Faiz Açıklaması Haberleri

Küresel piyasalar negatif seyrediyor: FED Başkanı'nın sunumu mercek altında

Küresel piyasalarda teknoloji hisselerinde görülen kar satışları öncülüğünde negatif bir seyir izleniyor. ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın sunumu da yatırımcıların odağında.

Finans 06-03-2024 10:25

İngiltere Merkez Bankası Başkanı'ndan faiz indirimi açıklaması

İngiltere Merkez Bankası (BoE) politika faizini beklentiler doğrultusunda 15 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25'te sabit bıraktı. İngiltere Merkez Bankası Başkanı, faiz indirimine ilişkin olarak "Henüz o noktada değiliz" açıklamasını yaptı.

Finans 01-02-2024 17:49

Merkez bankalarının açıklayacağı yılın ilk faiz kararları yatırımcıların radarında: 'Sabit beklentisi' arttı

Merkez bankalarının açıklayacağı yılın ilk faiz kararları yatırımcılar tarafından takip edilirken beklentiler faizlerin sabit bırakılacağı yönünde. TCMB'nin faiz artırım trendinin sonuna yaklaştığı beklentisinin öne çıktığını ifade eden analistler, yıl sonuna doğru enflasyondaki seyre paralel faiz indirim döngüsünün başlayabileceğini bildirdi.

Finans 23-01-2024 13:00

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor

Küresel piyasalarda pozitif seyir hakimken bugün yatırımcılar çok sayıda veriyi takip ediyor.

Finans 19-01-2024 09:22

Faiz Açıklaması

Faiz Açıklaması Hakkındaki Haberler Mynet'te. Faiz Açıklaması Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Faiz oranı nedir?

Faiz kelimesi banka veya benzeri kurumların kişilere verdiği ödünç paralardan elde ettiği kazanç anlamına gelir. Borç karşılığı banka veya ona benzer kurumlardan alınan parayı kullanmaya karşılık ödenen ücret olarak da tanımlanabilir. Kurumların bu kazançtan elde ettiği oranın yüzdesine faiz oranı adı verilir.

Finans 29-08-2022 23:51