Gümrük İşletme Haberleri

Gümrük İşletme mezunları ne iş yapar? Gümrük İşletme bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Ülkemiz önemli bir jeopolitik yapıya sahiptir. Sınır komşularının da fazla olması sebebi ile gümrük müşavirlerine çok fazla ihtiyaç duyulur. Gümrük İşletme Bölümünden mezun olan kişiler, ülkenin sınırında faaliyette bulunarak ülkeye yapılan tüm giriş ve çıkış işlemlerinden sorumludur.

Egitim 30-07-2022 21:01

E-İhale ile araç almak mümkün mü? Gümrükten araç nasıl alınır?

Sıfır ve ikinci el otomobil fiyatları giderek artmaya devam ediyor. Bu artış hemen hemen tüm kullanıcıları canından bezdirdi. Araç alacaklar farklı yollara başvurmaya başladı bile. Bu sıralar en meşhur olanlar ise E-İhale ile araç alma konusu. Birde tabi “gümrükten araç nasıl alınır?” soruları sıkça sorulmaya başladı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar yazımızda.

Haber 19-02-2021 09:45

21 TIR dolusu içkiyle KDV ve ÖTV vurgununun ayrıntıları ortaya çıktı

Sarp Sınır Kapısı'ndan ihraç edilmiş gibi gösterilerek iç piyasaya satılan 21 TIR dolusu içki ile yapılan yaklaşık 40 milyon TL'lik KDV ve ÖTV vurgununda 31 kişi hakkında başlatılan soruşturma sürüyor. Şüphelilerin vergi ödememek için gümrükte işlem gören başka firmalara ait ihracat beyannameleri üzerinde tahrifat yaparak, sahte evrak ve resmi mühürlerle ihraç etmiş gibi gösterdikleri sahte beyannameleri vergi dairelerine verdikleri ortaya çıkarıldı.

Haber 12-02-2021 12:35

Diğer Haber Etiketleri