Büyükşehir Haberleri

Kaç tane büyükşehrimiz var? Hangi iller büyükşehir?

Dünya çapında nüfus sayısı bakımından kalabalık olan birçok ülke vardır. Türkiye de bu ülkeler arasında bulunmaktadır. 85 milyondan fazla insanın yaşadığı ülkemiz, toplamda 7 coğrafi bölgeden meydana gelmektedir. Türkiye’nin nüfus büyüklüğü açısından en kalabalık bölgesi Marmara Bölgesi, en kalabalık şehri ise İstanbul’dur. Ayrıca ülkemizde çok sayıda büyükşehir kategorisine giren ilimiz de vardır. Peki, kaç tane büyükşehrimiz var ve hangi iller büyükşehir?

Haber 25-03-2024 17:49

Fitch'ten Türkiye kararı: 9 büyükşehir belediyesinin kredi notunu yükseltti

Fitch Ratings'ten Türkiye için bir kredi notu haberi daha geldi. 9 büyükşehir belediyesinin kredi notu "B"den "B+"ya yükseltildi.

Finans 22-03-2024 10:14

31 Mart'a sayılı günler kala 7 büyükşehirin anket sonuçları belli oldu: Bursa ve Ordu'da tablo değişiyor...

Türkiye haftaya pazar günü yapılacak seçimlere kilitlenmiş durumda. Yapılan anketler seçmenin eğilimini belirleyebilmek adına kritik ipuçları barındırıyor. Son olarak ASAL Araştırma'nın 7 büyükşehirde anket sonuçları kamuoyuyla paylaşıldı. Sonuçlar, Bursa ve Ordu'da hesapları değiştiren bir tablonun ortaya çıktığını gösteriyor.

Haber 20-03-2024 11:49

Hangi ilçe il olacak? diye beklerken belediye binasındaki yeni tabela olay oldu! Önce asıldı sonra perdeyle kapatıldı... 21 Mart'ta Erdoğan mı duyuracak?

2024'te hangi ilçelerin il olacağı son aylarda en çok merak edilen konular arasında yer alırken, bu kez de 'büyükşehir' haberi gündem oldu. Büyükşehir statüsünde olmayan Batman'da yeni belediye binasına asılan 'Batman Büyükşehir Belediyesi' tabelası kentte heyecan yarattı. Sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından tabeladaki 'büyükşehir' yazısı perdeyle kapatılırken; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 21 Mart'ta kente yapması planlanan ziyaretinde müjdeyi vereceği iddiası gündem oldu.

Haber 14-03-2024 13:48

Büyükşehir

Büyükşehir Hakkındaki Haberler Mynet'te. Büyükşehir Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

30 büyükşehir anketi! MAK Danışmanlık yayınladı! Bu illerde büyük sürprizler var: Eskişehir, Adana, Antalya, Hatay, Ordu, Şanlıurfa…

Yerel seçim anketleri ile ilgili en kapsamlı anketlerden birisi de MAK Danışmanlık’tan geldi. 30 büyükşehirde yapılan araştırmanın sonuçları açıklandı. Ankete göre AK Parti’nin CHP’nin elindeki bazı büyükşehirleri geri aldığı görülüyor. İşte Ankara kulislerini hareketlendirecek 30 büyükşehirdeki yapılan anketin sonuçları…

Haber 12-03-2024 07:56

Ordu Büyükşehir'de belediye işçilerine yapılan zam büyük sevince yol açtı! Paramız var ki veriyoruz

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde işçilerin yüzünü güldüren bir olay yaşandı. Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) işçilerin lehine sonuçlandı. Protokole göre Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan işçilerin maaşlarına yüzde 120 zam yapıldı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, "Paramız var ki veriyoruz. Sizlerle helal olsun. Parası olmayan veremez. Borçlu olan para veremez." ifadelerini kullandı.

Finans 13-02-2024 18:15

Erzurum'da kar yağışı etkili oluyor

Erzurum'da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor.

Yurthaber 25-01-2024 09:00

Memurların gözü kulağı bu haberde! Kulisler hareketlendi, çalışmalar başladı: Memura büyükşehir tazminatı geliyor, maaş farkı...

Artan enflasyonla birlikte özellikle büyükşehirlerdeki kira artışları gündem olmuştu. Memurlar yaşanan kira artışları sonrasında daha az kira ödeyebilmek için küçük illere gitmenin yollarını aramaya başlamıştı. Kulislerde konuşulanlara göre büyükşehirlerde çalışan memurlar için 'büyükşehir tazminatı' geliyor. AK Parti'nin 30 Ocak'ta açıklayacağı yerel seçim beyannamesinde tazminat konusuna da yer ayırması beklendiği aktarıldı.

Finans 23-01-2024 20:06

AK Parti'nin belediye başkanı aday listesi! 48'i daha açıklandı! Sayı 74 oldu... Erdoğan kürsüye tek tek çağırdı

Yerel seçimlere 73 gün kaldı. AK Parti merak edilen isimleri ilan etmek için Ankara'da aday tanıtım toplantısı düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması beklenen adaylar ise daha öncesinde belli oldu. 48 adayın ismi tek tek açıklanırken; büyükşehir ve il bazında toplam 74 il duyurulmuş oldu. İşte AK Parti'nin 31 Mart seçimlerinde yarışacak adaylarının isim listesi...

Haber 18-01-2024 12:21

5'li Plaj Ragbi Türkiye Şampiyonası, Kocaeli'de düzenlenecek

Türkiye Ragbi Federasyonunun 2023 faaliyet programında yer alan 5'li Plaj Ragbi Kadın-Erkek Türkiye Şampiyonası, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 19-20 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

Yurthaber 17-08-2023 10:24

Kocaeli'de belediyenin kurduğu modern seralardaki verim üreticiyi sevindirdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin yüzde 50 hibeli modern sera ve sera naylonu desteğinden yararlanan üreticiler, yetiştirdikleri mahsulün kalitesinden ve veriminden memnun kaldı.

Yurthaber 12-04-2023 11:25

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Hataylı esnaf için prefabrik çarşılar kuruyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Hataylı esnafın faaliyetlerine başlaması için Defne ilçesinde 7 ayrı noktada 555 prefabrikten oluşan çarşı kurmak için çalışma başlattı.

Yurthaber 20-03-2023 11:01

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Pazarcık'ta 75 mahallenin altyapısını yeniliyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde altyapı çalışmalarını sürdürüyor.

Yurthaber 27-02-2023 07:59