Etmek Haberleri

Darbedilen kadına yardım ederken yaralandı! Attığı yumruk için ceza aldı

Kocali'de, 3 yıl önce eski erkek arkadaşı Mustafa Doğan tarafından darbedilen B.Ç. isimli kadına yardım etmek isterken, saldırganın savurduğu kırık cam şişe ile yaralanan Yücel Kaya, kavgaya müdahale ettiği sırada Doğan'a yumruk attığı için 'haksız tahrik altında yaralama' suçundan 5 ay 12 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mustafa Doğan ise 'Hayati tehlikeye sebep olacak şekilde silahla kasten yaralama' suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haber 06-11-2023 19:27

Suistimal etmek nasıl yazılır? Suistimal etmek ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçemizde çok sayıda sözcük bulunduğu için zaman zaman yazarken bazı hatalar yapılmaktadır. Bu hatalar düzelmediği sürece ve sözcüklerin doğru yazımı öğrenilmediği müddetçe ortaya manasız cümleler çıkmaktadır. Dilimizde özellikle iki ayrı sözcükten meydana gelen kelimelerin yazımında sıklıkla yazım kuralı ihlaline rastlanılmaktadır. Bu sözcüklerden biri de suistimal etmek kelimesidir. Peki, suistimal etmek nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 08-09-2023 10:40

Sevk etmek nasıl yazılır? Sevk etmek ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizi güzel ve doğru bir biçimde kullanmak çok önemlidir. Kelimeleri yazarken doğru yazım şekliyle yazmamız gerekmektedir. Yanlış yazılan bir sözcük komple o metnin manasının bozulmasına yol açabilmektedir. Türkçemiz sözcük yönünden epey zengin olduğundan özellikle yabancı kökene sahip kelimelerin yazımında sıklıkla hata yapılmaktadır. Dilimizde yaygın olarak yanlış yazılan sözcüklerden biri sevk etmektir. Peki, sevk etmek nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 07-09-2023 18:32

Arz ederiz nasıl yazılır, arz ederiz yazımı nasıl olmalıdır? Arz ederiz ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Her bir birleşik sözcük TDK tarafından kullanıcılara sunulan belli başlı kurallar çerçevesinde ayrı veya bitişik olarak yazılır. Doğru yazılışını pek çok kişinin merak ettiği arz ederiz sözcük öbeği de birleşik kelimeler arasındadır. Bu nedenle arz ederiz kelimesinin ayrı veya bitişik olarak yazılan birleşik sözcükler kategorilerinden hangisine dahil olduğu öğrenilmelidir. Arz ederiz doğru yazımı nasıl olmalıdır?

Egitim 20-04-2023 09:57

Diğer Haber Etiketleri

Etmek

Etmek Hakkındaki Haberler Mynet'te. Etmek Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.