Esir Haberleri

Rusya ile Ukrayna arasında esir takası gerçekleştirildi

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada esir 195 Rus askerine karşılık 195 Ukraynalı asker takas edildiği belirtildi.

Haber 31-01-2024 16:46

İsrail tarafından yanlışlıkla öldürülen esirin babasından Netanyahu hükümetine çok sert tepki: Onlar bizim liderimiz değil

İsrail'in "yanlışlıkla öldürdüğü 3 tutsaktan biri olan Alon Shamriz'in babası Avi Shamriz, Binyamin Netanyahu hükümetini yerden yere vurdu. Baba Shamriz, Netanyahu hükümetini kastederek, "Onlar bizim liderlerimiz değil, Ülke olarak bizi hak etmiyorlar" dedi.

Haber 20-12-2023 11:11

İsrail'le Hamas arasındaki rehine takası krizi Katar arabulucuğunda aşıldı!

Kassam Tugayları yaptığı açıklamada, İsrail'in, esirlerin serbest bırakılması ve insani yardım mutabakatına uymadığını ifade ederek esir takasının ertelendiğini duyurmuştu. Katar'ın arabuluculuğuyla İsrail ile Hamas arasındaki engeller kaldırıldı ve rehine krizi sona erdi. Kriz sonrası Hamas, 13 İsrailli ve 7 yabancı rehineyi Uluslararası Kızılhaç Örgütüne teslim ettiğini belirtti.

Haber 25-11-2023 19:22

Rusya - Ukrayna savaşında dikkat çeken pitbull detayı! Fotoğrafını paylaşarak sosyal medyadan duyurdu

Rusya ile Ukrayna arasında 31 Aralık'ta yapılan esir takasında, Ukrayna'nın Mariupol kentindeki Azovstal Fabrikası'ndan Rus askerleri tarafından götürülen pitbull cinsi köpeğin de Ukrayna tarafına iade edildiği bildirildi. Gelişmeyi Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak duyururken paylaşımında köpeğin fotoğrafına da yer veren Yermak "Azovstal'ın ünlü köpeğini de geri getiriyoruz." dedi.

Haber 02-01-2023 15:03

Esir

Esir Hakkındaki Haberler Mynet'te. Esir Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

İşte dünyanın konuştuğu takas anı! Viktor Bout ve Brittney Griner için ABD ve Rusya bir arada... “ABD bedelini ağır ödeyecek”

“Ölüm Taciri” kalabıyla bilinen 56 yaşındaki silah kaçakçısı Viktor Bout’un adalete teslim edilmesinde önemli rol oynayan eski bir DEA ajanı Tom Pasquarello ABD ve Rusya arasında yapılan takasla ilgili olarak dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Takasın sonrasında Rusya’nın elinin güçlendiğini ifade eden Pasquarello, “ABD bedelini ağır ödeyecek” yorumunda bulundu.

Trend 10-12-2022 11:51

Kadirov’un görüntüleri dünyayı şoke etti! Çocukları babalarına ‘esir asker’ hediye etti…

Ukrayna’daki savaşın baş aktörlerinden Çeçen lider Kadirov, 18 yaşından küçük 3 oğlunu cepheye göndermişti. Özel bir operasyona katılan çocuklar dönerken babalarına esir aldıkları 3 askeri 'hediye' olarak getirdi. Kadirov ise çocuklarına adeta övgüler yağdırdı. Öte yandan sahadaki çatışmaların da devam ettiği öğrenildi.

Haber 24-10-2022 08:10

Esaret eş anlamlısı nedir? Esaret kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçe, farklı kökenli kelimelerle zenginleşen bir dildir. Bunlardan birisi de esaret kelimesidir. Yabancı kökenli bir sözcük olan esaretin eş anlamlısı kelimeler vardır. Peki, esaret kelimesinin eş anlamı nedir?

Egitim 07-10-2022 17:40

Esir eş anlamlısı nedir? Esir kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Yazılışları ve okunuşları farklı ama anlamları aynı olan sözcüklere eş anlamlı (anlamdaş) sözcükler denir. Türkçede kullandığımız neredeyse her kelimenin bir ya da birden fazla anlamdaşı bulunur. Esir de bu kelimelerden birisidir. Birden fazla eş anlamlısı olan esir kelimesi yabancı kökenli olup çok eski zamanlardan beri dilimizde kullanılmaktadır. Peki, esir eş anlamlısı nedir?

Egitim 07-10-2022 17:32

Ukraynalı askerin son hali dehşete düşürdü! Esir takasıyla Rusların elinden kurtulmuştu…

Türkiye’nin arabuluculuk yaptığı esir takası ile serbest kalan Ukraynalı askerin son hali dehşete düşürdü. Mariupol kuşatmasında Rusya tarafından esir alınan ve aylar sonra yapılan anlaşmada serbest kalan Ukraynalı bir askerin görüntüleri tüm dünyada ses getirdi.

Haber 24-09-2022 12:32