Chia Haberleri

Karaciğeri tertemiz, karnı dümdüz yapıyor! Bağırsaklardaki tüm atık maddeleri temizliyor

Sağlıklı bir yaşam için vücudumuzun iç temizliği büyük önem taşır. Bunun için beslenme alışkanlıklarımızın yanı sıra düzenli olarak detoks yapmak da önemlidir. Detoks yapmanın en etkili yollarından biri karaciğer ve bağırsakların doğal temizliğini desteklemektir. İşte tam da bu noktada bu kür tarifi karaciğer ve bağırsaklarınızı tertemiz yapmaya yardımcı olur.

Kadin 16-02-2024 15:55

Her sabah kahvaltıdan önce suyunuza 1 yemek kaşığı atın! Kolesterolü düşürür, tansiyonu dengeler! Neden daha önce yapmadım diyeceksiniz

Gluten içermeyen ve sağlık için yararları ile bilinen chia tokumu, kan şekerinden kalp sağlığına birçok konuda faydalı olduğu kabul edilen bir yiyecektir. Özellikle kabızlığı bıçak gibi kesmesiyle bilinen chia tohumunun faydalarını duyunca neden daha önce tüketmedim diyeceksiniz.

Kadin 20-01-2024 16:18

Chia tohumu faydaları nelerdir? Chia Tohumu ne işe yarar?

Özellikle son birkaç yıldır neredeyse tüm salatalarda, tatlılarda, yemeklerde ya da çeşitli lezzetlerde adı geçen chia tohumu, birden fazla biçimde, tatlı ya da tuzlu yiyeceklerde kullanılabilmektedir. Çiğ ya da pişmiş olarak kullanılabilen chia tohumunun yeterli miktarda ve bilinçli bir şekilde tüketilmesi halinde birçok faydası olduğu kabul edilmiştir.

Haber 11-01-2024 21:34

Chia tohumu zayıflatır mı? Zayıflamak için chia tohumu nasıl kullanılır?

Son yıllarda adı sıkça duyulan ve birçok salatada, tatlıda ya da öğünde tercih edilen chia tohumu, zayıflamak isteyen kişiler tarafından da tercih edilen bir besindir. Alanında uzman bir diyetisyenin hazırladığı beslenme düzeninde kişiye özel hazırlanan diyetlerde de sıkça adı geçen ürünlerden biridir. Bilinçli şekilde kullanması halinde sağlıklı beslenme ve zayıflama süreçlerinde yardımcı olduğu bilinir.

Haber 15-09-2023 20:35

Chia

Chia Hakkındaki Haberler Mynet'te. Chia Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Chia tohumunu kimler kullanamaz, zararları nelerdir? Chia tohumunun yan etkileri nelerdir?

Sağlıklı beslenme ürünlerinden olan chia tohumu, küçük boyutta siyah renktedir. İçerisinde barındırdığı protein ve yüksek lif mineral bakımından zengin olmasını sağlamıştır. Yaşlanmayı geciktirme gibi pek çok faydası olan chia tohumunu bazı kişilerin kullanmaması gerekiyor. Özellikle de diyet listelerinde yer almasıyla günümüzde oldukça popülerleşen ürünlerden birisidir. Doğal olmasına ve pek çok faydasına karşılık bazı zararları olabilir. Peki, chia tohumunun yan etkileri nelerdir?

Haber 23-01-2023 17:27

Chia tohumu nasıl tüketilir, yoğurtla nasıl yenir? Chia tohumu günlük ne kadar kullanılır, aç karna mı tok karna mı yenir?

Chia tohumu günümüzde salatadan tatlıya birçok yiyecekte kullanılmaya başlamıştır. Çok eskilerden günümüze ulaşan chia tohumu magnezyum ve iyot bakımından zengindir. Aynı zamanda D, A ve E vitaminleri açısından da zengin bir içeriğe sahiptir. Chia tohumu özellikle tokluk hissi vermesi açısından özellikle spor yapan bireyler için çok fazla tercih edilmiştir. Peki, chia tohumu nasıl tüketilir?

Haber 09-12-2022 17:22