem de bedensel sağlığı etkileyen Kovid-19 enfeksiyonu geçiren hastaların kronik böbrek yetmezliği riski 3 kat daha fazla. Koronavirüsten ve sebep olduğu hastalıklardan korunmak adına mutlaka düzenli olarak aşı olunması gerekiyor.

Haber 07-03-2022 14:21

Salgınla birlikte arttı! Bu yüzden böbreğinizi kaybetmeyin

Dışarıda tuvalet kullanamayan ve fobi yaşayan insan sayısı salgınla birlikte daha çok arttı. Bu durumun utangaç mesane sendromu olarak tanımlandığını belirten uzmanlar, insanların kendilerine hastalık bulaşacağı gibi endişe ve paranoyalar yaşadıklarını, tuvalet kullanmamak için de sıvı tüketmediklerini ve yemek yemediklerini ifade ediyor. Tuvalet kullanmamak için yeterli seviyede sıvı tüketmemenin başta böbrek yetmezliği ve üreme sorunları gibi birçok hastalığa yol açabilir.

Haber 01-02-2022 07:25

Cimilli İbo kimdir? Cimilli İbo neden öldü? Hastalığı neydi?

Kakara Kikiri, Sibelim, Cayır Cayır Yanayi, Şakacı, Oyna şarkılarını seslendiren Türk Halk Müziği Sanatçısı Cimilli İbo hayata veda etti. Geçen sene koronavirüse yakalanan Cimilli İbo geçtiğimiz günlerde böbrek yetmezliği ve kandaki aşırı enfeksiyon yüzünden tekrardan yoğun bakımda tedavi görmüştü. Cimilli İbo İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede son nefesini verdi. 49 yaşında vefat eden sanatçının cenazesi yarın Rize İkizdere Cimil’de defnedilecek. İşte Cimilli İbo'nun hayatı...

Magazin 16-08-2021 10:51

'Selena Gomez’in böbrek nakli' şakasına isyan ettiler!

2017 yılında böbrek nakli ameliyatı geçiren Selena Gomez hakkında bir dizide yapılan şaka nedeniyle ABD'li şarkıcının hayranları, söz konusu yapımı sosyal medyada eleştiri yağmuruna tuttu.

Magazin 04-08-2021 14:19

Birbirlerini tanımıyorlar! 6 kişi, 6 çapraz nakille sağlığına kavuştu

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde gerçekleştirilen çapraz donörlü böbrek nakli ile 6 hasta sağlığına kavuştu. Kendi canlı verici adayı ile kan ya da diğer tıbbi uyumsuzluğu olan ancak başka hastaya organ verebilecek durumda olan vericilerin, değişim yoluyla yapılan 6 çapraz donörlü böbrek nakilleri hastaları sağlığına kavuşturdu.

Haber 09-07-2021 13:09

Uzmanı uyardı, birçok hastalığa yol açıyor! Potasyum içeren tuzlara dikkat

Beslenme ve tuz tüketimine bağlı olarak gelişen diyabet ve hipertansiyonun böbrek yetmezliğine kadar gidebilen sonuçlar doğurabildiğini söyleyen İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Gülçin Kantarcı, önemli uyarılarda bulundu. Potasyum içeren tuzlara dikkat çeken Prof. Dr. Kantarcı, özellikle böbrek yetmezliği olan diyaliz hastaları ve organ nakli hastalarının bunları kesinlikle kullanmaması gerektiğini söyledi.

Haber 11-05-2021 10:02

Koronavirüs sonrası hangi hastalıklar görülüyor? 'Tam kapanma olmazsa...'

Koronavirüs geçiren kişilerde akciğer, böbrek, karaciğer hasarı ve şeker hastalıkları görülmeye başladığını söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, tam kapanma olmadığı müddetçe vakalarda yükselişin devam edeceğini söyledi.

Haber 11-04-2021 09:36

Böbrek hastalarına koronavirüs uyarısı: Ölüm riski çok yüksek!

Covid-19 salgını nedeniyle dünyada 3 milyona yakın kişinin hayatını kaybettiğini söyleyen Prof. Dr. Mustafa Arıcı, her yıl bu sayıya yakın insanın yalnızca böbrek hastalığı nedeniyle öldüğüne dikkat çekti. ' Böbrek hastaları hastalık kategorileri açısından Kovid-19 enfeksiyonu için en yüksek riskli gruplardan bir tanesini teşkil ediyor. Bir insan hem yaşlı hem de böbrek hastasıysa Kovid- 19 kaynaklı ölüm riski çok artıyor' diyen Arıcı, böbrek hastalarına uyarıda bulundu.

Haber 21-03-2021 10:50

Böbrek hastalığına bu yanlışlar neden oluyor! Önlemek mümkün

Böbrek hastalığına neden olan faktörler arasında sağlıksız beslenme, yetersiz su içme, aşırı tuz tüketimi ve hareketsizliğin olduğunu söyleyen uzmanlar, böbrek hastalarının sayısının hızla arttığına dikkat çekiyor. Birçok yanlış davranış nedeniyle ortaya çıkan böbrek hastalığını önlemek için düzenli egzersiz, günde 2 litre su tüketiminin, aşırı tuz tüketiminden kaçınmanın ve fazla kilolardan kurtulmanın düşündüğünüzden çok daha fazla etkisi var.

Haber 09-03-2021 11:47

Hakan Taşıyan'dan yeni haber! Ameliyata alındı

Ankara Şehir Hastanesi'nde yaklaşık 5 aydır tedavi gören Hakan Taşıyan'a bugün böbrek nakli yapılıyor.

Magazin 09-03-2021 11:41

Böbrek hastalarına koronavirüs pandemisi uyarısı: Risk var ama...

Koronavirüs pandemisi nedeniyle böbrek hastalarının yüksek risk altında olduğunu söyleyen Prof. Dr. Gülten Kaptan, hastaların, toplumdan, ailelerinden ve sevdiklerinden izole olmadan tedavi ve bakıma katılmalarının büyük önem taşıdığını söyledi. Bu noktada tedbirlerin önem taşıdığını vurgulayan Kaptan, 'Risk olsa da tedavi bırakılmamalı' dedi.

Haber 26-02-2021 17:58

Böbrek nakli sonrası 3 aya dikkat! Şeker hastaları bağışçı olabilir mi?

Hastalara son dönem böbrek yetmezliği tanısı konduktan sonra, kendilerine iki tane tedavi seçeneği önerilmektedir. Bunlardan bir tanesi diyaliz, ikincisi ise böbrek naklidir. Son dönem böbrek yetmezliğindeki en iyi tedavi seçeneği böbrek nakli olmaktadır. Böbrek naklinde canlı ve kadavradan sağlanan böbrek, ameliyatla hasta olan kişiye yerleştirildikten sonra, böbreğin çalışmasıyla başlar.

Haber 03-02-2021 15:08

Hemodiyaliz nedir? Böbrek hastalığı nasıl tedavi edilir?

Böbrek yetmezliği hastalığı olan kişilerde, vücuttan atılmayan ve biriken fazla sıvı ile atık maddelerin yarı geçirgen olan bir membran yardımıyla temizlenme işlemine diyaliz denir. Peki hemodiyaliz nedir? Diyaliz yeterliliği nedir?

Haber 24-12-2020 13:51

Nefroloji ne demek? Hangi hastalar nefroloji bölümüne gider?

Bir tıp bilim dalı olan nefroloji, böbrek fonksiyonlarının incelenmesi ve böbrekle ilgili tüm rahatsızlıkların tanı ve tadavisinde büyük rol oynamaktadır. Peki nefroloji ne demek? Nefroloji muayenesi nasıl yapılır? İşte detaylar...

Haber 23-12-2020 12:03

Şeker uyarısı: Böbreklere de hasar veriyor! Belirtiler çok geç fark ediliyor

Şekerin vücuda hasarları ile ilgili bilgi veren Nefroloji Uzmanı Dr. Burak Canver, şekerin böbrek yetmezliğine neden olabileceğini söyledi. Belirtilerin ortaya çıkmaya başladığında böbreğin geri dönülmez şekilde hasar görmüş olabileceğini söyleyen Canver, konu ile ilgili uyarılarda bulundu.

Haber 11-12-2020 11:42

Böbrek yetmezliği yaşayan Pınar'dan yürek yakan feryat: Hayata dönmek istiyorum

Eskişehir'de yaşayan Pınar Kadanalı, 25 yıldır böbrek yetmezliği yaşıyor. Daha önce anne -babasından alınan böbrek nakledilen, ancak vücudu uyum sağlayamayan Kadanalı, görme yetisini de kaybetti. Organ nakli için bekleyen çok fazla kişi olduğunu söyleyen Pınar Kadanalı, "Ölümle yaşam arasında gidip geliyorum. Organ sırası beklerken ölmek istemiyorum" dedi.

Haber 21-11-2020 09:34

iPhone için böbreğini satan genç yatalak kaldı

iPhone alabilmek için böbreğini satan genç, böbrek yetmezliği nedeniyle ömür boyu yatağa mahkum kaldı.

Haber 16-11-2020 11:37

Milyonda 2 kişide görülüyor! Uzmanlar uyarıyor: Kulak tıkanıklığ uzun sürüyorsa dikat

11 yıl önce kulak tıkanıklığı şikayetiyle doktora giden ve 'sakız çiğne geçer' diyen doktoru dinleyerek tıkanıklık hissini önemsememeye çalışan Aslı Köklü, ağrısı ilerleyince birçok doktora giderek konu ile ilgili muayene oldu. Detaylı tahlillerle yapılan son yapılan muayene ile birlikteyse Köklü'nün böbrek hastalığı olduğu ortaya çıktı.

Haber 23-09-2020 10:05

Eşiyle sadece hayatı değil böbreğini de paylaştı

Kırıkkale'de yaşayan Necla Gümüşbağ, böbrek yetmezliği rahatsızlığı yüzünden 14 yıl önce kendi böbreğini paylaştığı eşi Ali Gümüşbaş'ın yeniden hayata tutunmasını sağladı - Necla Gümüşbaş: - "Eşimden hep iyilik gördüğüm için böbreğimi vermeyi teklif ettim ama eşim istemedi. Ben zorla verdim" - Ali Gümüşbaş: - "Eşim hiç tereddütsüz verdi böbreğini. Sabah kalktım ki herşeyim düzelmiş, yemek yiyebiliyorum, su içebiliyorum"

Yurthaber 14-02-2020 11:44

Hipertansiyon ve diyabet böbrek yetmezliğine sebep olabilir

Nefroloji Uzmanı Dr. Cemal Kurt, toplumda yaygın görülen hipertansiyon ve şeker hastalığının böbrek yetmezliğine davetiye çıkardığını belirterek, "Şeker ve hipertansiyonu olan kişiler öncelikle düzenli olarak kan ve idrar tahlili yaptırmalı" dedi.

Trend 23-12-2019 10:10

37 yıllık hayat arkadaşına böbreğini verdi

Zonguldak'ta yaşayan emekli öğretmen Nusret Çetin, böbrek yetmezliği nedeniyle 5 yıldır tedavi gören eşine organ bağışında bulunarak sağlığına kavuşmasını sağladı - Nusret Çetin: - "Hiçbir korku ve endişe yaşamadım. Böbrek nakli konusunda karar kılınca psikolojik olarak bu duruma hazırdım" - Nurhan Çetin: - "Eşim bana böbreğini verdi. Çok onur ve gurur verici, aynı zamanda hüzünlendirici ve sevindirici. Her duyguyu bir arada yaşıyorsunuz"

Yurthaber 22-12-2019 11:09

Önce gönlünü sonra böbreğini verdi

Bartın'da, böbrek yetmezliği bulunan 27 yıllık eşine böbreğini veren Ayfer Altaş, eşini sağlığına kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyor - Ayfer Altaş: - "Eşim iyi günde kötü günde beni hiç yalnız bırakmadı. Eşim olmayınca ben böbreği ne yapayım ama şimdi her şey benim. Gözlerime ihtiyaç duysun onları da veririm" - Gürsel Altaş: - "Tedavi sürecinde çok zor günler geçirdim. Eşim, böbreğinin uyumlu olduğunu öğrenince çok duygulandı"

Trend 22-11-2019 11:09

Ömür boyu diyalize mahkum kalacaktı, sağlığına kavuştu

2012 yılında tümör nedeniyle bir böbreğini kaybeden 51 yaşındaki Zarife Koca, hastalığın ikinci böbreğine sıçramasıyla diyalize girme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Trend 19-11-2019 10:49

8 yıl sonra gelen telefonla Şehmuz Kızar hayata döndü

İstanbul'da yaşayan Şehmuz Kızar'ın hayatı, 8 yıl önce konulan yüksek tansiyona bağlı böbrek yetmezliği teşhisiyle kabusa döndü. Kızar, ilk önce işini sonrada tüm sosyal hayatını kaybetti. 8 yıla sonra gelen telefonla kadavradan yapılan nakille Kızar, yeniden hayata döndü.

Trend 08-11-2019 11:39

Kronik böbrek yetmezliğinde tek çare nakil!

Ülkemizin önemli sağlık sorunları arasında yer alan kronik böbrek yetmezliği, eğer uygun organ bulunamazsa diyalizle tedavi ediliyor. Prof. Dr. Gürkan Tellioğlu, “Böbrekte işlev kaybı; zaman içinde kronik böbrek yetmezliğine, bu tablo da kişiyi organ nakline götürebiliyor” diyor.

Trend 07-11-2019 07:25

SAÜEAH’da bir haftada 4 böbrek nakli yapıldı

SAÜEAH bünyesindeki Böbrek Nakli Merkezi son dönem böbrek yetmezliği olan hastalara umut olmaya devam ediyor.

Trend 04-11-2019 14:15

Böbrek naklinde olmaz denilen yeni yöntemler!

Tüm dünyada giderek yaygınlaşan kronik böbrek yetmezliği, en hızlı ölüme yol açan nedenler arasında 6. sıraya yükseldi. Acıbadem’in organ naklinde ‘olmazı mümkün kıldıran’ en yeni gelişmelerin paylaşıldığı Organ Nakli Sempozyumu’nda, organ bağışının da önemine dikkat çekildi.

Trend 10-10-2019 10:35

Yaz aylarında böbrek yetmezliği riskine dikkat!

İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Gürsel Yıldız, 'Yüksek hava sıcaklıklarının sıvı kayıplarını arttırması, böbrek sağlığınızın bozulmasına neden olabilir' dedi.

Trend 05-07-2019 09:52