Farkındalık Haberleri

Zonguldak'ta otizmli bireyler ve aileleri tiyatroyla sahneye renk katıyor

Zonguldak'ta tiyatro ve halk oyunları eğitimi alan otizmli bireyler ve aileleri, sosyal hayata aktif katılımlarının yanı sıra keyifli vakit geçirme imkanı buluyor.

Yurthaber 16-04-2024 11:13

Çocuğunuzda bu belirtiler varsa hemen harekete geçin! Bebeklik döneminde görülmeye başlıyor

Çocuk-Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim üyesi Canan İnce Börekci, ‘Otizm Farkındalık Ayı’ dolayısıyla yaptığı açıklamada otizmin sosyal-iletişimsel alanlarda yetersizlikler, sınırlı ilgi alanları ve tekrarlayan davranışlar ile seyreden bir bozukluk olduğunu belirtti.

Kadin 01-04-2024 14:52

Kocaeli'de öğrencilerin çizdiği atık temalı resimler çöp kamyonlarına yapıştırıldı

Gebze Belediyesince "Temizlik Her Yerde" projesi kapsamında ortaokul öğrencilerine yönelik "çöp" temalı resim yarışması düzenlendi. Yarışmada birinci ve ikinci olan resimler, çöp kamyonlarına yapıştırıldı.

Yurthaber 26-03-2024 15:17

Malatya'da öğrenciler toplu taşıma aracında İstiklal Marşı'nı okudu

Malatya'da öğrenciler, "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" dolayısıyla farkındalık çalışmaları gerçekleştirdi.

Yurthaber 12-03-2024 15:35

Konya'da otobüs şoförlerine engellileri daha iyi anlamaları için eğitim veriliyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde çalışan toplu taşıma otobüsü şoförlerine, engelli vatandaşları daha iyi anlayarak hizmet vermeleri amacıyla yıl boyunca "Farkındalık ve Empati Eğitimi" veriyor.

Yurthaber 11-12-2023 10:29

Dalış rekortmeni Şahika Ercümen, Kaş'ta sıfır atık dalışı yaptı

Dünya serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen, mavi sulardaki kirlilik konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Antalya'nın Kaş ilçesinde "sıfır atık dalışı" yaptı.

Yurthaber 08-06-2023 10:56

İnsanların göğüsleri hakkındaki düşüncelerini umursamıyor! Artık sütyen takmadığım için mutluyum

Kadınlar hem erkekler hem de hemcinsleri tarafından kıyafet ve görünüm baskısı yaşıyor. En sık karşılaşılan durumlar arasında sütyen baskısı yer alıyor. İnsanların rahatsız edici bakışlarına ve tacize varan yorumlarına maruz kalan kadınlar bu duruma karşı direniş gösteriyor. Sosyal medyada sütyen takmadan mutlu olduğunu paylaşan Stephanie Germino, yaşadığı ameliyatı anlattı.

Kadin 07-04-2023 11:04

19 yaşında ama her zaman 4 yaşında gibi görünecek! Dünyada bunu yaşayan tek kişi...Yabancılar tarafından taciz ediliyor!

Doğuştan gelen hastalıklar görünümde değişikliklere sebep olabiliyor. Bu değişiklik oldukça fazla soruna yol açabiliyor. 19 yaşındaki Dannia Shabbir, Dünyada sadece onda bulunan hastalığı nedeniyle 4 yaşında gibi görünüyor. Dannia ve ailesi bu hastalığın yarattığı sorunları paylaşarak farkındalık yaratıyor.

Haber 07-03-2023 14:09

Sivas'ta yaban hayatını tuvale yansıtan öğrenciler sergi açtı

Sivas'ın Ulaş ilçesinde 30 lise öğrencisi, küresel ısınmaya dikkati çekmek ve farkındalık oluşturmak için yaban hayatını karakalem çalışmasıyla tuvale yansıttı.

Yurthaber 17-01-2023 14:59

Kök hücre bağışına dikkati çekmek için 7 bin kilometre pedal çevirdi

Kök hücre bağışına dikkati çekmek için 7 bin kilometre pedal çevirdi

Yurthaber 13-10-2022 09:12

Yeni trend alarm veriyor! Kaşını boyadığı için canından oluyordu, Anafilaktik şok nedir?

Yeni trendler arasında kaş rengini boyamak veya rengini kırmak için açmak bulunuyor. Günümüzde birçok kadın kaşlarının rengini değiştiriyor. Ancak kaşınızı boyarken oldukça dikkat etmeniz gerekiyor. Michelle Clarke isimli bir kadın kaşları boyadıktan sonra yaşadığı korku dolu anları paylaştı.

Kadin 16-08-2022 12:23