Davul Haberleri

Sahurda yaşanan esrarengiz olaylar mahalleyi fena ürküttü: Evinde yatan davulcu mezarlıkta uyanmış

Sahurların vazgeçilmezi davulcular ama Bursa'daki bir mahallede durum tam tersi: Emirsultan Mahallesi'nde davul çalanların başlarına rivayete göre akılalmaz olaylar geliyor; ya davulları patlıyor, ya akıllarından oluyor ya da daha da tuhafı kendilerini başka ilçede buluyorlar. Bu yüzden bu mahallede sahura uyandırma şekli bile çok başka. O mahalledekilerin ifadeleri de hayli ilginç...

Haber 19-03-2024 11:30

Ramazan davulcusu nasıl olunur? Ramazan davulcusu olma şartları var mı?

Ramazan ayında geceleri, sahur saatlerinde çalışan ve mahallelerin sokaklarında gezip, davul vasıtasıyla insanları sahura uyandıran kişilere ramazan davulcusu denir. Ramazan davulculuğu kimileri için eski bir gelenek, kimileri için ise eğlenceli bir iş iken, Ramazan davulcusu nasıl olunur sorusunun cevabı merak edilir. Ancak Ramazan davulcuları büyük özenle seçilmektedir. Peki, ramazan davulcusu nasıl olunur? Ramazan davulcusu olma şartları var mı?

Haber 08-03-2024 18:01

Halay sırasında korkunç son! Neşeli anlar bir anda paniğe dönüştü, kalp krizi geçiren davulcu kurtarılamadı

Abbas Karadağ (65) Şanlıurfa'da kayak merkezinde davul çalarken bir anda yere yığıldı. Çevredekiler panikle Karadağ'ın etrafına üşüştü, hastaneye kaldırılan Karadağ kurtarılamadı. Karadağ'ın davul çalarken kalp krizi geçirmesi nedeniyle yaşamını yitirdiği belirlendi. Neşeli anların paniğe dönüştüğü görüntüler saniye saniye görüntülendi.

Haber 05-02-2024 15:04

Bursalı Enver usta 60 yıldır tef ve davul yapıyor

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde 60 yıl önce çırak olarak başladığı mesleği senelerdir aynı dükkanda sürdüren Enver Fiskiye'nin yakınlarıyla çalışarak ürettiği tef ve davullar kına, düğün gibi eğlencelerin yanı sıra okul etkinliklerinde kullanılıyor.

Yurthaber 04-01-2024 11:15

Davul

Davul Hakkındaki Haberler Mynet'te. Davul Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Adana'da mahallesinin yoluna asfalt dökülen muhtar davul zurna eşliğinde oynadı

Adana'nın Kozan ilçesinde, mahallesinin yoluna asfalt dökülen muhtar, çalışmalar sırasında davul ve zurna eşliğinde oynadı.

Yurthaber 22-11-2023 14:07

Tekirdağlı müzisyen davul çalarak depremzede çocuklara moral verdi

Tekirdağlı müzisyen Ahmet Merih Çelik, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin ardından kente yerleştirilen çocuklar ve ailelerini davul çalarak eğlendirdi.

Yurthaber 18-04-2023 15:24

Ramazan davulcusu kadın, köylüleri sahura 2 torunuyla birlikte gezerek kaldırıyor

Denizli'nin Çameli ilçesinde 65 yaşındaki Fatma Akan, iki torunuyla birlikte, köyde sahur vakti davul çalıp mani söylüyor.

Yurthaber 05-04-2023 15:23

Bu mahallede davul çalmak yasak! Şaşkına çeviren bir nedeni var... 'Evinde yatmasına rağmen mezarlıkta kalktı'

Bursa'da bir mahallede vatandaşların sahura kalkması için davul çalınmıyor. Emirsultan Hazretleri'nin türbesinin ve camisinin bulunduğu mahallede davul çalanların davulunun patladığı, tokat yediği, aklını kaybettiği ve farklı hallere büründüğü yönündeki rivayetlerden korkan davulcular buradakileri 'Pilava pilava' diye bağırıp zillerine basarak kaldırıyor. Bir rivayete göre ise davul çalan bir kişinin gece aynı mahalledeki evinde yatmasına rağmen sabah uzaktaki bir mezarlıkta kalktığı söyleniyor.

Haber 24-03-2023 11:23

Düğünde şok olay! Davul çaldığı sırada kalp krizi geçirip hayatını kaybetti

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde bir davulcu katıldığı düğünde davul çaldığı sırada kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

Haber 11-12-2022 09:52

Silahlı saldırıda yaralandı! Sağlık ekiplerinden isteği herkesi şaşırttı

Bursa'da düğünden eve dönen davulcu kuzenlere silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda hafif yaralanan davulculardan birinin ise ambulansa bindirildiği esnada ekiplerden "Ağabey davulumu da alın" isteği herkesi şaşırttı. Sağlık ekipleri, yaralının ricasını kırmayıp davulu da ambulansa aldı.

Haber 16-09-2022 02:33

Kastamonu'da yatağa bağımlı hastaya moral için davul zurnalı ziyaret

Hanönü ilçesinde davulculuk yapan Murat Karadağ, yaşamını yatağa bağımlı sürdüren Ziya Çapar'ı zurnacı arkadaşlarıyla zaman zaman ziyaret ediyor - Karadağ: - "Ziya amcamızın düğünlere gelmek istediğini ama gelemediğini öğrendim. Morale ihtiyacı olduğunu duydum. 15 günde bir, ayda bir gelerek ona davul zurna çalıyoruz"

Yurthaber 25-08-2022 12:14