Çocuk Hastalıkları Haberleri

Çocuğunuzda bu belirtiler varsa hemen harekete geçin! Bebeklik döneminde görülmeye başlıyor

Çocuk-Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim üyesi Canan İnce Börekci, ‘Otizm Farkındalık Ayı’ dolayısıyla yaptığı açıklamada otizmin sosyal-iletişimsel alanlarda yetersizlikler, sınırlı ilgi alanları ve tekrarlayan davranışlar ile seyreden bir bozukluk olduğunu belirtti.

Kadin 01-04-2024 14:52

Çocukları okula başlayan veliler dikkat! Uzmanından okul enfeksiyonlarına karşı uyarı

Eylül ayının gelmesiyle beraber yeni eğitim ve öğretim dönemi de başlamış oldu. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Çelik Kuzaytepe, okul gibi kalabalık ortamlarda genellikle virüs ve bakterilerin sebep olduğu solunum yolu enfeksiyonlarının, mantar enfeksiyonlarının ve saç biti rahatsızlıklarının saptanabildiğini belirtti.

Haber 08-09-2023 08:54

Dikkat! Bayram sonrası özellikle çocuklarda görülmeye başladı! Doktorlar 'çok fazla vaka gördük' diyerek anlattı

"Bayram tatili sonrası çocuklarda el, ayak, ağız hastalığı arttı" uyarısı yapıldı. Etlik Şehir Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Kaman: "Toplu, kalabalık yerler ve otellerde bulunulan uzun bayram tatili sonrası çocuklarda el, ayak, ağız hastalığıyla ilgili yoğun hastane başvurularıyla karşılaşıyoruz. Özellikle bu hafta hem poliklinik hem de yataklı servislerimizde fazla sayıda vaka gördük" ifadelerine yer verdi.

Haber 13-07-2023 15:13

Uzmanlar uyarıyor: Okullar açıldı bulaşıcılık riski çok daha yüksek! Hastalıklardan korunmak için...

Eylül ayının gelmesiyle birlikte okullar açıldı. Okulların açılması anne ve babaların üzerindeki sorumlulukların artmasına neden oluyor. Uzmanlar bu süreçte hastalıkların çok daha kolay bulaştığını belirterek ebeveynleri çocuklarını hastalıklardan korumaları için uyardı.

Haber 14-09-2022 15:36

Çocuk Hastalıkları

Çocuk Hastalıkları Hakkındaki Haberler Mynet'te. Çocuk Hastalıkları Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Giderek yaygınlaşan önemli bir sorun: Bunu yapan çocuklar kalp hastası adayı!

Sokaklardaki aktivitelerin giderek azalması, televizyon ve bilgisayar başında geçirilen uzun saatler, ellerden adeta hiç düşmeyen akıllı telefonlar… Tüm bu etkenler son yıllarda çocuklarda düşük efor kapasitesinin giderek yaygınlaşmasına neden oldu. Aktivitelerde çabuk yorulan, nefes nefese kalan, hatta birkaç basamak merdiven çıkmakta dahi zorlanan çocukların oranı azımsanmayacak kadar çoğaldı.

Haber 31-08-2022 10:55

Vaka sayısı patladı! Çocuklarda bu belirtilere dikkat

Güneşin tüm cömertliğini sergilediği ve kavurucu sıcakların hâkim olduğu bugünlerde çocuklarda bazı hastalıkların görülme sıklığında artış yaşanıyor. Yüksek hava sıcaklığı çocuklar için tehlike oluşturuyor. Savunmasız olan çocuklar yüzeylerde artan mikroplara karşı savunmasız kalıyor. Ortak kullanılan havuzlarda ve parklarda geçirilen sürenin artması, ayrıca güneşin zararlı ışınlarına maruziyetin de fazla olması ile birlikte hastalık gelişimi daha da kolaylaşmaktadır.

Haber 26-08-2022 12:31