Diş Gıcırdatma (Bruksuzim) Haberleri

Önemsiz sanmayın! Her sabah yaşadığınız baş ağrılarının nedeni tehlikeli olabilir

Baş ağrıları yaşam kalitesini düşürerek temel ihtiyaçları giderirken bile zorluk yaşamaya neden oluyor. Özellikle sabahları görülen baş ağrıları güne mutsuz bir şekilde başlamaya yol açıyor. Sabahları yaşanan baş ağrıları genellikle önemsiz görülse de bu durum tehlike saçabiliyor. Her sabah yaşanan baş ağrılarının nedeni oldukça riskli olabilir.

Haber 08-12-2022 12:06

Tüm gününüzü mahvediyor, baş ağrılarına neden oluyor! Diş sıkma alışkanlığından kurtulmak için

Diş sıkma alışkanlığı bilinçsizce yapılan hareketler arasında bulunuyor. Genellikle uyku sırasında sıkılan dişler birçok sağlık sorununa yol açıyor. Gün boyunca çeşitli ağrılara neden olan bruksizmden kurtulmak için uygun tedavi yöntemini izlemek gerekiyor.

Haber 05-09-2022 15:53

Sabah kalkınca başın ağrımasına son! Yapmanız gerekenler çok basit

Sabahları uyandığında baş ağrısı çekme sorunu toplumda sıklıkla karşılaşılıyor. Bu sorunu çözmek için altında yatan nedeni bulmak gerekiyor. Eğer ki baş ağrınızın neden bruksizmden kaynaklanıyorsa evde deneyeceğiniz yöntemler ile bu ağrılara son verebilirsiniz.

Haber 26-08-2022 12:46

Tek tek dökülmesini mi bekliyorsunuz? Tedavi edilmezse dişsiz kalırsınız: Bruksizm nedir?

Bruksizm, halk arasında diş sıkma olarak da bilinen bir diş sağlığı problemidir. Çok yaygın olmasına rağmen çok az kişi bruksizm yaşadığının farkındadır. Diş gıcırdatma tedavi edilmezse mine kaybına, diş etlerinin çekilmesine ve dişlerin kırılmasına neden olabilir. Sabahları uyandığınızda çene ağrısı yapabilir. Stres, diş sıkmanın en büyük etkenlerinden biridir.

Haber 18-08-2022 09:02

Baş ağrınızın nedeni bruksizm olabilir!

Diş sıkma ve gıcırdatma uykuları istemsiz bir şekilde yapılabiliyor. Diş sıkmak sabah uyanınca huzursuzluğa, rahatsızlığa, baş ağrısına ve daha birçok hastalığa neden oluyor. Uykuda fark etmeden diş gıcırdatmanın stres gibi sebepleri bulunuyor. Diş sıkmak veya gıcırdatmak bruksizme neden oluyor. Hastaların rahatsızlıklarının daha fazla artmaması için bruksizm olup olmadığını öğrenip tedavi olmaları gerekiyor. Bruksizm belirtilerini öğrenmek için bu haberi okuyabilirsiniz…

Haber 15-02-2022 13:27

Diş gıcırdatma problemleri

Sabahları çene kısmınızda ağrı ile mi uyanıyorsunuz? Geceleri uykunuzda dişlerinizi mi gıcırdatıyorsunuz? Uyandığınızda baş ağrısı mı çekiyorsunuz? Eğer bu sorulara evet yanıtını veriyorsanız ve gün içinde yoğun stres yaşıyorsanız “Bruksizm” hastası olabilirsiniz.

Haber 08-05-2013 15:23