Dermatoloji Haberleri

'30 kat hızla yayılıyor, herkes her an olabilir' Profesörden önemli uyarı! '10-15 saniyelik yakın temasla bulaşıyor'

Dermatoloji (Cildiye) Uzmanı Prof. Dr. Müge Güler Özden'den uyuz ile ilgili önemli bir uyarı geldi. Pandemi sonrası uyuz hastalığının hızla arttığına dikkat çeken Özden, "30 kat hızla yayılıyor, hepimizi tehdit altına alıyor, herkes her an uyuz olabilir. Uyuz görülen tüm ailenin aynı anda hasta olsun olmasın tedavi edilmesi çok önemli. Kıyafetler 60-70 derecede yıkanmalı, kızgın ütü ile dikiş araları dahil ütülenmeli" dedi.

Haber 08-12-2023 11:10

Uzman doktor uyardı! Kovid-19 dönemiyle artış görüldü... Geceleri yaşanan bu belirtiye dikkat

Kovid-19 pandemisinin etkileri devam ediyor. Birçok hastalığın tetiklenmesine yol açan Kovid- 19 hem sağlık hem de sosyal anlamda oldukça zorlu durumlara neden oldu. Uzman doktor Kovid-19 dönemiyle birlikte uyuz vakalarının da arttığını belirterek geceleri görülen belirtiye karşı uyardı.

Haber 27-03-2023 11:23

Hastalık ilk kez duyuluyor, yeni yeni vakalar görülüyor! Kaşıntı ve kızarıklıkla ortaya çıkıyor

Evden çalışma sistemine geçilmesiyle dizüstü bilgisayarların kullanımı arttı, bununla beraber bazı dermatolojik hastalıklar da ortaya çıkmaya başladı. Dermatoloji Uzmanı Dr. Dilek Başaran, "Hafif bir kaşıntı ve kızartı hastalığın ilk belirtisi oluyor. Bilgisayarların sürekli diz bölgesinde tutulmasına bağlı olan vakalar görmeye başladık. Hastaların bize genelde korkarak başvurması ağ şeklinde görülen çok koyu renkli pigmentasyonların olmasıyla kaynaklanıyor" dedi.

Haber 14-10-2022 12:28

İstanbul'da sivrisinek kaynaklı alerjik reaksiyonla hastaneye başvurularda artış

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekayi Kutlubay: - "Hastaneye geçen yıla göre biraz daha fazla gelenler var. İstanbul'un her yerinden benzer şikayetle geliyorlar" - Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Dermatoloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Zafer Türkoğlu: - "(Sivrisinek ısırması halinde) Bebeği sever gibi derinizi kaşımanız lazım. Yani tırnaklayarak değil de sadece avuç içiyle kaşımanız lazım"

Yurthaber 15-09-2022 16:25

Dermatoloji

Dermatoloji Hakkındaki Haberler Mynet'te. Dermatoloji Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Virüs gündemde ama pandemide bu hastalıklar aldı başını gitti!

Kış mevsiminde havaların soğuması, rüzgâr, hava kirliliği, kapalı ortamlarda daha çok zaman geçirmek, daha az su içilmesi ve terlemenin azalması gibi faktörler cildimize önemli zararlar verebiliyor! Bu etkenler ciltte kuruluğun şiddetlenmesine, bunun sonucunda da çeşitli cilt hastalıklarının gelişmelerine veya alevlenmelerine yol açabiliyor.

Haber 26-01-2022 11:27

Listeye virüs giremedi! Türkiye’nin yarısı cilt hastalıklarını aradı

Dünya genelinde milyonlarca kişi sonsuz bir bilgi kaynağı olan interneti, sağlık araştırmaları için de kullanıyor, belirtilerden yola çıkarak hastalıklar konusunda araştırma yapıyor. 2021 yılının “Türkiye’nin Online Sağlık Aramaları Raporu”nu hazırlandı. İnternette en çok aratılan hastalıkları gözler önüne serildi. Rapora göre 2021 yılında sırasıyla en çok cilt hastalıkları, alerji ve ben konuları aratıldı.

Haber 18-01-2022 11:14

Sağlıklı cilt için altın değerinde kış önerileri! 10 maddeye dikkat

Cilt sorunlarının en çok yaşandığı aylardan biri olan kış aylarında cilt kuruluğunu önlemek ve sağlıklı bir cilde sahip olmak için bazı önerileri göz önünde bulundurarak hareket etmek gerekir. Cildi nemlendirme, ölü hücrelerden arındırma ya da vitamin içerikli ürünler kullanmanın yanı sıra yenilenlere ve uyku düzenine de dikkat edilmesi önem taşıdığını söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Süleyman İzzet Karahan, konu ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

Haber 06-12-2021 11:47

Vücutta hızla yayılıyorsa dikkat! Benlerle ilgili yanlış bilgi sağlığınızdan edebilir

Doğuştan var olan veya doğumdan sonra ortaya çıkan, deriye rengini veren ve halk arasında "Ben" olarak bilinen “Melanositik nevüs”lerde bir çoğalma görülüyorsa kanser riski taşıyabileceğini kaydeden Dermatolog Elif Topçu, derideki değişikliklerin vücudun bir uyarısı olduğunu kaydetti.

Haber 25-11-2021 09:27

Uyuz böceği uyarısı: Deriyi istila ediyor! Bu belirtilere dikkat

Uyuz hastalığının, sonbahar ve kış aylarında yaygın olarak görülebilen bir hastalık olduğunu kaydeden Dermatoloji Uzmanı Dr. Onur Çapkan, bu rahatsızlığa ‘Sarcoptes Scabiei’ yani halk arasında bilinen adıyla uyuz böceğinin sebep olduğunu söyledi. Çapkan, “Gözle görülemeyen bu böcekler (akarlar) deriyi istila ederek rahatsızlık oluşturuyor. İnsan vücuduna girdiklerinde bazı kaşıntılı döküntülü, bulaşıcı bir deri hastalığına yol açar” diyerek uyuz hastalığını ve tedavi yöntemlerini anlattı.

Haber 06-10-2021 12:18

Dr. Hasan Benar: Kolajen cilt kuruluğunu ve kırışıklıkları azaltıyor

Dermatoloji Uzmanı Dr. Hasan Benar, "Yapılan bir çalışmada sekiz hafta boyunca kolajen takviyesi alan kadınların ciltlerinin elastikiyetinin arttığı ve derin kırışıklıklarda azalma olduğu saptanmıştır." dedi.

Haber 02-06-2021 23:28

Google'dan cilt sorunları için yapay zeka destekli araç geldi!

Google I/O etkinliğinde, cilt, saç ve tırnak ile ilgili yaşanan sorunlarda neler olup bittiğini anlamanıza yardımcı olan yapay zeka destekli bir yardım aracının ön izlemesini paylaştı. Bu araç, yaygın cilt sorunları için yanıt bulmaya yardımcı olacak.

Haber 19-05-2021 10:10

Şişmiş ve kötü kokan 'Hindi kulağı'nın nedeni belli oldu! Meğer yıllarca...

İsrail'de yaşayan kadın, büyük ölçüde genişlemiş kulak kepçesiyle hastaneye kaldırıldı. Kulağı birkaç yıl içinde kademeli olarak şiştikten sonra oluşan görünüm nedeniyle, 'hindi kulağı' adı verildi. Kulağın bu hale gelmesi ise tüberkülozdan kaynaklanıyordu.

Haber 04-03-2021 11:54

Hipnozla cilt rahatsızlıkları tedavi edilebilir mi? Kişi trans haline girerek...

Hipnoz, insanların tamamında bulunan yoğun bir konsantrasyon durumu ve bir dalgınlık halidir. Potansiyelde var olan özel bir durumdur. Kişi günlük hayatında pek çok kere farkında olmadan hipnoza girebilir. Peki hipnoz yöntemiyle can sıkan cilt hastalıkları tedavi edilebilir mi?

Haber 16-02-2021 10:19

Kış mevsiminde cilt hastalıkları artıyor

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte cilt rahatsızlıklarının görülme sıklığı da artıyor. Rüzgar, düşük nem, kirli hava ve kapalı ortamlarda daha uzun süre vakit geçirme mecburiyeti, hem sivilcelerin hem de sedef, egzama gibi cilt hastalıklarının artmasına neden oluyor.

Haber 05-12-2005 10:51

Lazer nedir, nasıl yapılır?

Radyasyonun uyarılmış emisyonu ile ışın amplifikasyonudur.

Haber 12-02-2005 12:10

Vücudunuzda çıkan siğilleri önemseyin

Dermatoloji Bölümü uzmanı Dr. Ayşe Özboya, viral kökenli bulaşıcı bir hastalık olan ve 'Papilloma virus' (HPV) diye adlandırılan siğilin vücudun çeşitli bölgelerinde çıkabileceğini belirterek, önemsenmemesi halinda hastalığın riskli sonuçlara yol açabileceğini söyledi.

Haber 30-11-1999 00:00

Mantardan korunmanın yolları

Özellikle yaz aylarında artan mantar hastalıklarının oluşumu ile ilgili bilgi veren Dermatolog Dr.Hasibe Özkılıç, bu hastalıktan korunma yöntemlerini anlattı.

Haber 30-11-1999 00:00

Sağlıksız güneşlenmeyin

Dermatologlar, görülen kanser türlerinin yarısını cilt kanserlerinin oluşturduğunu belirtiyor. Cilt kanserlerinin büyük çoğunluğu ise güneş ışınlarından kaynaklanıyor. Uzmanlar, yaz mevsiminde güneşlenme konusunda daha dikkatli olunmasını öneriyor.

Haber 30-11-1999 00:00