El Ayak Hastalığı Haberleri Ve Son Dakika El Ayak Hastalığı Haberleri

El Ayak Hastalığı Haberleri Ve Son Dakika El Ayak Hastalığı Haberleri

El ayak ağız hastalığı olarak da bilinen el ayak hastalığı, bir virüs sonucunda meydana gelen enfeksiyon ile oluşan bulaşıcı bir hastalıktır. Coxsackievirus A16 ve enterovirüs 71 olarak isimlendirilen iki virüs hastalığa neden olmaktadır. Yaz ve sonbahar aylarında kolayca yayılan virüs temas yolu ile bulaşır. Ağız ve çevresinde oluşan yaralar hastalığın belirtileri arasında yer alır. El, ayak, bacak ve kalçada oluşan döküntü ve kabarcıklar da görülen belirtiler arasındadır. Hastalığın teşhisi yara ve döküntülerin incelenmesi ile konulabilir. Kesin tanı için ise boğaz sürüntüsü ve kan örneği gibi yöntemler de kullanılır. Hastalık çoğu zaman kendiliğinde iyileşir. Hastalık süreci boyunca doktor tarafından önerilen ağrı kesici, ateş düşürücü gibi ilaçlar sıklıkla kullanılır.

El Ayak Hastalığı Haberleri

Deride pul pul dökülme ile kendini gösteriyor! Uzman isimler büyük tehlikeye karşı uyardı

Uzun zamandır ülkemizde çok nadir görülen hatta adı bile bilinmeyen el, ayak ve ağız hastalığı son günlerde çok yaygınlaştı. Kızamık ve su çiçeği ile karıştırılan bu hastalık pul pul dökülme ile kendini gösteriyor. Uzman isimler büyük tehlike için ciddi uyarılarda bulundu.

Haber 30-12-2023 09:09

Grip belirtilerini gösteriyor ama el ayak hastalığı olabilir

Grip özellikle mevsim geçişlerinde düşen bağışıklık ile oldukça fazla görülüyor. Gribin belirtileri hemen fark ediliyor el ayak hastalığı da gribin belirtileriyle benzerlik gösteriyor. Bu sebeple el ayak hastalığı grip olarak düşünülerek yanlış tedavi uygulanabiliyor.

Haber 28-03-2022 12:36

El ve ayak bakımı için kaçırılmayacak ürünler

El ve ayak bakımlarınızı özenle yapabileceğiniz birbirinden kullanışlı ürünleri sizler için bir araya getirdik.

Kadin 16-08-2021 08:00

Bölgesel terleme cerrahi tedavi ile son buluyor!

Aşırı terleme kişilerin hayatını kabusa çeviren rahatsızlıklar arasında yer alıyor. Cerrahide geliştirilen tekniklerle aşırı terlemenin sorun olmaktan çıktığını söyleyen Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doç.Dr. Özkan Demirhan, bögesel aşırı terleme tedavisi ile ilgili bilgi verdi.

Haber 12-04-2021 17:40

El Ayak Hastalığı

El Ayak Hastalığı Hakkındaki Haberler Mynet'te. El Ayak Hastalığı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Parkinson tedavisinde çözüm beyin pili mi?

Parkinson günümüzde hızla yaygınlaşan bir hastalık haline geldi. Parkinson belirtileri arasında elde titremenin önde geldiğini söyleyen Nöroloji Uzmanı Dr. Nazan Eryiğit, genellikle yaşlılarda görülen parkinsonun tedavi yöntemleri ile ilgili bilgi verdi.

Haber 11-04-2021 18:01

Çocuklarda ’kırmızı‘ alarm! El ayak ağız hastalığına karşı 5 önlem

Özellikle düşmeyen yüksek ateş ve yol açtığı içi sıvı dolu kırmızı kabarcıklarıyla anne babaları paniğe sevk eden el-ayak-ağız hastalığından korunmanın yollarını Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Rahmi Tuna Tekin anlattı.

Kadin 22-06-2019 08:42

Çocuğunuz el, ayak hastalığına yakalanırsa?

El, ayak ve ağız hastalığı özellikle 5 yaş altı çocuklarda görülen oldukça bulaşıcı bir viral hastalık. Nadiren daha büyük çocuklarda ve yetişkinlerde görülse de, çocuk hastalığı olarak bilinir.

Kadin 16-12-2017 20:12

Soğuk el ve ayaklar, hastalık habercisi

Ellerin ve ayakların soğuk olmasının, kan dolaşımı bozukluğu veya damar sertliği hastalıklarının belirtisi olabileceği bildiriliyor.

Haber 18-12-2005 13:16

Ayak mantarı hakkında merak ettikleriniz

Memorial Hastanesi Dermatoloji Bölümü doktorları yaz aylarında sık görülen ayak mantarları ile ilgili sorularımızı yanıtladı.

Haber 18-12-2005 09:03

Ayak Mantarı hakkında merak edilenler

Memorial Hastanesi Dermatoloji Bölümü doktorları yaz aylarında sık görülen ayak mantarları ile ilgili sorularımızı yanıtladı.

Haber 27-08-2005 03:37

El titremesinin nedenleri

Titreme tüm vücutta olabilir.Bu yazımda özellikle el titremelerinden bahsedeceğim. El titremesi kişilerin günlük aktivitesini aşırı derecede etkiler.İş yapma kabiliyetini bozar.

Haber 22-08-2005 01:50

Soru-cevaplarla 'Ayak Mantarı '

Memorial Hastanesi Dermatoloji Bölümü doktorları yaz aylarında sık görülen ayak mantarları ile ilgili sorularımızı yanıtladı.

Haber 12-08-2005 09:22

El ağrılarına dikkat!

Orta yaşta ve özellikle orta yas kadınlarda sıkça görülen bu hastalık gebelik gibi fizyolojik bir sürecin yanı sıra şeker hastalığında romatizma hastalıkları ve benzeri hastalıklarda da görülebilir. Doç. Dr. Serdar Dağ el ağrılarının nedenlerini ve tedavisini Mynet okurları için yazdı.

Haber 30-06-2005 04:00

Ayak masajıyla gelen sağlık

Dünyaca bilinen ayak masajının ünlü Çinli gruplarından Lıankzı, özel bir şirket aracığıyla artık Türkleri de ayaklarından rahatlatacak ve günün tüm stresini alırken, bazı rahatsızlıkları söyleyecek.

Haber 11-01-2005 13:25

El felci hastalarına umut ışığı

İsrailli bilim adamları tarafından geliştirilen bilezik benzeri bir aparatla el felci hastaları için yeni bir umut doğdu. NESS-H 200 adlı cihazın dünyadaki milyonlarca felçli hastaya umut ışığı olacağı kaydedildi.

Haber 26-11-2004 18:50

Parmaklarda yanma veya karıncalanma

Koldan gelen bir sinir ve kas bağları el ayasının tabanında, bilek bölgesinde dar bir kanal ya da tünelden geçerek ele ulaşır. Bu dar kanala Karpal Tünel adı verilir, karpal tünelin içinden geçen sinir ise Median Sinir olarak adlandırılır.

Haber 12-11-2004 05:27

El ve ayak terlemesi tarihe karışıyor

MUĞLA (İHA) - Günlük yaşamda birçok insanın özellikle yaz aylarında şikayet ettiği el ve ayak terlemesi tarihe karışıyor. Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Ünsal Aybek, endeskopik klipleme yöntemiyle, aşırı derecede el ve ayak terlemesinden şikayetçi olan hastaların bu şikayetlerinden kurtulabileceğini söyledi.

Haber 30-11-1999 00:00

El ve ayak mantarları yazın görülüyor

El ve ayak mantarlarının yaz aylarında daha fazla ortaya çıktığını belirten Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Dr. Seçil Soylu Bayis, yaz aylarında ayakların kuru tutulması gerektiğini söyledi.

Haber 30-11-1999 00:00