El Nino Turkiyeye Etkisi Nasil Olacak Haberleri

Meteoroloji'nin raporunda El Nino kabusu... Türkiye'nin neredeyse tamamı 'acil durum'a geçti: Son 33 yılın...

Dünyayı etkisi altına alan El Nino hava olayı, Türkiye'de de ekstrem hava koşullarının oluşmasına yol açıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan 2023 Yılı Ağustos Ayı Alansal Yağış Raporu'na göre, Türkiye genelindeki yağışlar yüzde 57 azaldı. Raporda, Marmara ve Karadeniz'in neredeyse tamamı, diğer bölgelerin de büyük kısmında 'şiddetli kurak (acil durum)' ifadesi dikkatleri çekti. Raporda en çok ve en az yağış alan iller de açıklandı. İşte bütün detaylar!

Haber 2023-09-14 10:30:31

Türkiye sıcaktan kavruluyor! 'El Nino' etkisi, tarih verip uyardı: 'Rekorlar kırılacak'

Türkiye son günlerde yüksek hava sıcaklıklarının etkisi altında. Mevsim normalleri üzerine çıkan sıcaklıklarla ilgili Ege Üniversitesi (EÜ) Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ecmel Erlat'tan korkutan bir açıklama geldi. Erlat, 2024’te 'El Nino' etkisi ile dünyada sıcaklık rekorlarının kırılacağını belirtti.

Haber 2023-07-18 10:18:19

El Nino ne demek, Afrika sıcakları Türkiye'ye ne zaman geliyor? Dikkat hava sıcaklıkları El Nino ile 45 dereceyi bulabilir!

El Nino sıcaklarının ne anlama geldiği basında yer alan haberler sonrası merak konusu oldu. Çok sayıda ülkede hava sıcaklıkları bunaltıcı bir duruma geldi. Uzmanların yaptığı açıklamalara göre El Nino'nun Türkiye'de de etkisini göstermesi bekleniyor. Bunaltıcı sıcaklıkların etkisini göstermeye başlaması ile birçok kişi internette araştırma yapıyor. Peki, El Nino ne demek, Afrika sıcakları Türkiye'ye ne zaman geliyor? El Nino'nun Türkiye’ye etkisi nasıl olacak?

Haber 2023-07-12 14:02:13

Hem Arabistan hem de Afrika üzerinden geliyor, Türkiye'yi etkisi altına alacak! İstanbul ve Ege için o günler tehlikeli: '45 dereceleri görecek'

Dünya geçtiğimiz hafta tarihinin en sıcak günlerini yaşayarak rekor kırarken Türkiye ise Karadeniz'de sellerle mücadele etti. Önümüzdeki günlerden itibaren ise bambaşka bir tablo bekleniyor: Termometreler 45 dereceyi gösterecek! Arabistan ve Afrika üzerinden 'El Nino' etkili sıcak hava dalgası geliyor. İstanbul ve Ege bölgesi için uyarı geldi.

Haber 2023-07-12 08:27:02

EL NİNO nedir, ne kadar sürer, Türkiye’ye etkisi nasıl olacak? El Nino etkisini göstermeye başladı, sıcaklıklar daha da artacak

El Nino ile ilgili Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) tarafından açıklamada bulunuldu. Bilindiği üzere 2024'ün dünyanın en sıcak yılı olacağı ifade edildi. Türkiye'de etkisini gösteren yoğun sıcaklıklar nedeniyle birçok kişi internette araştırma yapıyor. Peki, EL Nino nedir, ne kadar sürer? El Nino'nun Türkiye’ye etkisi nasıl olacak?

Haber 07-07-23 13:42

'El Nino' etkisi görülmeye başladı, köpek balıkları rotalarını şaşırdı! Korkunç anlar: Elinden ısırıp, suya çekti

'El Nino' etkisi sonrası deniz suyu sıcaklıkları yükselirken, 5 dereceyi bulan sıcaklık artışı nedeniyle deniz canlıları da yaşam alanlarının dışına çıkmaya başladı. ABD'de kaydedilen bir görüntü ise dehşete düşürdü. Rotasını şaşıran bir köpek balığı, elini suya uzatan bir balıkçıyı ısırarak çekip suya aldı. Bir anda acı içinde bağıran balıkçı suya düşerken, o anlar kameraya saniye saniye yansıdı.

Trend 26-06-23 08:24

Dünyanın El Nino kabusu başladı! Uzmanlar uyarıyor: En sıcak yıl olacak

Uzun bir süredir ABD'li bilim adamları tarafından takip edilen 'El Nino' hava olayı artık başladı. Küresel ısınma yüzünden her sene daha da artan sıcaklıkların 'El Nino'nun da etkisiyle tavan yapması bekleniyor. İşte 'El Nino' etkisiyle yaşanacak senaryolar...

Haber 08-06-23 17:24

İkinci el araba fiyatları artacak mı? Araba alacaklar dikkat! İkinci el araç fiyatları yükselir mi?

İkinci el araç fiyatları yükselir mi konusunda araç sahibi olmak isteyenlerin araştırmaları devam ediyor. İkinci el araç piyasasında hareketlilik sürerken vatandaşlar fiyatların düşmesini bekliyor. Son olarak yılbaşında çıkacak olan yeni modellerin ikinci el piyasasına etkisi ile ilgili bir değerlendirme yapıldı. Peki, ikinci el araba fiyatları artacak mı? 2. el araç fiyatları ne olacak? İşte detaylar…

Finans 03-10-20 16:27

Faiz indiriminin otomotiv satışlarına pozitif etkisi olacak

ODD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu: - "Merkez Bankası'nın atmış olduğu adım bizim açımızdan çok doğru yönde bir adım" - "Faizlerin inmesi, kampanyalarla birlikte tüketici finansmanlarının o seviyelere gelme ihtimalini artırdı. Bunun da tabii ki birinci el satışlara çok pozitif etkisi olacağı aşikar" - "Tahminime göre, faiz indirimi, toplam pazarı 400 bin seviyesine taşıma potansiyeline sahip"

Haber 22-09-19 11:03