Ev Fiyatları Haberleri

Charlize Theron satışa çıkardı ama Nişantaşı'nda bir ev bile etmiyor... 4+1'lik dairenin fiyatı, Hollywood'daki malikaneden bile daha pahalı!

Oscar ödüllü dünyaca ünlü oyuncu Charlize Theron, görkemli İspanyol tarzı malikanesini satışa çıkardı. Yıldız ismin malikanesinin, İstanbul Nişantaşı'ndaki bir evin fiyatından daha ucuz olması sosyal medyada gündem oldu. İstanbul'daki ev fiyatlarının pahalılığını gözler önüne seren habere göre; ünlü yıldız, şahane evini rekor bir fiyata satsa bile bu şartlarda Şişli'deki daireyi alamıyor.

Finans 25-02-2024 08:15

Ev fiyatları artacak mı? 1,20 faiz, 180 ay vade... Yeni konut kredi sonrası herkes bunu merak ediyordu! Emlak uzmanı açıkladı

Düşük faizli konut kredisi için geri sayım başladı. Ekim ayında Meclis'e gelmesi beklenen düzenlemede faiz ve vade şartları için seçenekler masaya gelirken; 'Konut fiyatları artacak mı?' sorusunun yanıtı merak ediliyor. İkinci el konutların da kampanyaya dahil edilmesini beklediklerini söyleyen Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, konut fiyatlarında beklenen değişimi açıkladı.

Finans 25-08-2023 09:56

Geceliğine 23 bin 500 TL veriyorlar! Nedeni camdan bakıldığında anlaşılıyor... Yoğun talep var '24 saatliğine...'

İstanbul'daki ev kiraları herkesin gündeminde. Ancak öyle evler var ki bir gecelik konaklama için 23 bin 500 TL ödeniyor. Belirli semtlerde bulunan ve eşsiz bir İstanbul manzarası sunan o evler, tadilata sokularak günübirlik şekilde kiraya veriliyor. Özellikle Arap ve Rus turistler tarafından ilgi gören evlerin ortalama gecelik konaklama fiyatlarının 5 bin TL'den başladığı belirtiliyor. Evlerin içindeyse yok yok. Ancak en önemli özellikleri camlarından bakıldığında karşılaşılan manzaraları.

Finans 05-05-2023 12:18

'İstanbul nüfusu azalacak' Depremden sonra göç hızlandı! Herkes onları arıyor 'Komple boşalıyor' İstanbul'daki ev fiyatlarında düşüş...

Deprem felaketi özellikle beklenen İstanbul depremi nedeniyle İstanbulluları harekete geçirdi. Çok sayıda İstanbullu oturduğu binaların depreme karşı dayanıklılığımı öğrenmek için araştırma içine girerken bir yandan da İstanbul'dan diğer kentlere göç başladı. Vatandaşların en çok tercih ettiği yerlerin başında Karadeniz ve Ege bölgesi gelirken nakliyecilere de talep arttı. Nakliyeciler "Sahil kısmı komple boşalıyor." dedi, emlak danışmanları ise "İstanbul nüfusu azalacak" ifadelerini kullandı.

Haber 04-03-2023 09:13

İstanbul'da 1 ev fiyatına İngiltere'de 2 şato alınabiliyor! Bu karşılaştırma sosyal medyanın dilinde... Fiyatlar şaşkına çevirdi

Son günlerde sosyal medyada paylaşılan 2 konut ilanı herkesin dilinde. İstanbul'daki 4+1 bir daire ilanının yanına İngiltere'deki 10 odalı satılık şato ilanı koyulduğunda görenler şaşkınlığını gizleyemiyor. Çünkü İstanbul'da 300 m2'lik 50 milyon TL değerindeki satılık daireye karşılık İngiltere'de 10 odalı ve 25 milyon TL değerinde bir şato olduğu görüldü. Buna göre İstanbul'da 1 ev fiyatına Avrupa'da 2 şato satın alınabiliyor. Uzmanlar bunu balon olarak nitelendirip yabancılara dikkat çekti.

Finans 20-01-2023 17:26

'Yüzde 80'i kadar nakit...' Heyecanlandıran orta gelir konut kampanyasının önündeki engel! 'En fazla 500 bin TL kredi...'

Ev alacak orta gelirliler yeni konut kampanyasını araştırıyor. 0,69 oranla düşük konut kredisi faizi ve 15 yıl vade imkanından yararlanmak isteyenlerin ev arayışında karşılarında kampanyanın önünde engel gibi duran bir durum var. Bu engel, vergi kaçırmak için satış fiyatının çok altına değer gösteren müteahhitler. Sıfır ev arayanlara, bankaya gerçek satışla giderlerse satış yapılamayacağı söyleniyor. Kimisi 'En fazla 500 bin kredi' yanıtını alırken kimisinden de yüzde 80’i kadar nakit isteniyor.

Finans 13-01-2023 13:25

'Daha fazla beklemeyin' diyerek açıkladı! Konut fiyatlarındaki artış... 'Yüzde 40 oranında...' Kira fiyatları yükselecek mi düşecek mi? Şimdi ev alınır mı?

Ev sahibi olmak isteyenler ve evini satmayı düşünenler konut piyasasında son dönemde yaşanan hareketliliğin ne yönde devam edeceğini merak ediyor. Özellikle şu anda ev almak mantıklı mı sorusu gündemdeki yerini korurken bir yandan da ev kiralarındaki yükseliş dikkat çekiyor. Ev sahibi olmayan vatandaşlar ise ev kiraları düşecek mi diye merak ediyor. Peki, konut fiyatlarındaki artış ne olacak? Emlak uzmanı Nilüfer Kas "Daha fazla beklemeyin" diyerek çarpıcı yorumlarda bulundu.

Finans 12-01-2023 11:03

‘Dar gelirli’ diye girdiler yüzde 250 zam! Ellerinde fenerlerle eylem yaptılar ‘Ev taksidini geçti…’

Satılık ve kiralık ev fiyatlarındaki artış herkesin gündeminde. Ev alacaklar ya da kiralık ev arayanlar fiyatlardan şikayet ederken evi olanların ve kiracıların gündemindeyse aidat zamları var. Bazı sitelerde aidatlara fahiş zam yapıldığı belirtilirken İstanbul Küçükçekmece'deki bir sitede vatandaşlar bu yüzden eylem yaptı. 1 yılda aidata yüzde 250 zam yapıldığını söyleyen vatandaşlar, sitenin dar gelirli bir site olduğunu belirterek tepki gösterdi. Bir vatandaş ise "Evi taksidini geçti" dedi.

Finans 09-01-2023 09:53

Kiralık konut fiyatlarını duyanlar inanamadı! Bir yılda 4'e katlandı

Son zamanlarda ev sahipleri ve kiracılar arasında kira anlaşmazlığı yaşanıyor. Fahiş kira artışları gündemden düşmüyor. Türkiye genelinde kiralık konut fiyatları bir yılda yüzde 168, satılık konut fiyatları ise yüzde 174 artış kaydetti. Bu fiyatları duyanlar inanamıyor...

Finans 26-12-2022 16:59

40 bin TL'ye ev sahibi oldu! Yaptıklarını tek tek anlattı... Videosu izlenme rekorları kırıyor

Sosyal medya kendisine 40 bin TL'ye ahşap bir ev yapan Türk YouTuber'ı konuşuyor. YouTube'da 137 bin abonesi bulunan Serkan Bilgin'in 40 bin TL'ye ev inşa ettiği ve yapım aşamalarını detaylı olarak gösterdiği video 1 milyondan fazla izlendi. Adeta izlenme rekorları kıran video, sosyal medya kullanıcıları tarafından çokça konuşuluyor. 40 bin TL'ye ev sahibi olan Bilgin, videosunun altına detaylı olarak evin nasıl yapıldığını ve kullandığı malzemeleri de yazdı.

Haber 23-12-2022 16:17

Konut satışları düştü ama Ruslar Türkiye'den ev almaktan vazgeçmedi! Bir yılda yüzde 199 arttı

2021'in sonunda başlayıp 2022'nin Ağustos ayına kadar süren tarihte Türkiye'de fiyatı en çok artanların başında konut fiyatları yer alıyordu. Yabancıya konut satışlarının da tartışma yarattığı bu dönemde Türkiye'den en çok konut alan yabancılar Rus vatandaşları oldu. Rusların Türkiye'de yaptığı konut yatırımı yılın 9 ayında 2021'in aynı dönemine göre yüzde 199 artarak 9 bin 311 adede ulaştı.

Finans 16-10-2022 19:36

Şaka değil gerçek! 2+1 daireleri 4+0'a çevirdiler balkonu içeri katıp oda oda 4.000 TL'ye kiralıyorlar üstelik banyo ve mutfak ortak

Özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde artan kira artışları vatandaşı bambaşka çözümler bulmaya itti. İstanbul'da oda kiralama seçeneği giderek yaygınlaştı. Ev sahipleri de bu durumu fırsata dönüştürerek evlerinde tadlilat yaptırmaya başladı. 2+1 olan bir daireyi 4+0'a çeviren ev sahibi, odaları 4.000 TL ile 6.000 TL arasında değişen fiyatlara kiralıyor.

Finans 21-09-2022 07:47

Fiyat artışları yüzde 100’ü aşmıştı! Konut sektöründen iyi haber geldi... 'Fiyatlar daha da düşecek'

Fiyat artışları yüzde 100’ü geçen ve arz sorunları yaşanan konut sektöründen iyi haberler geldi. Hükümetin konut ve kira fiyatlarını düşürme hamleleri devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 50 bin ofis konutun eve dönüştürüleceğini ve 81 ilde dar gelirli vatandaşlar için konut inşa edileceğini duyurmuştu. Bununla birlikte fiyatlarda düşüş eğilimi görüldü.

Finans 31-08-2022 09:09

SON DAKİKA: Öğrenen hesap sordu! Şimdi tüm Türkiye'ye yayılacak; uçuk fiyat verenleri panik sardı

Son dakika haberi: 2022 yılında vatandaşların yaşadıkları en büyük sıkıntılardan biri de kiralık daire konusu! Özellikle yabancılara fahiş fiyattan verilen kiraların ardından İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi büyük şehirlerdeki daire fiyatları sınırların çok üstüne çıktı. Başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde kiralar düşmeye başladı. İşte son dakika haberinin detayları...

Finans 10-08-2022 07:46