Graten Haberleri

Pırasa graten tarifi: Pırasa graten nasıl yapılır?

Fransız mutfağından çıktığı kabul edilen bir mutfak tekniği olan graten, birçok sebzenin lezzetine lezzet katan bir tekniktir. Herhangi bir malzemeyi kaşar ve farklı malzemeler ile eşleştirerek fırında birkaç saniye tutma ile oluşturulan bu tekniğin kullanıldığı lezzetlerden biri de pırasa gratendir. Yapımı son derece kolay olan ve aşağıda aşamalarını bulacağınız bu tarifi siz de kısa süre içinde ve kolayca hazırlayabilirsiniz.

Yemek 10-02-2024 14:55

Pastırmalı soğanlı patates graten tarifi: Pastırmalı soğanlı patates graten nasıl yapılır?

Patatesin her hâlini seviyoruz. Kızarmış, fırınlanmış, çıtır çıtır, soslu... Patatesten yapılan her tarif hem kolaylığı hem de lezzetiyle dikkat çekiyor. Fırında patates yemeklerinin en sevileni olan patates gratenin pastırma ve soğanla buluşması da bir o kadar lezzetli oluyor. Kısa sürede hazırlayabileceğiniz pastırmalı soğanlı patates graten tarifiyle yemek masalarını zenginleştirin.

Yemek 08-12-2022 15:18

Daha lezzetli bir tarif yok! Karnabahar graten tarifi! Karnabahar graten nasıl yapılır?

Karnabahar faydalarıyla şaşırtan kış sebzeleri arasında bulunuyor. Faydalarına rağmen birçok insan karnabahardan hoşlanmıyor. Ancak karnabahar graten karnabahar sevmeyenlerin bile bayılacağı tarifler arasında bulunuyor. Bol soslu karnabahar graten nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu karnabahar graten tarifine göz atabilirsiniz.

Yemek 30-11-2022 11:53

Hindilisi de var, kabaklısı da! Beşamel sosun her yemeğe yakıştığını kanıtlayan birbirinden leziz graten tarifleri

Graten; beşamel sos, krema ve eriyebilen peynirlerle pişen fırın yemeklerinin genel adı. Gratenin ne olduğunu söylemek kolay olsa da lezzetini anlatmaya kelimeler yetmiyor. Dışı çıtır çıtır beşamel sos, içi ise yumuşacık graten yemeklerini farklı şekillerde pişirebilirsiniz. Etli ve sebzeli seçenekleriyle 3 farklı graten tarifi yazımızda!

Yemek 01-12-2021 10:36

Kabak graten tarifi

Sağlıklı ve lezzetli bir akşam yemeği hazırlamak isteyenlere enfes bir önerimiz var: Kabak graten! Kolay bir şekilde hazırlanan yemeğin kalori oranı da sağlığımızı tehdit etmiyor. Kabak graten tarifine dilerseniz kıyma da ekleyebilirsiniz. İşte kabak graten tarifi ve kabak graten kalori oranı.

Yemek 18-11-2019 16:49